publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv minicheesecake sarat
Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate un strat de biscuiti cu unt de circa 1-1,5 cm si apoi se da la rece. Intre timp, se pregatesc...
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume
Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si maruntalite si 2 lg de pesmet si se framanta bine, pana la omogenizare. Pe o hartie de copt...
Cartofi frantuzesti - in stilul meu
Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile de oua, sare si piper. Telemeaua...
Drob de pasare
Se spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se spumuiesc si ficateii. Se curata ceapa si usturoiul verde si se spala. Mararul si patrumnjelul verde se...
Toba de pui
Se spala carnea de pui si pipotele si inimile de pui ,se taie in bucati,se pun intr-un castron si se adauga peste ele sare,piper,si usturoi granulat.Se pune si plicul cu gelatina ,se amesteca si apoi se pune intr-o punga pentru friptura.Se leaga punga la gura ,se inteapa in 3 locuri sa nu...
Omleta cu sunca la cuptor
Se sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita. Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete. Se mai pun 2 lg de bbranza quark,se adauga sare si piper si se mai adauga mararul verde tocat marunt. Se amesteca toate si se pune compozitia in forme. Se da la cuptorul...
Aperitiv cu dovlecei
Se curata si se spala legumele.Dovlecelul se taie rondele,conopida se rupe in buchetele,rosiile felii,ardeiul rondele,branza de vaca si miez de lapte se taie felii.Intr- o tava de yena se pun in straturi felii de dovlecel,rosie,ardei,conopida si branza si se repeta pana se termina...
Cosulete de rosii cu pasta de branza si ton
Rosiile se spala, se taie un capac si se scoate miezul. Se presara cu sare pe dinauntru si se pun cu gura in jos o jumatate de ora. Pregatim umplutura: intr-un vas se pune 200 gr branza de vaca, 1 conserva de ton scursa bine de apa si 3 linguri de quark. Se amesteca bine pana se omogenizeaza....
Chiftele de pui la cuptor
Se spala frunzele de ceapa verde,leurda,marar si patrunjel si se toaca marunt.Se amesteca carnea tocata de pui cu verdeata tocata si cu 1/4 lgt bicarbonat de sodiu.Se adauga condimentul pentru pui dupa gust si se lasa sa se odihneasca 10 min.Se incalzeste cuptorul,se tapeteaza o tava cu hartie de...
Ouale mele rosii
Ouale se spala cu apa si detergent si se limpezesc foarte bine.Se pun la fiert in apa cu sare circa 10 minute. Se pregateste vopseaua:1 litru de apa se pune la fiert cand a fiert se adauga otet 3 linguri si vopseaua rosie ,se amesteca.Ouale fierbinti se pun in recipientul cu vopsea si se lasa...
Hribi cu maioneza
Hribii fierti se scot din congelator ,se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se scurg de apa si se toaca marunt cubulete.Se face maioneza din 2 galbenusuri de oua si ulei si se adauga smantana.Se pune sare dupa gust si piper,se toarna peste hribi,se amesteca si se da la rece vreo ora sa se...
Cartofi cu marar
Cartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga ,se adauga cartofii fierti si se lasa sa se unduiasca putin. Mararul verde se spala si...
Pasta de ton cu avocado
Se taie avocado in 2, se scoate samburele si apoi cu lingurita se ia miezul din coaja si se pune in blender. Rosia se spala si se taie in 4 si se adauga peste avocado. Se mai pune si uleiul de masline. Conserva de ton se scurge bine si se pune in blender. Ceapa se curata, se taie in 4 si se pune...
Chec si briose aperitiv
Se bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul in formele de briose pana la 3/4 din forma si restul de aluat se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se dau la cuptorul...
Rulada de porc cu carne tocata si ciuperci
Muschiuletul se taie pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condimente pentru carne de porc si se acopera cu o folie si se da la frigider. Intre timp se face umplutura: se curata cepele, ardeii si ciupercile, se toaca marunt. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se...
Rulada de muschiulet de porc cu carnat
Muschiuletul se taie pe mijloc dar nu de tot apoi se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu condimente de porc.Se aseaza pe el carnatul si morcovul,se ruleaza si se leaga cu ata.Se aseaza intr-o tava termorezistenta,se pune apa si ulei se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor...
