dakris

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 23.01.2012

RETETE156
PRIETENI150
Retete / Dulciuri

Tarta cu citrice (cu blat pufos)

In Prajituri la 15 Apr 2012

 Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile si esenta de vanilie dupa care se incoporeaza faina si praful de copt. Se varsa compozitia in forma pentru tarta unsa cu unt si se coace la foc mediu cca 20 min testand-o cu scobitoarea.  Budinca se prepara conform...

Cozonac cu nuca, cacao si rahat

In Dulciuri la 15 Apr 2012

Aluatul * se cerne faina, ouale se separa (trebuie sa fie calde, la temperatura camerei); * maiaua (plamadeala) se face din drojdie, putin lapte caldut si 3 linguri de faina si se lasa la crescut la cald cca 15 min; * 250 g zahar si 3 linguri esenta rom se dizolva in laptele caldut; * 5...

Fursecuri cu fulgi de ciocolata

In Dulciuri la 9 Apr 2012

Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste, se adauga uleiul treptat, apoi esenta de vanilie. Se incorporeaza faina amestecata cu nuca de cocos, praful de copt si fulgii de ciocolata. Din aluatul rezultat se formeaza bilute de cca 2 cm diametru si se aseaza intr-o tava...

Minieclere cu ciocolata

In Prajituri la 6 Apr 2012

Aluatul : Apa, untul, zahatul si sarea se pun intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba si untul s-a topit se adauga faina toata odata si se amesteca iute cu un tel ori cu mixerul. Apoi se lasa la racit. Peste aluatul rece (poate fi si caldut, nu fierbinte!) se incorporeaza ouale treptat,...

Rulada cu gem si glazura de ciocolata

In Prajituri la 4 Apr 2012

Ouale se separa. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si esenta, apoi se varsa peste albusurile batute spuma. Se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se incorporeaza faina, praful de copt si cacaoa. Se varsa compozitia intr-o tava mare (35 X 42) tapetata cu hartie de copt si se coace cca 15...

Chec

In Dulciuri la 31 Mar 2012

Ouale se separa. Peste albusurile batute spuma cu zaharul se varsa galbenusurile amestecate cu ulei si coaja rasa de lamaie. Apoi se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si se adauga esenta de rom. 2/3 din compozitie se varsa in tava tapetata cu hartie de copt ori unsa cu ulei si...

Desert chec zebra de post

In Prajituri la 28 Mar 2012

Intr-un castron se pun zaharul, uleiul, apa, zaharul vanilat, faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza pana se topeste zaharul. Compozitia rezultata se imparte in doua. Astfel, intr-una se pune cacaua si dulceata, in cealalta nuca de cocos, amestecandu-se fiecare pana se omogenizeaza....

Choix a la creme

In Prajituri la 26 Mar 2012

Apa, zaharul, uleiul si sarea se pun intr-o craticioara pe foc. Cand incep sa fiarba se pune faina toata odata si se amesteca rapid cu un tel. Se mai mentine pe foc inca cca 3 min si se lasa sa se racoreasca. Peste aluatul racorit   (poate fi si caldut) se pune un ou si se mizeaza pana...

Cornulete fragede (de post)

In Dulciuri la 22 Mar 2012

Zaharul se dizolva in borsul caldut. Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min. Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare...

Prajitura la metru

In Prajituri la 21 Mar 2012

Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se obtine o spuma tare peste care se adauga galbenusurile frecate cu ulei si un praf de sare, iar apoi se incoporeaza faina amestecata cu praful de copt. Compozitia se varsa in doua boluri, in cantitati egale. Intr-unul din boluri...

Briose cu cacao si visine

In Prajituri la 19 Mar 2012

Ouale se bat spuma impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste. Se inglobeaza uleiul putin cate putin, apoi se adauga iaurtul, coaja rasa de lamaie si esentele. Faina se amesteca cu praful de copt intr-un bol si se incorporeaza in compozitie, apoi se adauga cacaoa. Compozitia astfel...

Salam de biscuiti reteta cu nuca

In Dulciuri la 16 Mar 2012

Salam de biscuiti reteta Biscuitii si nucile se rup bucatele. Rahatul se taie cubulete. Stafidele se pun intr-un bol, se oparesc cu apa si se tin in apa fierbinte cca 15 min. Apoi se scurg si se stropesc cu esenta rom. Intr-o craticioara se pune laptele, zaharul si cacaoa. Dupa ce da...

Prajitura frageda cu mere

In Prajituri la 13 Mar 2012

Merele se spala, se curata de coaja si se razuiesc. Se pun intr-o cratita pe foc cu zahar si se mentine pe foc pana scade zeama din mere si acestea s-au inmuiat. Se inlatura de pe aragaz, se incorporeaza 4 linguri pesmet si se pune la racit. Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu...

Prajitura din piscoturi cu crema de cacao

In Prajituri la 12 Mar 2012

Intr-un ibric am ars 2 linguri de zahar si le-am stins cu o cana de apa. Am lasat pe foc pana s-a topit tot zaharul, apoi l-am pus la racit. Dupa ce s-a racorit un pic am pus cateva picaturi de esenta de rom. Crema am preparat-o conform indicatiilor de pe pachet. Pe o tava am asezat 12...

Mucenici muntenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2012

Mucenicii se fierb intr-o oala cu 1,5 l apa conform timpului indicat pe ambalaj cu un praf de sare. Adaugam zaharul si, cand se topeste, punem nuca macinata si oprim focul. Adaugam coaja rasa de lamaie si portocala, scortisoara si esenta de rom si acoperim cu un capac. Se servesc dupa cca 2...

