La gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute.
Se pune vegeta si piper.
Se adauga orezul spalat care a stat in apa rece si se mai caleste 5-6 minute.
Se adauga 1...
Castravetii se taie rondele si se pun la fiert in apa rece.
Dupa ce au fiert 3 minute se pun la scurs si se arunca apa in care au fiert.
Pulpele se fierb 20 minute in apa cu sare.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute.
Se adauga pulpele si se prajesc 5...
Varza se tine in apa rece de pe o zi pe alta, se toaca fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata, se spala si se taie rondele.
Carnatii se taie rondele.
Fasolea se clateste bine in apa rece si se lasa la scurs.Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute.
Se adauga...
Pulpa de miel se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei.
Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa.
Se introduce tava cu friptura de miel in cuptor pentru 40-50 minute.
Din cand in cand se intoarce...
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere.
Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma.
Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate.
Cand...
Pulpele si pieptul se curata si se spala bine.
Intr-o tava punem uleiul, pieptul taiat in petru si pulpele.
Se presara cu vegeta, boia si piper.
Se pun cateii de usturoi si foile de dafin.
Se toarna bulionul si se completeaza cu apa daca este nevoie.
Se introduce in cuptorul...
Ciocanelele se curata, se spala bine, se usuca si se presara cu vegeta, boia si piper.
Ceapa si leurda se curata, se spala si se toaca.
Intr-un vas termorezistent (sau tava) se pune uleiul si ceapa si se presara cu vegeta, boia si piper.
Se pun si ciocanelele in vas si se toarna o...
Pulpele de pui se curata si se spala bine.
Ceapa se cutata si se toaca marunt.
Morcovul se curata si se taie rondele.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste 2-3 minute.
Se presara vegeta, piper si boia dupa gust.
Se adauga si morcovul, putina apa si se fierbe 5 minute....
Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa.
Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile.
Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei.
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune in tava.
Ciupercile se scurg bine si se pun peste ceapa.
Porumbul murat se scurge si se...
Ciocanelele se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia.
Ciocanelele se pun la prajit intr-o cratita in ulei 3-4 minute pana isi schimba culoarea.
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe.
Se caleste 2-3 minute dupa care se...
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot.
Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm).
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4...
Ceapa se curata si se taie rondele.
Baconul se taie felii subtiri.
Ceafa se taie felii mai groase dar nepatruns, deci nu pana jos.
Se unge cu ulei un vas termorezistent si se pune bucata de ceafa feliata.
Intre feliile de ceafa se pun felii de ceapa si de bacon.
Se condimenteaza cu...
Varza se pune in apa rece de cu seara.
Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora.
Varza se taie fideluta si se stoarce bine.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute.
Se...
Aripile se curata si se taie varfurile.
Se pun la fiert in apa cu sare 20 minute.
Se scot si se lasa la scurs si racit.
Din faina si oua se face un amestec care se subtiaza cu lapte pana ajunge ca o smantana groasa.
Se adauga vegeta, sare si piper si se amesteca bine.
Aripile...
Se prepara marinada si se pune bucata de cotlet in ea, se unge pe toate partile si se lasa la frigider 24 de ore, intorcandu-se din cand in cand in marinada.
Se scoate bucata de cotlet, se unge bine cu mustar pe toate partile si se pune intr-un vas termorezistent.
Se toarna si marinada, se...
Se curata ceapa si ardeiul, se toaca si se pun intr-o tava in 3 linguri de ulei de masline.
Se face un amestec din ulei de masline, busuioc, boia, piper, sare, curry, se ung bine pulpele cu el si se pun intava peste ceapa si ardei.
Se pune putina apa si se introduce in cuptor pentru 25-30...
Pieptul de porc se taie felii de 1-1,5 centimetri.
Ceapa se curata si se taie felii groase.
Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu toate ingredientele.
Fiecere felie de piept se unge bine cu amestecul aromat pe ambele parti.
Se pun la rand intr-o tava unsa cu ulei si...
Bucata de pulpa se curata de grasime si pielite, se presara cu sare, piper si boia si se lasa in frigider o ora.