Saleuri cu branza telemea
Aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se rade branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara pe suprafata aluatului si apoi se intinde cu sucitorul sa intre branza in aluat. Se taie sub diverse forme si se mai fac si rasucele. Se pun in tava pe hartie de copt...
Conopida pane
Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe apa se pune conopida. Se fierbe 10 minute. Se scoate si se lasa sa se scurga. Pregatim pentru pane: se bat oauale cu sare si piper si se adauga faina si se bate sa nu se faca cocoloase. Se...
Oua de paste
Se spala ouale bine cu apa cu detergent si se limpezesc.Se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se scot si se lasa sa se raceasca.Se face vopseaua conform instructiunilor.Se face modele cu chisita si ceara si se baga oul in vopsea,se scoate si se lasa sa se usuce ,apoi cu o carpa...
Platouri de revelion
1. platou cu: rosii cherry umplute cu salata de vinete, barcute de ardei cu crema de branza, snitele, chiftele, rulada de curcan cu sunca si cascaval, cascaval, salam uscat, masline negre si masline verzi. 2. platou cu: carnati de casa prajit, sorici, cabanos prajit, branza telemea dulce de...
Platou cu branzeturi si struguri
Portocala se taie la un capat si se aseaza in mijlocul platoului, din ea facem un arici: pe o scobitoare punem o bucatica de branza si cate o boaba de strugure, apoi infingem scobitoarea in portocala. Branza danish blu se taie felii subtiri si se aseaza pe platou, apoi branza brie taiata felii si...
Chiftelute de cartofi cu sos marinat
Chiftelutele se fac astfel: se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.Intr-o tigaie se incinge...
Chiftele de porc cu morcovi si cartofi
Preparare chiftele de porc cu morcovi si cartofi Morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi si cartofii la fel se curata si se razalesc.Se amesteca cu carnea tocata,se adauga sare si piper dupa gust,cateii de usturoi pisati si 2 oua intregi si pesmetul.Toate se...
Chiftelute de dovlecel cu feta
Dovleceii se curata de coaja se se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se sareaza si se lasa cca 30 de min.Se scurg si apoi se amesteca cu ceapa verde tocata marunt inclusiv frunzele,ouale,menta,mararul,pesmet,faina,branza faramitata,piper si sare daca mai trebuie.Se amesteca bine pana se obtine...
Clatite sarate umplute cu ficatei,ciuperci si piept de curcan la cuptor
Se pregateste umplutura: se curata ceapa,ciupercile si se taie marunt,ardeiul se spala si se taie marunt. Pieptul de curcan se taie bucatele, ficateii se spala si se taie bucati. Intr-o cratita se incinge ulei se pune ceapa, ardeiul si se calesc,apoi se adauga carnea de curcan. Se lasa sa se...
Dovlecei in aluat la cuptor
Se curata dovlecelul se taie rondele si se presara cu sare. Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,faina alba si apa pana se face o compozitie de clatita dar mai groasa la care se adauga mararul tocat marunt. Intr-o tava de yena se pune hartie de copt ,se unge cu ulei ,se dau rondelele de...
Omleta cu cartofi
Se curata ceapa,ardeiul si cartofii.Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.In tigaie se incinge uleiul se pune ceapa tocata marunt,ardeiul taiat cubulete si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga cartofii razaliti si se amesteca calindu se in continuare.Se presara sare si piper.Cand...
Tian de legume
Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie cu ulei.Ceapa calita o punem intr-o tava de yena unsa cu ulei.Legumele se spala cu tot cu coaja,se sterg cu un prosop dupa care se taie felii rotunde si uniforme de max 1 cm.Asezam feliile de legume in straturi peste ceapa.Condimentam...
Dovlecei pane
Se curata dovleceii de coaja,se taie felii si se pun intr-un vas in straturi presarati cu sare.Se lasa 15-20 de min .Dupa aceea se scurg de apa.Intr-un castron se bate 2 oua cu sare ,piper si busuioc,se adauga faina alba pana se obtine un aluat ca de clatite mai gros.Se pune uleiul la incins...
Chiftelute de legume
Legumele se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeiul se toaca marunt.Cartofii se storc ,la fel si dovleceii.Se amesteca dovleceii cu cartofii,morcovii si ardeiul kapia.Se adauga ouale,sare si piper,4 catei de usturoi pisati,faina si putin pesmet.Se amesteca toate.Intr o tigaie se...