publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de fasole pastai si pui
Carnea de pui se curata, se spala si se taie bucati daca este cazul. Ceapa si ceapa verde se curata, se toaca si se pune la calit cu uleiul cateva minute. Se adauga ardeiul curatat si tocat, vegeta, piperul si se mai caleste putin. Se adauga carnea si se prajeste cateva minute pe toate...
Ficatei de pui in sos de tarhon
Tarhonul se curata de pe tije si se spala bine. Se curata ficateii, se spala, se pun in lapte si se tin la frigider cam o ora. Se pune uleiul la incins intr-o cratita si se adauga ceapa tocata. Se caleste 2-3 minute. Se scurg ficateii, se adauga in cratita si se prajesc putin pe toate...
Ciocanele in bacon la cuptor
Coicanelele se spala bune si se usuca. Se presara cu vegeta, piper si boia si se lasa la frigider 30 minute. Se ruleaza fiecare ciocanel intr-o felie de bacon si se prinde cu o scobitoare. Se pune intr-o tava uleiul si se pun ciocanelele invelite in bacon. Se presara cu vegeta, piper...
Musaca cu foi de varza acra sau sarmale desfasurate
Varza se pune in apa rece la desarat 5-6 ore. Se desfac foile, se taie cotoarele si se pun teanc. Se storc. Ceapa se curata si se toaca marunt. Costita se taie cubulete. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga costita si se mai caleste 2-3 minute....
Piept de pui crocant
Pieptul se curata, se spala foarte bine si se taie fasii potrivite. Se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se pun 50g faina si se amesteca cu praful de copt. In alt castron se bat ouale si se pune sare si piper. In al treilea castron si amesteca pesmetul, fulgii de porumb...
Papricas de pui cu galusti
Ciocanelele se curata si se spala bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa, carnea si boiaua si se caleste 5-6 minute. Se adauga apa si se lasa sa fiarba 20-25 minute. Se adauga pasta de tomate amestecata cu faina si putina apa. Se...
Aripioare de pui crocante
Aripioarele se taie in doua, se curata si se spala foarte bine. Se usuca cu hartie absorbanta. Intr-un castron se pun 50g faina si se amesteca cu praful de copt. In alt castron se bat ouale si se pune sare si piper. In al treilea castron si amesteca pesmetul, fulgii de porumb...
Ficatei de pui trasi la tigaie
Ficateii se curata de pielite si se spala foarte bine. Se pun la scurs intr-o strecuratoare. NU se usuca cu hartie absorbanta. Se pune uleiul intr-o tigaie pe foc si cand este incins se pun ficateii. Se pun cu grije ca poate sa sara ulei incins. Se amesteca prin agitarea tigaii ca sa nu...
Chiftele
Painea se imoaie in apa si se stoarce bine bine. Ceapa se curata si se da pe razatoarea mica. Mararul se toaca marunt. Intr-un castron se amesteca ingredientele (mai putin faina) cu cele 2 oua. Se pune sare si piper dupa gust. Se pune in frigider pentru 30 minute ca sa se...
Ostropel de pui
Pulpele se curata si se spala bine si se usuca. Se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul. Se sareaza si se pipereaza. Se intoarce pe ambele parti pana isi schimba coloarea. Se adauga vinul, se pune un capac si se lasa la inabusit 10 minute. Se scot pulpele pe o farfurie. In vin...
Mancare de vinete cu pui
Pulpele se curata, se spala bine si se usuca. Se pun la prajit in ulei cateva minute pana isi schimba culoare si se scot pe o farfurie. In uleiul ramas se caleste ceapa tocata, morcovul rondele si ardeiul tocat cateva minute. Se adauga putina apa, cimbrul, piper, vegeta, foile de dafin...
Pilaf cu pui
Puiul se curata, se spala, se portioneaza si se prajeste in ulei pe toate partile si se scoate pe hartie absorbanta. Eu avand sechele de mic copil impotriva oaselor de pui din mancare am facut altfel. Am fiert bucatile de pui in apa cu sare pana s-a desprins de pe oase. Am scos carnea de...
Varza acra cu cartofi si carnati
Varza se desareaza de seara pana dimineata in apa rece. Se toaca fideluta si se stoaece bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Cartofii se curata si se taie cubulete. Morcovul se curata si se taie rondele. Ardeiul se curata si se toaca marunt. Carnatii se taie rondele. Se...
Varza acra cu orez si carnati
Varza se pune la desarat in apa rece de seara pana dimineata. Se taie fideluta si se stoarce bine. Orezul se spala bine si se lasa in apa rece. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita. Se pune piper, boia, se adauga varza si se caleste 5-10 minute...
