publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Primeşti în dar o păpuşică de cauciuc care-ţi seamănă leit. Pînă la prânz o vei contempla cu admiraţie. Până la 4 PM vei învăţa să-i răspunzi la comenzi. Până spre seară va trece şi doctorul la contravizită.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan
Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin. Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul...
Castraveti in otet (2020)
Pui într-un vas (ibric mai mare sau oală) oțetul, mirodeniile, zahărul, apa și sarea și lași să fiarbă aprox 10 minute. Tai morcovul rondele. Așezi castraveții spălați bine în borcanele spălate și ele. Aranjezi printre castraveți, morcovul...
Muschi de porc la slow cookerul Crock Pot
Pui într-un castron înalt mușchiul de porc și torni peste el vinul alb. Presari mirodenii după gust. Eu am folosit mirodenii pe care mi le-am pregătit în diverse borcănele în diverse proporții: un mix pentru murături, mix pentru fripturi. Am mai...
Desert tarta frangipane cu pere
Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare, amesteci și sfărâmi cu degetele. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege aluatul (eu am avut nevoie de 60 ml). Aluatul...
Desert tarta cu nuci, alune, prune si struguri
Aluatul de tartă: Pui într-un bol încăpător făina, untul rece tăiat cubulețe și un praf de sare și amesteci și sfărâmi cu degetele sau cu o ustensilă pentru frământat. Adaugi îndulcitorul, gălbenușul și apă rece, cât să lege...
Desert rulouri cu foietaj de casa si crema de lamaie
Pregătirea aluatului: Mai întâi dai la frigider făina și apa, circa 10 minute, pentru a fi cât mai reci. Între timp, scoți untul, îl bați cu făcălețul până obții o foiță, pe care o învelești în folie alimentară și o...
Desert tort cu caju si crema de ciocolata
Blatul: Bați albușurile cu îndulcitorul și sarea, adaugi treptat gălbenușurile, uleiul, caju, făina și praf de copt. Vei obține un aluat moale, aerat, pe care îl torni într-o tavă cu hârtie de copt. Dai la cuptorul preîncălzit 20-25 de...
Desert placinta cu mere si pere
Pentru umplutură: Speli fructele, apoi le decojești și le dai pe răzătoare. Le călești într-o crăticioară, adaugi îndulcitorul și mirodeniile, amestecând. Le fierbi până se înmoaie. Pentru aluat: Amesteci...
Reteta de salata de sfecla rosie la borcan
Preparare Reteta de salata de sfecla rosie la borcan Speli bine bucățile de sfeclă roșie și se pun la fiert într-o cratiță cu apă, astfel încât să le acopere de două degete. Lași la fiert aprox 30-35 min sau până se pătrund ușor cu o furculiță așa cum...
Desert tort cu alune de padure
Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitor. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se rade ciocolata și se amestecă. Se...
Paine taraneasca, cu iaurt si masline
Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot dizolvi drojdia în apă călduţă, adaugi zahărul și 100 g făină și amesteci bine. Lași deoparte minim 20 de minute, vom observa că drojdia s-a activat. Adaugi restul de făină, pui...
Desert chec cu nuci
Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine. Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o...
Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj
Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă. Adaugi un ou, un...
Paine norisor, cu bere si cimbru
Într-un bol încăpător sau în bolul de la mixer/robot pregăteşti maiaua, dizolvând drojdia cu zahărul (care o va activa) în apă călduţă, adaugi făină şi amesteci până obții o pastă mai moale. Lași deoparte minim 20 de minute (cu...
Desert prajitura tavalita
Blatul: Pui într-un vas încăpător apa minerală cu uleiul, sarea, vanilia și amesteci cu un tel. Adaugi trerptat nuca, praful de copt și făina, omogenizând. Adaugi zahărul și amesteci. Obții un aluat de consistență mai groasă, pe care îl torni...
Aperitiv covrigei cu susan
Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen. Dai...
