Tort Arici

de dakris in Dulciuri, 1 Iun 2013 | 9477 vizualizari

 

La multi ani tuturor copilasilor!

 

INGREDIENTE

  • 460 g biscuiti Petit Beure
  • 150g zahar
  • 300ml lapte
  • 125 g unt
  • 30 g cacao
  • 100g ciocolata
  • 3-4 linguri nuca macinata
  • 2 linguri fulgi nuca de cocos
  • 3/4 sticluta esenta de rom

Decor:

  • 1 plic crema pentru prajituri cu gust de trufe si rom/ciocolata (Dr Oetker)
  • 250 ml lapte rece
  • 3 linguri zahar
  • creioane pentru decor Dr. Oetker
  • 1 jeleu in forma de mura sau o bomboana pt nas
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Arici:

Intr-o craticioara se pun laptele, untul, zaharul si cacaoa. Dupa ce s-a topit untul se inlatura de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana se topeste si aceasta, apoi se pune nuca macinata si nuca de cocos. Se lasa sa se raceasca, moment in care se varsa esenta de rom.

Intre timp se prepara crema conform indicatiilor de pe plic.

Biscuitii se maruntesc fin cu ajutorul robotului de bucatarie, se pun intr-un castron mare varsandu-se peste ei compozitia racita si amestecandu-se bine.

Compozitia se aseaza pe un platou si se modeleaza in forma de arici. Cu un sprit se orneaza tepii ariciului. Se intinde crema si pe cap, apoi se deseneaza cu ajutorul creioanelor pentru decor ochii, nasul si gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Arici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Unicorn cu crema de zmeura si crema de ciocolata cu cirese