Cornulete fragede (de post)

de dakris in Dulciuri, 22 Mar 2012 | 30726 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat

  • 200 ml ulei
  • 200 ml bors
  • 2 linguri zahar (merge si mai mult)
  • 1 plic drojdie uscata
  • ½ lingurita sare
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • cca 500 g faina

Umplutura

  • gem/dulceata cu consistenta tare, marmelada, rahat etc

Decor

  • zahar pudra vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede (de post):

Zaharul se dizolva in borsul caldut.

Intr-un bol se pune faina cernuta si se face in mijloc o gropita in care se pun drojdia uscata, borsul, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie. Se amesteca bine si se framanta, apoi se lasa la dospit cca 30 min.

Aluatul se imparte in 5 parti egale. Fiecare parte o intindem cu facaltul in forma rotunda, subtire, de cca 0,5 cm si se imparte  in 12 triunghiuri la baza carora se aseaza umplutura si se ruleaza. Se mai lasa sa creasca 15 min si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc cca 20-25 min, pana se rumenesc un pic.

Se presara zaharul pudra vanilat cat sunt calde.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede (de post)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]