Se scoate din frigider si se prajeste in ulei pe toate partile 3-4 minute pana prinde crusta.
Se pune intr-o tava cu uleiul in care s-a prajit si se pun si morcovii curatati si...
Pieptul dezosat si fara pielita se taie fasii si se condimenteaza cu sare si piper.
Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, mustarul, sare, piper si zeama de lamaie.
Se pune si faina treptat si se amesteca pana capata consistenta unei smantani groase.
Se pun...
Carnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea.
Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute.
Se pune boiaua, chimenul, vegeta, piper si putina apa si se fierbe 20 minute.
Se adauga cartofii curatati si taiati mai...
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit in ulei.
Cand isi schimba culoarea se adauga si carnatii si costita taiata.
Se presara sare, piper si cimbru.
Se pune putina apa si se lasa la fiert sub capac 15-20 minute.
Se da capacul la o parte si se prajeste in continuare pana dispare...
Cartofii se curata si se fierb intregu in apa cu sare 20 minute dapa care se scurg bine.
Intr-o tava se pune putin ulei si se pun cartifii si se tavalesc sa se unga pe toate partile cu ulei.
Se presara cu vegeta, piper si rosmarin pe toate partile.
Se introduce in cuptor pentru 30-40...
Carnea se spala si se taie bucati potrivite.
Legumele se spala, se curata si se taie in bucati.
Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste cateva minute carnea si ceapa.
Se adauga morcovii si albitura si putina apa si se lasa la fiert 10 minute.(Este preventiv pentru cazul cand...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Varza se curata si se taie in bucati mai mari.
Carnea se taie bucati potrivite.
Intr-o cratita se pune ulei si se caleste ceapa cateva minute.
Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea .
Se pune vegeta, piper, cimbru si apa...
Ciocanelele se curata si se spalabine.
Ardeii se curata, se spala bine si se taie fasii.
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc ciocanelele pe ambele parti cateva minute dupa care se scot pe o farfurie.
In acelasi ulei calim ceapa cateva minute...
Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung.
Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute.
Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta.
Se prajesc in ulei pe ambele parti.
Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge...
Ingredientele pentru chiftele se amesteca, se formeaza chiftele, se prajesc in ulei incins si se pun deoparte.
Intr-o cratita calim o ceapa dupa care punem sucul de rosii, pasta de tomate, tarhonul, usturoiul, foile de dafin, zahar, sare si piper dupa gust.
Lasam sa fiarba 10-15 minute dupa...
Carnea de pui se curata si se spala bine.
Legumele se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pune uleiul si se rumenesc bucatile de pui.
Se scoate carnea si se pune ceapa la calit pana se inmoaie.
Se adauga si ardeiul si se presara cu vegeta, piper.
Se pune carnea si apa si...
Pulpele se curata si se spala bine.
Intr-o tava se pune ulei si se pun pulpele.
Se presara cu vegeta, piper, boia si sare.
Se pune apa si se introduce in cuptorul preancalzit.
Se tin in cuptor 30-40 minute si se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe ambele parti.
Cand sunt...
Ceapa se curata si se taie rondele.
Cartofii se curata si se taie in doua.
Dovlecelul se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se toaca.
Pulpele se curata, se spala, se ung cu ulei si se presara cu sare si piper.
Intr-o tava se pune uleiul, ceapa si cartofii, se pune...
Gogonele murate umplute
La gogonele se taie un capac, se curata interiorul si se pun in apa rece sa isi lase sarea si acreala. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute. Se pune vegeta si piper. Se adauga orezul spalat care a stat in apa rece si se mai caleste 5-6 minute. Se adauga 1...
Mancare de pui cu castraveti
Castravetii se taie rondele si se pun la fiert in apa rece. Dupa ce au fiert 3 minute se pun la scurs si se arunca apa in care au fiert. Pulpele se fierb 20 minute in apa cu sare. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga pulpele si se prajesc 5...
Varza acra cu fasole rosie si carnati
Varza se tine in apa rece de pe o zi pe alta, se toaca fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Carnatii se taie rondele. Fasolea se clateste bine in apa rece si se lasa la scurs.Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa 3-4 minute. Se adauga...
