RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE980
PRIETENI143
Retete

Ciorba de cartofi noi, cu varza murata si smantana

In Ciorbe la 22 Mai 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă, când este cazul. Cât timp fierb rădăcinoasele, se...

Cus-cus cu sos de ciuperci si smantana

In Mancaruri de legume la 20 Mai 2019

Se curăță ciupercile de pielițe, filamente și de baza piciorușelor, se spală în câteva ape și se taie, dar nu foarte mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, și se mărunțesc. Se toarnă uleiul în tigaie și când se încălzește se...

Sos de ciuperci, cu smantana

In Sosuri la 19 Mai 2019

Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se îndepărtează baza piciorușelor, se spală bine în câteva ape și se taie, dar nu bucățele foarte mici. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se pune în tigaie uleiul și apoi untul...

Desert tort Tiramisu

In Torturi la 18 Mai 2019

Se fierbe o cafea tare (naturală sau instant) și se lasă apoi să se răcească. Între timp se pregătește crema. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul tos fin și se adaugă, puțin câte puțin, laptele fiert, rece. Se dă compoziția la bain marie și se amestecă...

Salata de vinete, in stil grecesc (2)

In Salate la 17 Mai 2019

Vinetele se scot de seara din congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. A doua zi, vinetele se tamponează cu un prosop de hârtie absorbantă, ca să nu mai rămână umede și apoi se taie sub formă de cubulețe....

Ciorba de rasol de vita, acrita cu varza murata

In Ciorbe la 16 Mai 2019

Rasolul se curăță de pielițe, se spală bine, ca să nu mai rămână așchii de oase și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și...

Salata de cartofi, cu ceapa verde si maioneza

In Salate la 15 Mai 2019

Cartofii se spală de pământ, se curăță de coji și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se scot din apa în care au fiert și se lasă să se răcească, după care se taie sub formă de cubulețe. În timp ce cartofii fierb, se face maioneza, dintr-un...

Langosi cu branza de burduf si marar

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2019

Pentru aluat, se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat, se face o adâncitură în mijlocul ei și acolo se pune drojdia mărunțită, cu zahărul. Se toarnă puțină apă caldă în mijlocul vasului și se amestecă bine, până ce se...

Tocanita de ciuperci cu ardei grasi

In Mancaruri de legume la 11 Mai 2019

Se curăță cepele roșii și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se curăță ciupercile de pielițe și filamente, se spală în câteva ape și apoi se feliază. Se adaugă...

Salata de vinete, in stil grecesc (1)

In Salate la 10 Mai 2019

Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se natural, să se scurgă și de lichid. A doua zi, când vinetele s-au scurs bine de lichid, se tamponează cu un prosop de hârtie și apoi se...

Ciorba taraneasca de spanac

In Ciorbe la 9 Mai 2019

Preparare Ciorba taraneasca de spanac Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se mărunțesc și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se alege spanacul, se rup rădăcinile și...

Mamaliguta cu branza de burduf si oua posate

In Mancare copii la 8 Mai 2019

Se pune apa cu sare în ceaun, la fiert și când începe să se încălzească, se toarnă făina ”în ploaie” amestecându-se întruna, ca să nu se formeze cocoloașe.  În timp ce mămăliguța fierbe, se fac ouăle poșate (ca să...

Drob mozaic, din ficatei de pui

In Ficat la 5 Mai 2019

Se curăță, se spală și se taie rondele ceapa verde și usturoiul. Se aleg frunzele de pătrunjel și mărarul, se spală și se toacă. Se fierb tari ouăle, se răcoresc, se curăță de coji și se taie în sferturi. Ficățeii se curăță de pielițe, se spală și se...

Colac impletit in 4

In Piine la 5 Mai 2019

În vasul pentru frământat se pune făina amestecată cu sarea și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, untul topit și ouăle. Se toarnă puțin lapte cald și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului,...

Salata din icre de crap, reteta revizuita

In Crap / Caras la 1 Mai 2019

Icrele se pun într-o strecurătoare în care s-a întins în prealabil o bucată de tifon. Se spală icrele sub jetul de apă, până ce dispare orice urmă de sânge. Se lasă apoi în strecurătoare, ca să se scurgă de toată apa. Între timp se...

