![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 26.01.2025
publicat la 07.01.2025
publicat la 06.01.2025
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Desert rulada cu gem de gutui si nuci
Albușurile se mixează cu un praf de sare și când încep să ia volum, se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos fin și vanilia, mixându-se întruna. Se adaugă apoi făina ”în ploaie” amestecată cu praful de sare și coaja răzuită de...
Ciorba de vacuta
Carnea se spală, se fasonează, se taie pătrățele potrivite ca mărime și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă fierbinte, când scade și se fierbe la foc mic, spre mediu, ca să nu se tulbure supa....
Desert inghetata de zmeura
Se mixează puțin gălbenușurile cu laptele (cine vrea, poate adăuga și o lingură de zahăr), după care se dă compoziția la bain-marie și se amestecă întruna, până ce se îngroașă. Atunci se ia vasul de pe foc și se lasă să se răcorească, amestecând din...
Supa de cascaval, cu crutoane
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se curăță morcovii, se spală, se dau pe răzătoarea mare și apoi se călesc și ei, cu ceapa și usturoiul, până ce se înmoaie și se...
Cartofi impanati cu muschi si cascaval, la cuptor
Mai întâi se pregătește cașcavalul și mușchiul, în cazul în care aceste ingrediente nu sunt deja feliate. Se curăță cartofii, se spală și se taie de-a lungul, în 2-3 locuri, în așa fel încât să se facă în ei tot atâtea...
Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
Mai întâi se pregătesc alunele (chiar cu câteva zile înainte, dacă este cazul). Se scot alunele din coji, se aleg, se opăresc timp de 20 de minute, după care se curăță de coji. (Eu am avut 75 de grame de alune ”curate”, din 200 de grame de alune...
Dulceata de zmeura
Zmeura se alege bine, bob cu bob, de eventual insecte, sau viermișori, se trece sub un jet rapid de apă rece și se lasă la scurs. Se pune zmeura în straturi alternative cu straturi de zahăr, în vasul în care se va prepara dulceața și se lasă câteva ore, chiar...
Chiftelute de cartofi, cu sos picant
Se spală cartofii, se fierb în coajă și când sunt gata, se strecoară de apa în care au fiert și se lasă să se răcorească. Între timp, se spală și se toacă mărarul, iar telemeaua se răzuiește pe răzătoarea fină. Când cartofii s-au răcorit, se...
Sos picant
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se mărunțesc fin, după care se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă. Se spală roșiile, se curăță de coajă și de semințe, după care se taie cubulețe și se dau la mărunțitor, pentru ca sosul să...
Bulgarasi de cartofi in sos alb, la cuptor
Cartofii se spală, se fierb în coajă și când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se alege, se spală, se zvântă mărarul și se taie fin, iar telemeaua se dă prin răzătoarea mică. Se pasează cartofii și se...
Desert guguluf din albusuri, cu mac si ciocolata
Se mixează bine albușurile cu praful de sare și când încep să prindă volum se adaugă treptat vanilia și zahărul tos, puțin câte puțin, până ce compoziția arată ca o bezea. Se adaugă apoi coaja răzuită de limetă și se continuă mixarea. Apoi se adaugă...
Placinte foioase cu urda si marar
Pentru aluat se pune făina în vasul de frământat, se face o adâncitură în mijloc și în ea se pun sarea și zahărul. Se adaugă ouăle și oțetul, se amestecă până ce se dizolvă zahărul și sarea, după care se încorporează toată făina,...
Garnitura de orez Panzani, cu unt si cascaval
Orezul se fierbe timp de 20 minute în apă clocotită cu sare. Între timp se taie cașcavalul cubulețe mici și se pregătește untul (se feliază). Când orezul a fiert, se strecoară, se clătește în mai multe ape și apoi se lasă la scurs, într-o...
Supa de vita, cu galuste de gris
Carnea se spală bine și se pune la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se fierbe carnea la foc mediu, ca să nu se tulbure supa. Din timp în timp se completează cu apă fierbinte, până ce este fiartă carnea....
