Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete

Ciorba de post din varza noua

In Mancaruri de post la 12 Mai 2018

Spalam si tocam varza. Ceapa si areiul se curata, se spala si se taie bucatele. Punem ardeiul si ceapa la sotat in 3-4 linguri ulei pentru 5 minute. Adaugam rosiile pasate, boabele de mustar, punem apa plata, apoi varza tocata si foaia de dafin. Acoperim oala si lasam 30 minute la...

Desert guguluf din albusuri cu rodie si glazura de lamaie

In Dulciuri la 6 Mai 2018

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Adaugam indulcitorul lichid, mixam pana obtinem o bezea destul de ferma. Renuntam la mixer, luam o spatula din silicon si incorporam rand pe rand faina amestecata cu praful de copt. Adaugam jumatate din...

Fasole galbena scazuta la tigaie

In Mancaruri de post la 6 Mai 2018

Curatam ceapa si ardeiul, le spalam si le taiem in bucatele potrivite. Punem in tigaie 3 linguri ulei de floarea soarelui, adaugam legumele tocate si 1 lingurita bobite de mustar, lasam sa se soteze legumele aproximativ 5 minute la foc mic spre mediu. Adaugam apoi rosiile taiate bucatele,...

Desert fursecuri din banane si tarate de ovaz

In Dulciuri la 5 Mai 2018

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Curatam bananele de coaja, apoi le zdrobim cu furculita intr-un castron. Adaugam taratele de ovaz, amestecam pana obtinem un amestec omogen. Tapetam tava cu hartie de copt, apoi formam cu lingurita gramajoare din amestecul de banana si tarate....

Ciorba de salata verde cu zdrente de ou

In Ciorbe la 5 Mai 2018

Curatam salata, o spalam in mai multe ape, apoi o taiem fasii uniforme. Slanina se taie felii, apoi se cresteaza si se pune in oala cu 1 lingura de ulei impreuna cu ardeiul kapia taiat cubulete. Lasam la foc mediu pana se rumeneste slanina usor. Adaugam usturoiul taiat bucatele, dam...

Ciorba de cartofi cu afumatura si zeama de varza

In Ciorbe la 6 Mar 2018

Spalam afumatura in apa rece si o taiem bucati. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, apoi se pune in oala impreuna cu uleiul si se lasa la sotat la foc mic. Ardeiul se spala, se curata de cotoare si se taie bucatele, apoi se adauga peste ceapa in oala. Morcovii curatati si...

Desert cornuri pufoase cu unt si seminte de in

In Dulciuri la 6 Mar 2018

Drojdia se zdrobeste intre degete intr-un castron incapator, adaugam sarea si zaharul. Amestecam pana lichefiem drojdia. Adaugam laptele caldut, albusul de ou, apoi faina si framantam un aluat elastic. La final picuram uleiul de masline si il incorporam in aluat, framantam pana cand aluatul...

Colacei de post cu fulgi de cartofi

In Piine la 24 Feb 2018

Intr-un castron incapator punem zaharul, drojdia, sarea si fulgii de cartofi. Adaugam apa calduta si 1/4 din pachetul de margarina. Amestecam, adaugam faina si framantam aluatul pana incorporam toate ingredientele uniform. La final adaugam 2-3 linguri de ulei, framantam pana cand aluatul...

Desert turta dulce la tava

In Dulciuri la 10 Feb 2018

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Punem zaharul la caramelizat pana devine auriu si lichid. Turnam cu mare grija apa plata peste zahar, apoi lasam la foc mic cratita pana obtinem un sirop auriu si foarte dulce (adica pana se topeste tot zaharul caramelizat). Lasam siropul la racit,...

Desert ochelari din foietaj cu nuca de cocos

In Dulciuri la 10 Feb 2018

Untul la temperatura camerei se amesteca cu zaharul pudra. Cuptorul se preincalzeste la 200 grade C. Aluatul foietaj la temperatura camerei se intinde pe masa de lucru, apoi se unge cu unt amestecat cu zahar pe intreaga suprafata. Prearam fulgii de nuca de cocos peste unt. Impartim...

Desert biscuiti bicolori cu gust de zmeura

In Dulciuri la 10 Feb 2018

Untul la temperatura camerei se amesteca cu praful de copt, zaharul pudra, oul si smantana. Adaugam apoi faina, framantam un aluat ferm care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul obtinut in doua: jumatate ramane asa, iar in cealalta jumatate punem colorantul si esenta de zmeura....

Ciorba alba de valeriana

In Ciorbe la 24 Oct 2017

Slanina se taie fasii subtiri, apoi se cresteaza pana la sorici si se pune la prajit in oala. Adaugam usturoiul tocat sau pisat, cand acesta devine auriu, adaugam smantana lichida, apa plata, legumele deshidtarate, sare si piper dupa gust. Lasam focul mare sa dea in clocot ciorba, sa se...

Pizza lacto-vegetariana

In Pizza la 23 Oct 2017

Drojdia se sfarama intre degete si se pune intr-un vas incapator. Adaugam sarea si zaharul, amestecam sa devina lichida. Punem peste drojdia lichefiata apa calduta, apoi faina si framantam un aluat elastic. Se adauga uleiul si se framanta in continuare pana cand aluatul se dezlipeste de...

Desert negresa de post cu visine

In Prajituri la 13 Oct 2017

Spalam visinele, le curatam de codite si le scoatem samburii. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un vas incapator ingredientele uscate (mai putin faina si grisul): zaharul, pudra de cacao,praful de copt, cel de sare peste care adaugam esenta de rom, pelteaua,uleiul. Mixam si...