Oua rosii, vopsite natural

In Aperitive / Garnituri la 27 Apr 2019

Mai întâi trebuie pregătită ”vopseaua”. Se pun cojile de ceapă într-un vas (să fie mai mult de jumătate) se acoperă bine cu apă rece și se dă oala la fiert, la foc iute. După ce apa s-a colorat, se mai lasă să fiarbă încă 5-6 minute după care se...

Salata Medalion, de post

In Salate la 26 Apr 2019

Cartofii se spală bine și se pun la fiert, cu apă rece. Când sunt gata, se strecoară de apă și se lasă să se răcorească. Între timp se spală celelalte legume și se pregătesc pentru salată: roșiile se feliază, ceapa se taie rondele, iar ardeii grași se curăță de...

Paste in sos picant

In Paste la 25 Apr 2019

Mai întâi se face sosul. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se adaugă în tigaia cu ceapa și usturoiul. Când roșiile s-au topit puțin, se...

Chiftelute marinate, cu cartofi natur

In Mancaruri cu carne la 25 Apr 2019

Carnea se spală, se scurge de apă, se curăță de pielițe și se toacă fin. Se curăță ceapa, se spală, se mărunțește și se călește ușor, până ce se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic, iar când se răcește, se pune într-o strecurătoare, ca...

Ciorba de cartofi, cu ciuperci

In Ciorbe la 22 Apr 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Cepele și usturoiul se curăță, se...

Placinte basarabene (foioase) de post, cu cartofi, ceapa verde si marar

In Mancaruri de post la 21 Apr 2019

Mai întâi se pregătește umplutura. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți (sau aproape fierți) se strecoară de apă și se lasă la răcit, după care se curăță de coji și se dau prin răzătoarea mare. Se curăță ceapa...

Desert tort de post Excelent

In Torturi la 21 Apr 2019

Se fac mai întâi foile, chiar cu o zi înainte. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, grisul, sarea) și se încorporează pasta de tomate. Se adaugă bicarbonatul de sodiu stins în puțin oțet și treptat, celelalte ingrediente lichide (uleiul și apa). Se...

Tocanita de ciuperci, cu ardei copti

In Mancaruri de post la 20 Apr 2019

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se curăță cepele galbene și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până se înmoaie, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile, se spală în...

Desert melcisori de post, cu scortisoara

In Prajituri la 19 Apr 2019

Făina amestecată cu praful de sare se pune în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia, coaja răzuită de portocală și de lime. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă...

Pilaf cu urzici si leurda

In Mancaruri de post la 18 Apr 2019

Se îndepărtează rădăcinile urzicilor, se spală foarte bine, în 5-6 ape, după care se pun la fiert, cu o linguriță de sare. Când sunt gata fierte, se strecoară și se lasă în așteptare. Cine vrea, poate păstra zeama strecurată, ca să o folosească la pilaf....

Bors de primavara, cu loboda si cartofi

In Ciorbe la 17 Apr 2019

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă, ci doar să se înmoaie. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se dau prin răzătoarea mare și se călesc, cu...

Placinte de post la tigaie, cu ceapa verde si marar

In Mancaruri de post la 15 Apr 2019

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită și zahărul. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce...

Desert melcisori de post, cu rahat

In Dulciuri la 14 Apr 2019

Pentru aluat, se pune făina amestecată cu praful de sare în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, vanilia, coaja răzuită de portocală și de lime. Se toarnă apa caldă în...

Pasta de post, din masline negre

In Mancaruri de post la 13 Apr 2019

Măslinele se spală sub jet de apă, se scurg bine și se fac pastă, date printr-un blender, mixer vertical, sau mărunțitor. Se adaugă și cei doi căței de usturoi, se mixează și se amestecă bine compoziția. La urmă se adaugă: oregano, piperul, cele două linguri de ulei de...

Desert placinta cu mere si foietaj

In Prajituri la 12 Apr 2019

Se scoate din timp foietajul de la congelator, ca să se decongeleze natural. Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se curăță de coajă, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se călesc, la foc mic, cu 2-3 linguri de ulei și 5 linguri de zahăr tos. Se...

Afisate 421 - 450 din 980 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]