Pulpe de pui cu ceapa si rosii
Pulpele se curata, se spala si se lasa la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita sau vas termoizolant, se pun pulpele si se tavalesc bine prin ulei. Se presara pe pulpe vegeta, piper, boia, cimbru si 2 foi de dafin. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt si se adauga peste pulpe....
Cus-cus cu pipote si inimi de pui
Pipotele si inimile se curata si se spala. Zarzavatul se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul. Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele...
Friptura combinata
Jambonul de porc se taie bucati potrivite cu sorici cu tot si se scoate osul din centru. Carnea de pe ciolanul afumat se taie fasii potrivite. Costita se taie felii mai groase. Carnatii afumati, de casa in reteta originara, se taie bucati. In reteta originara se punea si carne de...
Rulada din pulpa de porc
Carnea se taie si se bate pana devine ca o foaie intinsa de grosime aproximativ de 1 cm. Carnea care se taie la fasonare se toaca pentru umplutura. Se toaca marunt o parte din ardei, costita, se rade o parte din cascaval si se amesteca cu carnea tocata, cu oul, cu ciupercile, cu vegeta si...
Rulada de pui
Pieptii de pui se curata, se feliaza si se bat cu ciocanul ca la snitele. Celelalte ingrediente se toaca marunt iar cascavalul se rade prin razatoarea mare si se amesteca cu oul, vegeta si piper pana la omogenizare. Se ia fiecare felie de piept, se pune o lingura de compozitie si se ruleaza...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor, o mancare rapida si gustoasa
Cum se prepara Pulpe de pui cu cartofi la cuptor, o mancare rapida si gustoasa Pulpele de pui se curata si se spala bine. Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mai groase decat cei prajiti. Se pune uleiul intr-o tava si se pun cartofii scursi si uscati, vegeta, boiaua,...
Varza dulce cu carnati si costita
Varza se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Carnatii se taie rondele, costita si slanina se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o tigaie. Cand au prins culoare se scot alaturi iar uleiul se pune in cratita in care vom...
Parjoale boieresti
Pieptul de pui se curata, se spala, se taie cubulete si se lasa la scurs si uscat. Se bate oul cu condimentele si se adauga smantana si amidonul. Se pun si cubuletele de piept (uscate) si se omogenizeaza. Se pune la frigider cel putin 15-20 minute. Se pune uleiul la incins intr-o...
Tocanita de pui "exotica"
Aripioarele se prajesc cateva minute in ulei pana se albesc si se scot pe o farfurie. In acelasi ulei se calesc ceapa curatata si tocata (la robot, fara plansete), ardeii curatati si tocati (tot la robot o data cu ceapa) catava minute. Se adauga boiaua, ghimbirul, nucsoara, sare si piper....
Pulpe de pui in sos de gutui
Pulpele se curata si se spala bine. Intr-un vas de iena se pune o lingura de ulei de masline si se pun pulpele in el. Se presara cu sare si roxmarin. Gutuile se spala se taie felii si se pun langa pulpe. Se dizolva pasta de tomate in 250ml apasi se toarna peste carne. Se pune...
Mancare de fasole boabe
Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece. dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape. Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta. Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Se adauga vegeta, boiaua si piper....
Pateu de ficat de pui cu busuioc si nucsoara
Ficateii se curata si se spala bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se topeste untura in cratita, se adauga ceapa si se caleste pana capata o culoare aurie. Se pun ficateii si se calesc 2 minute la foc iute ( se poate adauga si usturoi daca va place). Se adauga vinul si busuiocul...
Pateu de ficat de pui
Ficatul se curata si se spala foarte bine, se usuca si se pun la prajit in putin unt. Se pune apa si se fierbe 10 minute. Se adauga ceapa curatata si tocata, vinul si se mai fierb 15-20 minute amestecand. Daca va place se poate adauga si usturoi. Eu nu am pus. Se opreste focul si se...
Vinete umplute la cuptor
Vinetele se spala, se curata de cotor si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul lasand peretii de circa 1 cm. Se presara sare pe jumatati si se lasa 30 minute. Orezul se spala si se lasa in apa rece. Se curata 2 cepe, se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei...
Friptura de manzat la "tava"
Carnea se spala si intreaga se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata si vegeta. Eu am fiert-o in oala sub presiune 1 ora. Dupa o ora am scos ceapa si am aruncat-o, carnea am scos-o si am taiat-o felii de aproximativ 2 cm. Intr-o tava sau cratita se pune uleiul si se aranjeaza feliile...
Tocanita cu inimi si pipote
Pipotele si inimile se curata si se spala. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt (la robot). Ardeii se spala, se curata si se toaca. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa, inimile si pipotele si se calesc cateva minute. Se adauga ardeii, se pune apa si se lasa la fiert. Se...