RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE981
PRIETENI129
Retete

Desert placinta cu mere si foietaj

In Prajituri la 12 Apr 2019

Se scoate din timp foietajul de la congelator, ca să se decongeleze natural. Mai întâi se pregătește umplutura. Se spală merele, se curăță de coajă, se răzuiesc pe răzătoarea mare și se călesc, la foc mic, cu 2-3 linguri de ulei și 5 linguri de zahăr tos. Se...

Gulas de post, din ciuperci si cartofi

In Mancaruri de post la 11 Apr 2019

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală ardeii capia, se curăță de cotoare și de semințe, se taie fâșii mai mici și înguste, după care se călesc cu...

Supa crema de urzici

In Supe la 10 Apr 2019

Se aleg urzicile, se îndepărtează rădăcinile și se spală bine în 4-5 ape. Se opăresc urzicile în apă cu sare, se strecoară și se pun din nou la fiert, cu alți 2 litri de apă. Când sunt fierte bine, se strecoară din nou și se lasă în așteptare,...

Crutoane picante, la cuptor

In Piine la 10 Apr 2019

Feliile de pâine se taie în cubulețe. Se face un ”dresing” din cele două tipuri de ulei și din condimente (sarea și piperul, după gust) și după omogenizare, se dau crutoanele prin el, în așa fel încât să se îmbibe ușor. Se pun...

Tocanita de ciuperci pleurotus, cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 7 Apr 2019

Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei, la foc mic, până ce se înmoaie și devin transparente. Se spală ardeiul gras, se curăță de cotor și de semințe, se taie cubulețe și se pune la călit, cu ceapa și usturoiul,...

Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde

In Paste la 6 Apr 2019

Ardeii copți se scot din timp din congelator, ca să se decongeleze natural și se pun de la bun început într-o strecurătoare, ca să se scurgă zeama. Când s-au decongelat complet și s-au scurs de zeamă, ardeii se taie fâșii și apoi în formă de...

Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor

In Dulciuri la 5 Apr 2019

Cum se prepara Desert minciunele de post, aromate si pufoase, cu un miros imbietor: Se pune făina (amestecată în prealabil cu sarea) în vasul de frământat și se face în mijlocul ei o adâncitură în care se pun: drojdia mărunțită, zahărul tos, coaja...

Mancarica de fasole noua, in ardei gras

In Mancaruri de post la 4 Apr 2019

Fasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc...

Ciorba de fasole verde, cu rosii

In Ciorbe la 3 Apr 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. În timp ce rădăcinoasele fierb, se...

Langosi de post, cu spanac

In Mancaruri de post la 1 Apr 2019

Mai întâi se prepară umplutura. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor, până ce se înmoaie, în ulei sufcient și la foc mic. Se rup rădăcinile spanacului și aproximativ 2 cm din tijă, se spală bine în 4-5 ape...

Salata Floare din cartofi, cu ardei copti si masline

In Salate la 1 Apr 2019

Ardeii capia se scot de cu seară de la congelator și se pun într-o strecurătoare, pentru ca decongelându-se, să lase toată zeama. Cartofii se spală și se pun în apă rece, la fiert. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se curăță de coji și se taie...

Placinta rulata, cu spanac si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 24 Mar 2019

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se pun drojdia mărunțită, și zahărul. Se toarnă puțină apă caldă și se amestecă ingredientele din mijlocul vasului, până ce se...

Desert budinca de gris, cu gem de gutui și jeleu de portocale

In Dulciuri la 22 Mar 2019

Se amestecă grisul cu: zahărul, coaja de lime, vanilia și se adaugă apa rece. Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă compoziția. Se adaugă cele trei linguri de peltea în compoziție și se uniformizează. O jumătate din...

Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean

In Ciorbe la 21 Mar 2019

Cum se prepara Bors de fasole, cu urzici, legume si leustean Fasolea se alege, se spală în câteva ape și se pune la înmuiat în apă rece, cu o seară înainte. (Dacă ați uitat să puneți fasolea la înmuiat, după ce o alegeți și o spălați,...

Salata de cartofi, cu ceapa verde si masline

In Salate la 20 Mar 2019

Se spală bine cartofii, se fierb ”în coajă” și când sunt gata, se scot din apa fierbinte și se lasă să se răcorească. Între timp, se curăță, se spală bine și se taie rondele, ceapa verde. Când cartofii s-au răcorit, se curăță de coji și...

Mancare de spanac, cu leurda si orez

In Mancaruri de post la 17 Mar 2019

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc, la foc mic, în ulei suficient, ca să nu se ardă. Se taie și se aruncă partea inferioară a firelor de leurdă (cam 1,5-2 cm), se spală foarte bine, în câteva ape, iar apoi se mărunțesc și se călesc ușor...

Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

In Dulciuri la 15 Mar 2019

Merele se spală, se taie în sferturi, se curăță de coji și de cotoare, după care se pun într-un vas termorezistent, pe un strat subțire de zahăr brun. Se presară zahăr brun peste mere, se pune capacul și se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie,...

