Desert rulada cu dovleac si ciocolata

de Ancutsa in Prajituri, 13 Oct 2020 | 2407 vizualizari

 

Am pregătit o ruladă cu parfum de toamnă, cu dovleac și două ganache-uri de ciocolată (cu lapte și albă colorată în portocaliu) cu model cu dovlecei și o vulpiță, pentru că iubesc vulpițele. A ieșit pufoasă și cu gustoasă, iar dovleacul nu are gust pregnant, ci delicat, așa că dacă sunteți reticenți la dulciurile cu dovleac, vă invit să încercați rulada mea.
 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g dovleac plăcintar,
  • 5 ouă L,
  • un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 75 ml ulei,
  • 120 g făină albă,
  • 5 g praf de copt,
  • Pentru ganache-ul de ciocolată cu lapte:
  • 80 g cuvertură de ciocolată cu lapte,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Pentru ganache-ul portocaliu:
  • 60 g cuvertură de ciocolată albă,
  • 100 ml frișcă lichidă,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
  • În plus:
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural pudră verde,
  • O linguriță apă fierbinte,
  • Un vârf de cuțit cacao,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel roșu Wilton,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel piersică Wilton,
  • Un vârf de cuțit colorant alimentar natural gel orange Wilton,
  • Zahăr pudră, după gust, doar pentru pudrat și rulat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu dovleac si ciocolata:

 

Blatul:

Mai întâi, speli dovleacul, îl cureți și tai din el o bucată, ai nevoie de doar 200 g. îl dai pe răzătoare, îl călești ușor într-o tigaie sau cratiță, cât să se înmoaie (ca pe mere). Lași la răcit și îl pasezi puțin cu blender-ul de mână, pentru a obține o textură fină.

Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și amesteci bine. Apoi adaugi făina amestecată cu praful de copt.

Din compoziție, torni jumătate în alt vas, pentru a o amesteca împreună cu dovleacul.

Din compoziția pe care ai lăsat-o albă, torni în mai multe boluri mici, în funcție de câte culori vrei să obții (aprox 2 linguri de aluat / culoare). Eu am vrut 5 culori: verde (acesta fiind pudră, trebuie dizolvat în apă fierbinte mai întâi), roșu, piersică și orange și maro (cacao).

Pui fiecare aluat colorat în câte un poș și desenezi ce îți place pe o hârtie de copt (într-o tavă mare, tava mea are 39x27 cm). Dai la congelator 5 minute.

Scoți tava cu desenele de la rece, torni compoziția albă, cu grijă, apoi dai iar la congelator 5 minute.

În fine, scoți tava de la rece, iar acum torni și compoziția cu dovleac.

 

Dai tava la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 20 de minute sau până trece testul scobitorii, însă ai grijă să rămână moale, pufoasă când o testezi cu degetul, dacă o coci prea mult, se usucă și se crapă când o rulezi!

Odată blatul scos, trebuie rulat repede pe o hârtie de copt nouă, pudrată cu zahăr. Lași la răcit.

 

Pentru creme:

Topești pe baie de abur cuvertura de ciocolată cu lapte, împreună cu frișca lichidă, pe baie de abur. Procedezi la fel cu cea albă. Verifici din când în când, iar când s-au topit ciocolatele, amesteci bine și le dai la frigider, 10 minute, să se închege. Scoți de la rece și le bați, pe rând, cu mixerul, până  capătă consistență cremoasă și fină. În momentul în care începi să o mixezi pe cea albă, poți adăuga, dacă vrei și puțin colorant!

 

Montare:

Desfaci cu grijă rulada din hârtie, o umpli cu cele două creme întinse alternativ, apoi rulezi la loc.

 

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/10/rulada-cu-dovleac-si-ciocolata.html

TIPS-URI

1

Sfat: Dacă ți-au rămas culori (aluat colorat), poți să mai desenezi ceva pe ruladă, se va vedea frumos când vei tăia din ea și musafirii vor rămâne surprinși și bucuroși să descopere alte desene în interior.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

17.10.2020, 21:00

Ce frumos te-ai jucat cu aceasta rulada!

Ancutsa 1

17.10.2020, 22:55

Multumesc frumos, domnule Dante!

Ancutsa 1

17.10.2020, 22:55

Multumesc mult, Rocsi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine