publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert tarta cu crema frangipane si orange curd
Orange curd: Pregătești mai întâi orange curd, pentru că trebuie să stea la răcit 3 ore. Eu am făcut cu minimum de zahăr, însă poți să o faci mai dulce, dacă vrei. Pui într-o crăticioară gălbenușurile cu sarea, zahărul, sucul și coaja de...
Desert sfere de ciocolata, umplute, pentru cacao calda
Semisferele: Topești cele două feluri de ciocolată pe baie de abur. Ungi o formă de silicon pentru semisfere cu un strat de ciocolată, cu o pensulă. Le poți face albe, negre, marmorate, cum dorești. Dai la frigider aprox 30 de minute, după care scoți forma și ungi...
Baghete rustice
În bolul de la mixer pui lichidele și drojdia. Amesteci puțin, apoi adaugi făină, nu toată odată, ci în mai multe reprize. Acum, între reprizele cu făină, pui și sarea și zahărul. Amesteci bine și frămânți până obții un aluat moale,...
Supa de rosii cu taitei
Cureți și speli legumele. Într-o oală de 4 litri pentru supă, pui apa la fiert cu sare (după gust ). Când apa fierbe în clocot, pui ulei și următoarele legume: morcovul tăiat rondele, păstârnacul întreg, ceapa crestată în patru,...
Snitele de curcan cu amestec de legume
Pentru șnițele: Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi. Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu...
Desert ecleruri cu ciocolata si dantela
Decorațiunile de ciocolată cu dantelă: Topești ciocolata pe baie de abur. Eu am folosit un bol cu ciocolată cu lapte, altul cu ciocolată neagră. Poți folosi numai neagră, dacă vrei. O lași la răcit la temperatura camerei, cât să fie caldă la deget, să nu frigă....
Desert prajitura Trio Cioco
Blatul cu cafea: Bați spumă cu mixerul albuşurile cu sarea și îndulcitorul, apoi adaugi pe rând gălbenușurile, uleiul, cafeaua, făina și praful de copt, omogenizând. Torni compoziția într-o tavă pregătită cu foaie de copt. Tăvile mele erau ori...
Cotlet de porc cu legume si mirodenii, la cuptor
Tai cotletul de porc, însă nu îl tai până jos, ci mai mult îl crestezi. Îl ungi cu ulei, sare și mirodenii, iar în crestături înfingi usturoi tăiat bucățele mici și firicele de rozmarin. Îl așezi într-o tavă pentru...
Paine neagra, cu seminte de floarea soarelui
Pui drojdia uscată în vasul cu apa caldă, adaugi zahărul și amesteci. Lași 5 minute, să se activeze drojdia (o să facă o spumă ușoară). În bolul de la mixer răstorni amestecul de mai devreme, începi să adaugi făină neagră și pornești mixerul (sau...
Desert tort cu nuca de cocos si crema de unt cu cafea (Revelion 2021)
Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenușurile, nuca măcinată, făina și praful de copt, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt rotundă, pregătită cu hârtie de copt sau...
Aluat fraged cu untura si cidru pentru cornulete, saleuri si rulouri
Aluatul fraged: Mai întâi scoți untura din frigider și o lași la temperatura camerei astfel încât să poți lucra cu ea, să fie moale. Pui într-un vas încăpător untura, sarea, ouăle și amesteci bine. Torni cidrul, adaugi făina 650...
Lichior de oua
Încălzești într-un ibric, laptele cu smântâna pentru gătit și vanilia, până frige la deget, nu-l fierbe. Apoi strecori amestecul. Amesteci într-o crăticioară, cu mixerul, gălbenușurile cu zahărul și sarea până se albesc și devin...
Desert briose Red Velvet de Craciun
Blatul: Bați cu mixerul albușurile cu sarea și îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, adaugi pe rând oțetul, apoi și gălbenușurile, uleiul, iaurtul și sucul de la rodie, amestecând după fiecare. Adaugi cacaoa și colorantul. Oțetul și...
Lebar de casa
Pui mațele în apă rece cu oțet o oră, apoi se spală cu apă caldă (în apă rece se strâng). Pui la fiert fleica de porc în apă cu puțină sare. Eu am fiert-o separat pentru că am avut mai multă și am făcut și tobă, însă dacă vrei...