Friptura de miel
Pulpa de miel se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune uleiul si pulpa si se unge bine cu ulei. Se presara vegeta, boia, piper si se pune un pahar cu apa stropind si pulpa. Se introduce tava cu friptura de miel in cuptor pentru 40-50 minute. Din cand in cand se intoarce...
Drob de miel in foi de placinta
Organele de miel se curata, se spala si se pun la fiert in apa rece cat sa le acopere. Se lasa sa dea 2-3 clocote dupa care se arunca apa cu spuma maronie formata si se clatesc si organele de spuma. Se pun la fiert din nou in oala curata cu apa curata si sare o ora, o ora jumatate. Cand...
Mancare de pui cu oua
Pulpele si pieptul se curata si se spala bine. Intr-o tava punem uleiul, pieptul taiat in petru si pulpele. Se presara cu vegeta, boia si piper. Se pun cateii de usturoi si foile de dafin. Se toarna bulionul si se completeaza cu apa daca este nevoie. Se introduce in cuptorul...
Ciocanele de pui cu sos de leurda
Ciocanelele se curata, se spala bine, se usuca si se presara cu vegeta, boia si piper. Ceapa si leurda se curata, se spala si se toaca. Intr-un vas termorezistent (sau tava) se pune uleiul si ceapa si se presara cu vegeta, boia si piper. Se pun si ciocanelele in vas si se toarna o...
Pulpe de pui cu sos de ceapa
Pulpele de pui se curata si se spala bine. Ceapa se cutata si se toaca marunt. Morcovul se curata si se taie rondele. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste 2-3 minute. Se presara vegeta, piper si boia dupa gust. Se adauga si morcovul, putina apa si se fierbe 5 minute....
Ciocanele de pui cu ciuperci si porumb murat
Ciocanelele se curata bine , se spala, si se usuca de apa. Se presara cu vegeta, piper, boia pe toate partile. Intr-o tava se pun 3 linguri de ulei. Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune in tava. Ciupercile se scurg bine si se pun peste ceapa. Porumbul murat se scurge si se...
Mancare de mazare cu ciocanele
Ciocanelele se curata, se spala, se sterg de apa si se presara cu sare, piper si boia. Ciocanelele se pun la prajit intr-o cratita in ulei 3-4 minute pana isi schimba culoarea. Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in cratita peste pulpe. Se caleste 2-3 minute dupa care se...
Musaca de cartofi
Cartofii se fierb cu coaja in apa cu sare 20 din momentul in care da apa in clocot. Se scurg de apa, se trec pe sub apa rece si se lasa sa se racoreasca,se curata, dupa care se taie in rondele mai groase (5-8 mm). Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se caleste ceapa 3-4...
Ceafa de porc la cuptor cu bacon
Ceapa se curata si se taie rondele. Baconul se taie felii subtiri. Ceafa se taie felii mai groase dar nepatruns, deci nu pana jos. Se unge cu ulei un vas termorezistent si se pune bucata de ceafa feliata. Intre feliile de ceafa se pun felii de ceapa si de bacon. Se condimenteaza cu...
Varza calita cu sorici
Varza se pune in apa rece de cu seara. Ca sa nu ma pacalesc, soriciul meu fiind tare, l-am pus la fiert in apa cu doua foi dafin cam 1 ora. Varza se taie fideluta si se stoarce bine. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si ceapa la calit 1-2 minute. Se...
Aripi de pui pane
Aripile se curata si se taie varfurile. Se pun la fiert in apa cu sare 20 minute. Se scot si se lasa la scurs si racit. Din faina si oua se face un amestec care se subtiaza cu lapte pana ajunge ca o smantana groasa. Se adauga vegeta, sare si piper si se amesteca bine. Aripile...
Cotlet de porc marinat cu mustar si ciuperci
Se prepara marinada si se pune bucata de cotlet in ea, se unge pe toate partile si se lasa la frigider 24 de ore, intorcandu-se din cand in cand in marinada. Se scoate bucata de cotlet, se unge bine cu mustar pe toate partile si se pune intr-un vas termorezistent. Se toarna si marinada, se...