Mucenici moldovenesti ("Sfintisori")

In Dulciuri la 8 Mar 2012

Siropul Intr-un ibric se toarna apa si zaharul si se fierbe pe foc pana se topeste zaharul. Cand siropul s-a racorit un pic se pune coaja rasa de la o lamaie si esenta de vanilie. Aluatul Mai intai se face o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar, 2 linguri de faina si putin lapte....

Gogosi cu iaurt si crema de ciocolata

In Dulciuri la 5 Mar 2012

Mai intai se face o maia din: drojdie, 1 lingurita de zahar, putin lapte caldut  si 2 linguri faina care se amesteca intr-un bol si se lasa la loc cald pana se umfla si face basicute deasupra (aprox. 15 min). Faina o punem intr-un castron mare, facem in mijloc un "cuib" in care...

Pricomigdale

In Dulciuri la 1 Mar 2012

Nuca se prajeste putin (cateva minute lasata intr-o tava la cuptor cat sa isi ia un pic aroma de prajit) si se macina. Intr-un vas se bat albusurile spuma impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma/crema tare (este de preferat intr-un castron emailat, daca nu se varsa compozitia intr-o...

Briose cu visine

In Dulciuri la 27 Feb 2012

  Intr-un castron mixam ouale cu zaharul pana acesta se topeste si apoi inglobam uleiul (putin cate putin). Adaugam iaurtul, sucul si coaja de la lamaie. In continuare, separat, amestecam faina cu praful de copt si apoi o incorporam in compozitie. Apoi pregatim formele pentru briose,...

Prajitura delicioasa de negresa cu gem

In Prajituri la 24 Feb 2012

Iata cum se prepara Prajitura delicioasa de negresa cu gem Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga laptele, gemul (eu folosesc, de obicei gem de prune) si uleiul amestecand usor. Se incorporeaza faina, praful de copt, cacaua si esenta de rom si se toarna...

American Pancakes (clatite americane)

In Dulciuri la 22 Feb 2012

Ouale, laptele, untul moale, zaharul si esenta le mixam pana se topeste zaharul. Incorporam faina si praful de copt (amestecate in prealabil intr-un bol) si, iarasi, mixam aluatul bine astfel incat sa nu rezulte cocoloase. Coacem clatitele intr-o tigaie teflonata cu un pic de ulei adaugand...

Prajitura cu nuca ("Chinezoaica")

In Prajituri la 18 Feb 2012

Untul, zaharul si faina se mixeaza. Peste compozitia rezultata adaugam albusurile batute spuma, cacaoa, esenta de rom, nuca macinata si praful de copt stins. Mixam bine aluatul si asezam intr-o tava in care am asezat, in prealabil, hartie pt copt. Se coace la cuptor cca 30 min. Peste blatul...

Clatite cu gem sau ciocolata

In Dulciuri la 16 Feb 2012

Ingredientele, exceptand faina, se pun intr-un vas si se amesteca cu un tel. Cand zaharul s-a topit adaugam faina atata cat compozitia sa capete consistenta unei sana. Se coc intr-o tigaie teflonata si se   umplu cu gem /dulceata/ ciocolata, dupa preferinta. Eu le-am umplut cu dulceata...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 14 Feb 2012

Peste faina adaugam ouale, laptele caldut, zaharul, margarina moale, amoniacul stins cu zeama de lamaie sau putin otet, omogenizam si framantam.   Aluatul astfel obtinut se imparte in 3 parti egale din care, dupa ce le intindem si le coacem pe rand la cuptor cca 20 min, vor rezulta cele 3...

Prajitura cu branza dulce si portocala

In Prajituri la 10 Feb 2012

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusile impreuna cu zaharul tos se bat spuma. Adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt (stins cu putina zeama de lamaie sau otet), faina si coaja de portocala, asezam in tava si coacem la cuptor. Branza dulce se sfarama si se amesteca...

Salam de biscuiti reteta cu rahat si stafide

In Dulciuri la 7 Feb 2012

Salam de biscuiti reteta Biscuitii se pun intr-o punga si se faramiteaza cu facaletul. Stafidele se oparesc cu apa, se lasa cateva minute la inmuiat si se scurg.   Rahatul se taie cubulete. Intr-o cratita se amesteca laptele, zaharul si cacaoa, se adauga stafidele si rahatul si...

Negresa

In Prajituri la 6 Feb 2012

Se pun intr-o cratita laptele, untul/margarina, zaharul si cacaoa si se dau intr-un clocot. Din compozitia rezultata se opresc 15 linguri in care sa adauga ciocolata care se topeste (pt. decor ). Restul compozitiei se pune la racit. Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul...

Cornulete cu rahat asortat (fara untura!!!)

In Dulciuri la 1 Feb 2012

* Peste untul topit se adauga zaharul si laptele si se amesteca. * Drojdia se dizolva in putina apa calduta si 1 lingurita zahar. * Peste faina se adauga: 1 ou (batut in prealabil intr-un castronel): untul, zaharul, laptele, esenta de vanilie si drojdia;se framanta compozitia rezultata si...

Afisate 31 - 58 din 58 retete    

Postari recente

publicat la 07.06.2013

Dulceata de nuci verzi

publicat la 01.06.2013

Tort Arici

publicat la 04.04.2013

Mancare de spanac

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Marea ta dilema de azi o constituie imposibilitatea de a sterge toate petele de pe gresie. in final, o sa declari enervat/a ca petele simetrice pe care le freci sunt pe partea cealalta, fara a mai lua in considerare faptul ca majoritatea placilor au model.

 
 
 
Retete preferate
Prajitura Boema

Voturi:86

Baclava

Voturi:49

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]