Minieclere cu ciocolata

de dakris in Prajituri, 6 Apr 2012 | 10002 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt cca 50 minieclere.
  • Aluat
  • 6 oua
  • 500 ml apa
  • 250 g unt/margarina
  • 50 g zahar tos
  • 360 g faina
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 2 plicuri praf de budinca cu gust de ciocolata neagra
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • Pentru glazura
  • 150 g ciocolata (cu lapte )
  • 80g unt/ margarina
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingura cacao
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere cu ciocolata:

Aluatul : Apa, untul, zahatul si sarea se pun intr-o cratita pe foc. Cand incep sa fiarba si untul s-a topit se adauga faina toata odata si se amesteca iute cu un tel ori cu mixerul. Apoi se lasa la racit.

Peste aluatul rece (poate fi si caldut, nu fierbinte!) se incorporeaza ouale treptat, unul cate unul. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt cu ajutorul unui sprit modeland cu acesta „betisoare” de cca 5-6 cm lungime cu 3-4 cm intre ele. Se coc 15 min la foc iute, apoi la foc mediu pana se rumenesc. Dupa ce s-au racit se taie si se umplu cu crema calduta.

Umplutura : Budinca se prepara conform indicatiilor de pe plic.

Glazura: Ciocolata rupta bucatele cu margarina si laptele se pun intr-o craticioara si se topesc la bain-marie, apoi se adauga 1 lingura de cacao amestecand bine cu un tel sa nu ramana cocoloase.

Se scufunda pe jumatate eclerele (umplute deja) si se aseaza pe un platou. Se servesc dupa min 1 ora, timp in care se tin la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu aroma de fistic (reteta 700)