marcela1979

1

Bucataras
incepator

cluj napoca

Bucataras din 20.12.2009

RETETE283
PRIETENI259
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv minicheesecake sarat

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate un strat de biscuiti cu unt de circa 1-1,5 cm  si apoi se da la rece. Intre timp, se pregatesc...

Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2017

Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca  carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si maruntalite si 2 lg de pesmet si se framanta bine, pana la omogenizare.   Pe o hartie de copt...

Cartofi frantuzesti - in stilul meu

In Aperitive / Garnituri la 13 Mai 2016

Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile  de oua, sare si piper. Telemeaua...

Drob de pasare

In Aperitive / Garnituri la 30 Apr 2016

Se spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se spumuiesc si ficateii. Se curata ceapa si usturoiul verde si se spala. Mararul si patrumnjelul verde se...

Toba de pui

In Aperitive / Garnituri la 23 Apr 2016

Se spala carnea de pui si pipotele si inimile de pui ,se taie in bucati,se pun intr-un castron si se adauga peste ele sare,piper,si usturoi granulat.Se pune si plicul cu gelatina ,se amesteca si apoi se pune intr-o punga pentru friptura.Se leaga punga la gura ,se inteapa in 3 locuri sa nu...

Omleta cu sunca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Apr 2016

Se sparg ouale si se bat cu telul sau cu o furculita. Se adauga branza de vaca maruntita si sunca de porc taiata cubulete. Se mai pun 2 lg de bbranza quark,se adauga sare si piper si se mai adauga mararul verde tocat marunt. Se amesteca toate si se pune compozitia in forme. Se da la cuptorul...

Aperitiv cu dovlecei

In Aperitive / Garnituri la 2 Iul 2014

Se curata si se spala legumele.Dovlecelul se taie rondele,conopida se rupe in buchetele,rosiile felii,ardeiul rondele,branza de vaca si miez de lapte se taie felii.Intr- o tava de yena se pun in straturi felii de dovlecel,rosie,ardei,conopida si branza si se repeta pana se termina...

Cosulete de rosii cu pasta de branza si ton

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2014

Rosiile se spala, se taie un capac si se scoate miezul. Se presara cu sare pe dinauntru si se pun cu gura in jos o jumatate de ora. Pregatim umplutura: intr-un vas se pune 200 gr branza de vaca, 1 conserva de ton scursa bine de apa si 3 linguri de quark. Se amesteca bine pana se omogenizeaza....

Chiftele de pui la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2014

Se spala frunzele de ceapa verde,leurda,marar si patrunjel si se toaca marunt.Se amesteca carnea tocata de pui cu verdeata tocata si cu 1/4 lgt bicarbonat de sodiu.Se adauga condimentul pentru pui dupa gust si se lasa sa se odihneasca 10 min.Se incalzeste cuptorul,se tapeteaza o tava cu hartie de...

Ouale mele rosii

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

Ouale se spala cu apa si detergent si se limpezesc foarte bine.Se pun la fiert in apa cu sare circa 10 minute. Se pregateste vopseaua:1 litru de apa se pune la fiert cand a fiert se adauga otet 3 linguri si vopseaua rosie ,se amesteca.Ouale fierbinti se pun in recipientul cu vopsea si se lasa...

Hribi cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2014

Hribii fierti se scot din congelator ,se lasa sa se dezghete la temperatura camerei,se scurg de apa si se toaca marunt cubulete.Se face maioneza din 2 galbenusuri de oua si ulei si se adauga smantana.Se pune sare dupa gust si piper,se toarna peste hribi,se amesteca si se da la rece vreo ora sa se...

Cartofi cu marar

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2013

Cartofii noi se curata sub jet de apa rece cu ajutorul unei perii de sarma. Se pun la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ,se scurg de apa. Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga ,se adauga cartofii fierti si se lasa sa se unduiasca putin. Mararul verde se spala si...

Pasta de ton cu avocado

In Aperitive / Garnituri la 26 Feb 2013

Se taie avocado in 2, se scoate samburele si apoi cu lingurita se ia miezul din coaja si se pune in blender. Rosia se spala si se taie in 4 si se adauga peste avocado. Se mai pune si uleiul de masline. Conserva de ton se scurge bine si se pune in blender. Ceapa se curata, se taie in 4 si se pune...

Chec si briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 24 Feb 2013

Se bat ouale cu smantana si faina alba .Se adauga praful de copt si restul ingredientelor.Se amesteca bine.Se pune vegeta si piper dupa gust.Se pune aluatul  in formele de briose pana la 3/4 din forma  si restul de aluat se pune intr-o tava captusita cu hartie de copt.Se dau la cuptorul...

Rulada de porc cu carne tocata si ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 30 Ian 2013

Muschiuletul se taie pe lungime si se bate cu ciocanul de snitele. Se condimenteaza cu condimente pentru carne de porc si se acopera cu o folie si se da la frigider. Intre timp se face umplutura: se curata cepele, ardeii si ciupercile, se toaca marunt. Intr-o tigaie se incinge putin ulei si se...

Rulada de muschiulet de porc cu carnat

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2012

Muschiuletul se taie pe mijloc dar nu de tot apoi se bate cu ciocanul de snitele.Se condimenteaza cu condimente de porc.Se aseaza pe el carnatul si morcovul,se ruleaza si se leaga cu ata.Se aseaza intr-o tava termorezistenta,se pune apa si ulei se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor...