Migdale glasate

In Dulciuri la 14 Mar 2019

Într-o crăticioară se amestecă zahărul brun cu praful de sare și cu gemul de caise și se adaugă uleiul de alune de pădure.  Se dă crăticioara la foc mic și se amestecă în ea, până ce se topește zahărul și se formează un sirop care fierbe. Se toarnă...

Supa de legume, cu crutoane

In Supe la 14 Mar 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie mărunt și se pun la fiert, cu 3 litri de apă. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. După două-trei clocote se adaugă mazărea și fasolea verde, alese și spălate bine...

Desert La Galette des Rois - Placinta Regilor

In Dulciuri la 11 Mar 2019

Pentru cremă, se amestecă untul moale cu zahărul pudră și pudra (făina) de migdale, după care se încorporează pe rând cele două ouă și se omogenizează compoziția. Se derulează aluatul de foietaj și se decupează două foi rotunde. Se pune o foaie pe hârtia...

Desert budinca de gris cu visine si jeleu

In Dulciuri la 10 Mar 2019

Mai întâi se scot vișinele din borcan și se pun la scurs, într-o strecurătoare. Se amestecă grisul cu: zahărul, vanilia și coaja de lime. Se adaugă laptele fierbinte, se omogenizează și se dă cratița la foc mic. Se amestecă întruna în cratiță,...

Aperitiv tort, cu oua si lactate

In Aperitive / Garnituri la 9 Mar 2019

Mai întâi se pregătesc cremele pentru tort. Se fierb tari patru ouă, se răcesc, se curăță de coji și se răzuiesc pe răzătoarea fină, după care se mixează cu untul și cu sare, după gust. Se mixează bine brânza de burduf cu untul foarte moale, până ce...

Sfintisori moldovenesti impletiti, din aluat de frupt (de dulce)

In Dulciuri la 8 Mar 2019

Se pune făina (cu praful de sare) în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijlocul căreia se pun: drojdia mărunțită, gălbenușurile, untul feliat, coaja de lime și de portocale, zahărul și vanilia. Se amestecă ingredientele din mijlocul...

Supa de legume, cu perisoare de cașcaval

In Supe la 8 Mar 2019

Se amestecă bine cașcavalul, răzuit fin: cu oul, untul și sarea. Când amestecul este omogen, se încorporează treptat făina. Compoziția rezultată se pune într-o folie alimentară și se dă la frigider, pentru 30 de minute. Între timp, se pregătesc celelalte...

Tagliatelle la tigaie, cu unt si telemea

In Paste la 7 Mar 2019

Pastele făinoase se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 8-10 minute. Între timp se pregătesc celelalte ingrediente. Se răzuiește o jumătate din cantitatea de telemea, iar cealaltă jumătate se taie cubulețe. Untul se taie feliuțe și se topește în...

Desert pateuri cu gem de gutui

In Dulciuri la 7 Mar 2019

Aluatul se scoate din timp de la congelator, ca să se dezghețe natural. Când s-a dezghețat complet, aluatul se întinde cu sucitorul pe planșeta înfăinată pentru a-i da forma dreptunghiulară. Se taie dreptunghiuri egale între ele și se pregătesc două...

Salata de vinete, cu smantana si plante aromatice

In Salate la 6 Mar 2019

Se scot vinetele de cu seară de la congelator și se lasă într-o strecurătoare, pentru ca dezghețându-se, să se scurgă de zeamă. A doua zi se tamponează cu hârtie absorbantă, ca să se absoarbă tot lichidul care nu s-a scurs și se toacă fin, folosind un tocător...

Desert prajitura cu visine, bezea, nuci si ciocolata

In Prajituri la 3 Mar 2019

Pentru blat, se mixează mai întâi untul moale cu zahărul pudră și vanilia, până ce devine cremos. Se adaugă apoi unul câte unul gălbenușurile și se amestecă pentru omogenizare. În cele din urmă, se încorporează făina amestecată cu praful de copt...

Aperitiv pogacele cu jumari

In Aperitive / Garnituri la 28 Feb 2019

Se pune făina, amestecată cu sarea, în vasul pentru frământat și în mijlocul ei se face o adâncitură în care se adaugă: drojdia mărunțită, zahărul, gălbenușurile și untura. Se toarnă lapte cald și se amestecă mai întâi ingredientele din...

Mâncărică de mazăre, cu morcovi și cârnați afumați de porc

In Porc la 27 Feb 2019

Mazărea se alege, se clătește și se pune cu apă rece să dea un clocot. Între timp se crestează cârnații și se rumenesc frumos, iar legumele se pregătesc pentru mâncărică. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor,...

Afisate 451 - 480 din 981 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Iti vei petrece si ziua asta corectand bietii imperfecti care te inconjoara.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]