Desert guguluf din albusuri, cu merisoare
Albușurile se mixează bine cu praful de sare și se continuă mixarea, adăugând treptat zahărul și vanilia, până ce compoziția are aspectul și consistența de bezea, bine legată. Se adaugă apoi coaja de portocale, mixând întruna. Se presară treptat făina...
Bors taranesc, cu legume si taitei
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina), se spală, se taie destul de grosier și se pun la fiert, cu 4 litri de apă rece. Se rup capetele păstăilor, se spală, se taie și se adaugă în oala cu rădăcinoase. Când se ridică spumă deasupra, se adună...
Cartofi noi cu ciuperci, la cuptor
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală bine în câteva ape, se taie felii de 4-5 mm grosime și se sotează în unt topit, după ce s-a turnat mai întâi în tigaie uleiul de floarea soarelui. Se acoperă tigaia cu un capac și se lasă...
Desert cornuri pufoase, cu rahat
Mai întâi se face un aluat potrivit de moale din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, vanilie, 1 ou, unt, coajă răzuită de limetă și lapte cald. Când toate ingredientele sunt încorporate, se adaugă uleiul, pentru desprinderea aluatului de pe mâini și...
Ciorba radauteana, cu piept de pui
Carnea se spală și se pune la fiert (cu tot cu os, dacă este cazul) cu 3 litri de apă rece. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se taie în bucăți mai mari și se adaugă în oala în care fierbe pieptul de pui. Se curăță ceapa, se...
Gem de capsune
Căpșunele se curăță de codițe, se spală bine sub jet de apă rece și apoi se lasă în strecurătoare la scurs. Când s-au scurs de apă, căpșunele se pun într-un vas mai larg și cu pereți mai groși. Se adaugă zahărul și abia după ce fructele lasă toată zeama se...
Desert sarlota de mere
Stafidele se curăță de codițe și se pun la înmuiat în 4-5 linguri de esență de rom. Se prepară ”piureul” de mere. Se spală merele, se curăță de coji și de cotoare, se taie cubulețe și se călesc timp de 3-4 minute în 100 de grame de unt feliat. Se...
Desert cornuri pariziene, cu umplutura de mere
Mai întâi se prepară aluatul, care va sta la dospit cel puțin 35-40 de minute. Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul ei. În această adâncitură se pun: drojdia fărâmițată,...
Tortellini cu sunca, smantana si cașcaval
Pastele Tortellini se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente: se răzuiește fin cașcavalul, iar șunca se taie fâșiuțe. Se pune untul feliat în tigaia în care s-au...
Ciorba de cartofi noi si mazare, acrita cu moare de varza
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie...
Desert mini tarte cu mere si ciocolata
Se face mai întâi aluatul fraged pentru tarte, din: făină albă, unt rece, un ou, zahăr, sare, vanilie. Se frământă până la încorporarea și omogenizarea ingredientelor, iar când aluatul este elastic se dă la frigider, într-o folie alimentară,...
Coltunasi cu carne
Mai întâi se pregătește umplutura. Carnea se spală, se curăță de vițe și pielițe nedorite și se toacă mărunt. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie fin și se călesc ușor în ulei suficient la foc mic. Se adaugă carnea tocată în tigaia...
Bors de fasole verde
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și usturoiul se spală,...
Desert tarta normanda cu mere
Se face un aluat pentru tarte din: făină, 1 ou, 100 grame de unt rece și zahăr pudră. Se întinde o foaie de aluat, se pune în tava pentru tarte și se înțeapă. Se acoperă foaia cu hârtie de copt, peste care se pun: bile, fasole, sau orez, pentru ca aluatul să nu...
Desert trandafirasi in foietaj
Se aleg mere frumoase, fără defecte, se spală bine, se șterg cu un prosop curat și fiecare măr se taie în două bucăți. Se îndepărtează sâmburii și fiecare jumătate de măr se feliază în lamele subțiri, cu tot cu coajă. Se pun lamelele într-un bol,...
Salata de paste, cu hering afumat in ulei
Se fierb pastele în apă cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, se strecoară, se clătesc cu apă rece și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și apoi se taie codițele, sub formă...