Ghiveci de toamna

In Mancaruri de post la 10 Oct 2017

Prazul se spala, se taie rondele si se pune in cratita in care am turnat cca. 4 linguri de ulei. Vinetele se spala, se curata de cotoare, se taie cubulete si se adauga peste praz. Dovlecelul se spala, se curata de cotor si de coaja, il taiem de asemenea cubulete si il adaugam peste...

Pleurotus in sos de rosii cu piure de cartofi

In Mancaruri de post la 9 Oct 2017

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert cartofii, scurgem apa in care au fiert, pastram 1 cana din aceasta apa pentru ca vom avea nevoie sa subtiem piureul in loc de lapte. Peste cuburile fierbinti de cartofi fierti punem o...

Oua in sos de rosii picant

In Mancaruri de legume la 3 Oct 2017

Rosiile se spala, se taie in doua, se curata de cotoare si se trec prin robot. Punem uleiul la incins, adaugam rosiile pasate si condimentele. Lasam la foc mediu pana scade apa, apoi spargem ouale in mijlocul sosului din tigaie, acoperim cu un capac tigaia si lasam sa se gateasca dupa...

Desert cornulete fragede cu rahat

In Dulciuri la 30 Sep 2017

Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul. Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora. Rahatul se taie bucatele. Tapetam doua tavi...

Desert baclava turceasca cu nuca si fistic

In Dulciuri la 2 Sep 2017

Am preparat mai intai siropul: am pus apa plata la foc mediu intr-o cratita, am adaugat zaharul si batoanele de scortisoara. Am lasat sa fiarba pana s-a topit zaharul, am oprit focul si am lasat sa se racoreasca putin siropul, am adaugat apoi zeama de lamaie si l-am lasat la racit complet....

Pulpe pe pat de sare grunjoasa cu mamaliguta si mujdei

In Pui la 2 Sep 2017

Am preincalzit  cuptorul la 200 grade. Am asezat sarea grunjoasa in tava in strat uniform, pulpele le-am clatit sub jet de apa rece si am indepartat pielea. Am condimentat carnea folosind condimente pentru carne de pui din comert, apoi le-am pudrat cu boia dulce si am dat tava la...

Ardei umpluti in sos de rosii

In Porc la 13 Aug 2017

Spalam ardeii, apoi le scoatem cotoarele si nervurile cu seminte, folosind un cutitas cu lama subtire. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam sare si piper dupa gust, ouale, cimbrul, orezul clatit in apa rece si scurs, ceapa tocata fin si putin marar tocat. Omogenizam amestecul de...

Ciorba de post cu cartofi noi

In Ciorbe la 13 Aug 2017

Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece. Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii. Adaugam apa plata, foile de dafin, cartofii si lasam sa fiarba la foc mediu, pana patrunde usor furculita...

Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus

In Mancaruri de post la 12 Aug 2017

Spalam ciupercile si le desprindem din buchetele. Taiem coditele, le trecem prin robot. Palariile ciupercilor se pudreaza cu putina sare fina si se lasa cca. jumatate de ora intr-o sita din plastic, la scurs. Din faina + sare + piper + turmeric + apa minerala, formam o compozitie de...

Pulpa de porc si carnaciori in sos picant la tigaie

In Porc la 19 Iul 2017

Pulpa de porc am taiat-o bucati pe care le-am asezat in tigaie impreuna cu bucatile de carnaciori uscati si afumati. Am spalat si curatat ardeiul si rosia, le-am taiat bucati mari si le-am adaugat in tigaie impreuna cu boabele de mustar, cele de piper si sare dupa gust. Am picurat putin...

Desert cornulete fragede cu gem de prune si nuca de cocos

In Dulciuri la 15 Iul 2017

Punem ouale intr-un castron de plastic incapator, adaugam untul la temperatura camerei, zaharul, praful de copt, zaharul + plicul de zahar vanilat, laptele batut. Amestecam, apoi adaugam faina si franatam un aluat elastic pe care il acoperim cu folie alimentara si il dam la rece pentru cel...

Ciorba de linte si naut cu afumatura

In Ciorbe la 15 Iul 2017

Curatam si spalam prazul, ardeii si morcovii. Clatim afumatura si o punem in oala. Adaugam rondele de praz si de morcovi si ardeii taiati bucatele, turnam deasupra apa si adaugam uleiul, boabele de mustar si de piper, foile de dafin, punem sare dupa gust si fierbem pana se desprinde carnea...

Chifle integrale imbracate in seminte de susan

In Piine la 9 Iul 2017

Preincalzim cuptorul la 50 grade C. Intr-un vas incapator, punem drojdia+sarea+zaharul brun, amestecam. Adaugam apa calduta, faina integrala si cea de in + taratele de grau. Cu ajutorul uleiului de masline, framantam coca pana se desprinde de maini. Tapetam tava cu hartie de copt....

Focaccia cu masline, cascaval si parmezan

In Piine la 9 Iul 2017

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul, adaugam apa calduta. Punem faina, amestecam si la final, picuram uleiul. Lasam aluatul la dospit cca. 30 minute. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Framantam usor aluatul dospit cu mana sa iasa aerul, ungem tava cu ulei de masline, apoi...

Desert briose cu lamaie, mac si ricotta

In Dulciuri la 8 Iul 2017

Lamaia se spala, se sterge cu hartie absorbanta, se rade coaja, apoi se taie in doua si se stoarce zeama. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Batem albusurile spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt si ricotta. Adaugam zeama de...

Frigarui de porc si legume

In Porc la 8 Iul 2017

Pulpa de porc se taie cuburi de marimea dorita, apoi adaugam uleiul de masline, sare,boia dulce si piper dupa gust, masam usor carnea sa se unga uniform cu amestecul de ulei si condimente. Spalam sub jet de apa rece, ardeii kapia si zucchini, apoi le taiem bucati. Insiram apoi pe bete de...

Afisate 61 - 90 din 1191 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 32

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]