Negresa

de dakris in Prajituri, 6 Feb 2012 | 14532 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 pachet de unt sau margarina
  • 500 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 50 g cacao
  • 50 g ciocolata cu lapte sau de menaj
  • 100 g nuci (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pun intr-o cratita laptele, untul/margarina, zaharul si cacaoa si se dau intr-un clocot. Din compozitia rezultata se opresc 15 linguri in care sa adauga ciocolata care se topeste (pt. decor). Restul compozitiei se pune la racit.

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt stins, faina, esenta de rom, compozitia racita si nucile. Se coace la cuptor cca 30 min. Peste prajitura coapta se toarna ciocolata topita.

Se taie rece.


Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

ieri la 07:35

Rulouri cu fistic și gem de vișine - Delicioși și ușor de făcut

pe 16.10 la 08:31

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]