Tarta cu carne
Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat omogen. Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura....
Focaccia cu rozmarin, parmezan si rosie
Într-un bol încăpător cerni făina, adaugi drojdia uscată și le amesteci. Faci o gropiță în mijloc și torni apa. Amesteci bine și frămânți cu mâinile sau la robot/mixer. Când începi să frămânți, adaugi sarea și uleiul....
Desert cornete pentru inghetata
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele și amesteci. Acum torni untul topit, care având în vedere că este cald, trebuie să-l torni încet pe marginea vasului. Adaugi făina și omogenizezi. Aluatul este un pic mai gros ca la...
Desert inghetata cu rom, cacao si cafea
Amesteci cu un tel gălbenuşurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi laptele (să aibă aceeași temperatură cu ouăle), cacaoa, cafeaua și romul și bați bine cu telul, să omogenizezi. Fierbi amestecul pe foc mic până se îngroașă ușor. Va căpăta...
Desert briose cu nuci, cafea, rom si struguri
Bați spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, adaugi treptat zahărul, gălbenuşurile, omogenizând. Încorporezi apoi praful de copt, nuca și făina, amestecând de aici cu o spatulă, ușor, pentru a nu desumfla compoziția. Torni din compoziție într-o...
Aperitiv mini croissante cu crema de branza
După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici. Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul...
Desert rulada cu mascarpone si dulceata
Bați spumă, cu mixerul, albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul. Adaugi gălbenușurile, uleiul și apa rece și amesteci bine. Apoi adaugi coaja de lămâie și praful de copt și încorporezi treptat făina, amestecând cu o spatulă, ușor, pentru a...
Gem de mure
Speli murele. Eu le-am scos și miezul alb, pentru că mi s-a părut amar. Dacă te deranjează, îl poți scoate cu un cuțit. Așezi fructele împreună cu sucul lăsat de ele într-o cratiță încăpătoare (pentru că o suprafață mai mare înseamnă...
Pui in crusta de cascaval, cu ciuperci, la cuptor
Înlături pielea și dezosezi pulpele de pui. Eu mai păstrez foarte puțină carne pe oase, pentru că sunt bune pentru o supă, ulterior. Tăvălești pulpele prin ouăle bătute într-un bol cu o lingură de ulei (10 ml) și sare, după gust, apoi prin cașcavalul ras...
Desert ecleruri asortate, cu glazura oglinda
Eclerurile: Pui la fiert, într-o crăticioară, apa cu uleiul și un praf de sare. Când fierbe, adaugi făina în ploaie, amestecând energic, până ai omogenizat, apoi dai de pe foc și lași la răcit. Se preîncălzește cuptorul. Transferi...
Desert tort cu mure si zmeura
Blatul: Se bat spumă albușurile cu îndulcitorul și un praf de sare, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenușurile, uleiul, apoi făina în carea am amestecat praful de copt și cacaoa, dar și puțin colorant roșu pudră dizolvat în 2 lingurițe de apă...
Desert tarte cu ciocolata, lamaie si coacaze
Aluatul de tartă: Se amestecă, într-un vas încăpător, făina și untul rece, fărâmițându-le cu degetele. Se adaugă oul și se amestecă, adăugând puțină apă rece, cât să se obțină un aluat omogen. Se transferă pe blatul de lucru...
Dulceata de zmeura si afine, cu apa de flori de trandafir
Se spală delicat afinele și zmeura. Se pun la fiert apa cu îndulcitorul. Îndulcitorul pudră are altă textură față de zahăr și tinde să se adune bulgărași, de aceea se amestecă încă de la început, cu o lingură de lemn. În plus, veți...
Dulceata de cirese amare
Se spală cireșele, apoi li se scot sâmburii, cu grijă, pentru că sâmburii sunt mici ca mărgelele, iar fructele sunt zemoase și pătează. Dintr-un kg de fructe, după această operațiune, am obținut 690 g....