Saleuri cu branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2012

Aluatul de foietaj se lasa sa se dezghete la temperatura camerei. Se rade branza telemea pe razatoarea cu ochiuri mici. Se presara pe suprafata aluatului si apoi se intinde cu sucitorul sa intre branza in aluat. Se taie sub diverse forme si se mai fac si rasucele. Se pun in tava pe hartie de copt...

Conopida pane

In Aperitive / Garnituri la 23 Oct 2012

Se desface conopida in buchetele si se spala. Intr-o oala se pune apa la fiert cu sare si cand fierbe apa se pune conopida. Se fierbe 10 minute. Se scoate si se lasa sa se scurga. Pregatim pentru pane: se bat oauale cu sare si piper si se adauga faina si se bate sa nu se faca cocoloase. Se...

Oua de paste

In Aperitive / Garnituri la 15 Apr 2012

Se spala ouale bine cu apa cu detergent si se limpezesc.Se pun la fiert in apa cu sare.Cand sunt fierte se scot si se lasa sa se raceasca.Se face vopseaua conform instructiunilor.Se face modele cu chisita si ceara si se  baga oul in vopsea,se scoate si se lasa sa se usuce ,apoi cu o carpa...

Platouri de revelion

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

1. platou cu: rosii cherry umplute cu salata de vinete, barcute de ardei cu crema de branza, snitele, chiftele, rulada de curcan cu sunca si cascaval, cascaval, salam uscat, masline negre si masline verzi. 2. platou cu: carnati de casa prajit, sorici, cabanos prajit, branza telemea dulce de...

Platou cu branzeturi si struguri

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2012

Portocala se taie la un capat si se aseaza in mijlocul platoului, din ea facem un arici: pe o scobitoare punem o bucatica de branza si cate o boaba de strugure, apoi infingem scobitoarea in portocala. Branza danish blu se taie felii subtiri si se aseaza pe platou, apoi branza brie taiata felii si...

Chiftelute de cartofi cu sos marinat

In Aperitive / Garnituri la 30 Aug 2011

Chiftelutele se fac astfel: se spala cartofii si se se pun la fiert in coaja.Cand sunt fierti se curata de coaja si se dau prin razatoarea cu ochiuri mari.Se adauga ouale,usturoiul pisat,vegeta,piper,cimbru,busuioc si oregano si faina alba cat sa rezulte un aluat grosut.Intr-o tigaie se incinge...

Chiftele de porc cu morcovi si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 15 Aug 2011

Preparare chiftele de porc cu morcovi si cartofi Morcovii se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi si cartofii la fel se curata si se razalesc.Se amesteca cu carnea tocata,se adauga sare si piper dupa gust,cateii de usturoi pisati si 2 oua intregi si pesmetul.Toate se...

Chiftelute de dovlecel cu feta

In Aperitive / Garnituri la 31 Iul 2011

Dovleceii se curata de coaja se se dau prin razatoarea cu ochiuri mari,se sareaza si se lasa cca 30 de min.Se scurg si apoi se amesteca cu ceapa verde tocata marunt inclusiv frunzele,ouale,menta,mararul,pesmet,faina,branza faramitata,piper si sare daca mai trebuie.Se amesteca bine pana se obtine...

Clatite sarate umplute cu ficatei,ciuperci si piept de curcan la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 22 Iul 2011

Se pregateste umplutura: se curata ceapa,ciupercile si se taie marunt,ardeiul se spala si se taie marunt. Pieptul de curcan se taie bucatele, ficateii se spala si se taie bucati. Intr-o cratita se incinge ulei se pune ceapa, ardeiul si se calesc,apoi se adauga carnea de curcan. Se lasa sa se...

Dovlecei in aluat la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2011

Se curata dovlecelul se taie rondele si se presara cu sare. Intr-un castron se bat ouale cu sare,piper,faina alba si apa pana se face o compozitie de clatita dar mai groasa la care se adauga mararul tocat marunt. Intr-o tava de yena se pune hartie de copt ,se unge cu ulei ,se dau rondelele de...

Omleta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 8 Iul 2011

Se curata ceapa,ardeiul si cartofii.Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.In tigaie se incinge uleiul se pune ceapa tocata marunt,ardeiul taiat cubulete si se lasa sa se caleasca ,apoi se adauga cartofii razaliti si se amesteca calindu se in continuare.Se presara sare si piper.Cand...

Tian de legume

In Aperitive / Garnituri la 22 Iun 2011

Curatam ceapa,o tocam marunt si o calim putin intr-o tigaie cu ulei.Ceapa calita o punem intr-o tava de yena unsa cu ulei.Legumele se spala cu tot cu coaja,se sterg cu un prosop dupa care se taie felii rotunde si uniforme de max 1 cm.Asezam feliile de legume in straturi peste ceapa.Condimentam...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2011

Se curata dovleceii de coaja,se taie felii si se pun intr-un vas in straturi presarati cu sare.Se lasa 15-20 de min .Dupa aceea se scurg de apa.Intr-un castron se bate 2 oua cu sare ,piper si busuioc,se adauga faina alba pana se obtine un aluat ca de clatite mai gros.Se pune uleiul la incins...

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 14 Iun 2011

Legumele se curata si se dau pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeiul se toaca marunt.Cartofii se storc ,la fel si dovleceii.Se amesteca dovleceii cu cartofii,morcovii si ardeiul kapia.Se adauga ouale,sare si piper,4 catei de usturoi pisati,faina si putin pesmet.Se amesteca toate.Intr o tigaie se...

Afisate 1 - 30 din 50 retete    

Postari recente

publicat la 22.04.2017

Aperitiv minicheesecake sarat

Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Retete preferate
Negresa

Voturi:22

Hachis Parmentier

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]