Desert Carusel din turta dulce
În primul rând, înainte de a te apuca de lucru, fă-ți o matriță din carton și lipește piesele pentru a vedea cum vin, cum se așază. În al doilea rând pregătește mirodeniile: de la un fruct de anason stelat folosești semințele,...
Desert tort Cizmulitele lui Mos Nicolae
Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu sarea și îndulcitorul. Adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, praful de copt, apa fierbinte, coaja de mandarine, nucile și făina, amestecând după fiecare. Din compoziția obținută coci 2 foi, maxim 20 de minute...
Desert tort Caciula
Blatul și ciucurele: Bați spumă cu mixerul albușurile cu sarea și zahărul Bourbon, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, bombonelele colorate, făina și praful de copt. Dai deoparte puțină compoziție într-o tavă de brioșe cât pentru 2 brioșe...
Desert prajitura Figaro
Blatul: Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul,...
Mancare cu mazare, cartofi si morcov
Se curăță și se spală legumele. Se taie ceapa mărunt, cartofii se taie cuburi mari, ardeiul, fâșii scurte, iar morcovii, rondele. Într-o cratiță de 2 l, se călește ceapa în puțin ulei înfierbântat, iar când se înmoaie, se adaugă...
Desert briose cu migdale, ciocolata si mascarpone
Pentru brioşe: Topești ciocolata pe baie de abur și dai deoparte. Bați cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. După ce obții o spumă fermă, dai deoparte. Separat, bați cu mixerul gălbenuşurile până se albesc, adaugi ciocolata topită mai...
Aluat foietaj de casa
Aluatul foietaj: Pui într-un vas încăpător jumătate din făina 550 și jumătate din făina 000, adaugi 240 g margarină/unt (la temperatura camerei) și sarea, fărâmițând cu degetele sau cu o ustensilă de bucătărie. Adaugi ouăle, sarea,...
Desert tort cu portocale si ciocolata
Blatul: Bați spumă albuşurile cu îndulcitorul şi un praf de sare. Adaugi treptat gălbenuşurile, sucul de portocală, praful de copt, migdale blanșate și făina, amestecând după fiecare. Torni compoziția într-o formă de copt cu inel detașabil, unsă cu...
Pulpe de curcan cu portocala si legume
Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei. Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul -...
Ceafa de porc cu ciuperci si cartofi, cu mirodenii
Feliezi ceafa de porc și o așezi într-o tavă cu uleiul, vinul, apa, mirodeniile (usturoi și rozmarin), ciupercile curățate și spălate și dai la cuptor la foc mediu (în total cam 40 de minute sau până se pătrunde bine). Nu uita să întorci carnea după primele 10...
Desert tort cu fructe de padure, pere si smochine
Pentru blaturi: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, îndulcitorul şi apa de flori de portocal, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca măcinată şi făina. Compoziţia se separă în două vase: jumătate rămâne cu nucă, jumătate se...
Desert tarta trandafir cu mere
Aluatul de tartă: Amesteci într-un bol făina de patiserie cu untul tăiat cubulețe și un praf de sare, cu mâinile sau cu o ustensilă pentru frământat. Este important ca untul să fie rece, pentru ca aluatul să fie fraged. Adaugi gălbenușul și...
Desert tort cu trandafiri, nuci, caramel si fructe
Blaturile: Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul, adaugi treptat gălbenuşurile și praful de copt. Apoi împarți compoziția obținută în 3, pentru a obține blaturi cu diferite nuci și arome: amesteci cu 1...
Mancare de fasole galbena la slow cooker Crock Pot
Speli legumele și le cureți. Alegi fasolea, rupi tecile în jumătăți sau chiar în 3, ca să fiarbă bine. Toci mărunt cepele. Ardeii îi tai fâșii subțiri, scurte. Pui în vasul de la slow cookerul Crock Pot uleiul, apoi legumele, apa, bulionul...
Supa crema de dovleac
Mai întâi pregătești supa de legume: cureți ardeiul, morcovul, ceapa și cartoful, apoi le tai grosier (în jumătăți sau sferturi). Le fierbi cu apă și sare, după gust, pentru aprox 30 de minute. Cureți dovleacul, îl speli și îl tai...
Desert rulada cu dovleac si ciocolata
Blatul: Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl...