Desert cornulete fragede cu rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 30 Sep 2017 | 5812 vizualizari

 

Ingredient secret: rahat

 

INGREDIENTE

  • 2 oua de casa
  • 200 gr unt gras
  • 1 iaurt mic
  • 100 gr zahar tos
  • un praf de sare
  • 1/4 plic praf de copt
  • faina alba cat cuprinde (cca.450-500gr.)
  • 500 gr rahat cu aroma de trandafir
  • 100 gr zahar pudra cu aroma de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede cu rahat:

Untul la temperatura camerei se amesteca cu ouale, sarea, praful de copt, zaharul tos si iaurtul.

Cand avem un amestec omogen,adaugam faina si framantam un aluat gras ferm pe care il infasuram in folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.

Rahatul se taie bucatele.

Tapetam doua tavi cu hartie de copt si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Scoatem aluatul de la frigider, apoi il impartim in mingiute de marimea unei mingi de tenis.Fiecare parte de aluat se intinde pe masa de lucru infainata, se imparte in 8, punem cate o bucata de rahat la baza fiecarei parti o bucatica de rahat, rulam strans si asezam cornuletele in tavi.

Le coacem pana devin aurii folosind functia de coacere cu ventilatie a cuptorului.

Scoatem cornuletele pe un platou si cat sunt inca fierbinti, le pudram cu zahar.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]