Pulpe de pui in stil toscan
Se curata ceapa si ardeiul, se toaca si se pun intr-o tava in 3 linguri de ulei de masline. Se face un amestec din ulei de masline, busuioc, boia, piper, sare, curry, se ung bine pulpele cu el si se pun intava peste ceapa si ardei. Se pune putina apa si se introduce in cuptor pentru 25-30...
Piept de porc la cuptor
Pieptul de porc se taie felii de 1-1,5 centimetri. Ceapa se curata si se taie felii groase. Intr-un bol se amesteca uleiul de masline cu toate ingredientele. Fiecere felie de piept se unge bine cu amestecul aromat pe ambele parti. Se pun la rand intr-o tava unsa cu ulei si...
Pulpa de porc la cuptor - 300 !
Bucata de pulpa se curata de grasime si pielite, se presara cu sare, piper si boia si se lasa in frigider o ora. Se scoate din frigider si se prajeste in ulei pe toate partile 3-4 minute pana prinde crusta. Se pune intr-o tava cu uleiul in care s-a prajit si se pun si morcovii curatati si...
Pui Shanghai
Pieptul dezosat si fara pielita se taie fasii si se condimenteaza cu sare si piper. Se bat bine ouale intr-un castron si se amesteca cu sosul de soia, mustarul, sare, piper si zeama de lamaie. Se pune si faina treptat si se amesteca pana capata consistenta unei smantani groase. Se pun...
Gulas de porc
Carnea pentru gulas se taie cuburi si se prajeste in uleiul incins pana isi schimba culoarea. Se adauga ceapa si ardeiul taiate marunt si se mai caleste cateva minute. Se pune boiaua, chimenul, vegeta, piper si putina apa si se fierbe 20 minute. Se adauga cartofii curatati si taiati mai...
Tochitura moldoveneasca
Carnea se taie cubulete si se pune la prajit in ulei. Cand isi schimba culoarea se adauga si carnatii si costita taiata. Se presara sare, piper si cimbru. Se pune putina apa si se lasa la fiert sub capac 15-20 minute. Se da capacul la o parte si se prajeste in continuare pana dispare...
Cartofi aromati la cuptor
Cartofii se curata si se fierb intregu in apa cu sare 20 minute dapa care se scurg bine. Intr-o tava se pune putin ulei si se pun cartifii si se tavalesc sa se unga pe toate partile cu ulei. Se presara cu vegeta, piper si rosmarin pe toate partile. Se introduce in cuptor pentru 30-40...
Ghiveci calugaresc
Carnea se spala si se taie bucati potrivite. Legumele se spala, se curata si se taie in bucati. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste cateva minute carnea si ceapa. Se adauga morcovii si albitura si putina apa si se lasa la fiert 10 minute.(Este preventiv pentru cazul cand...
Lucicos ca la bunica
Ceapa se curata si se toaca marunt. Varza se curata si se taie in bucati mai mari. Carnea se taie bucati potrivite. Intr-o cratita se pune ulei si se caleste ceapa cateva minute. Se adauga carnea si se prajeste pana isi schimba culoarea . Se pune vegeta, piper, cimbru si apa...
Mancare de ardei cu pui
Ciocanelele se curata si se spalabine. Ardeii se curata, se spala bine si se taie fasii. Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se prajesc ciocanelele pe ambele parti cateva minute dupa care se scot pe o farfurie. In acelasi ulei calim ceapa cateva minute...
Musaca de vinete
Vinetele se curata, se spala si se taie in fasii subtiri pe lung. Se presara cu sare si se lasa in stecuratoare 15 minute. Se clatesc cu apa rece si se usuca cu hartie absorbanta. Se prajesc in ulei pe ambele parti. Carnea tocata se caleste cu ceapa intr-o tigaie cu uleiul, se stinge...
Chiftele cu sos de tarhon
Ingredientele pentru chiftele se amesteca, se formeaza chiftele, se prajesc in ulei incins si se pun deoparte. Intr-o cratita calim o ceapa dupa care punem sucul de rosii, pasta de tomate, tarhonul, usturoiul, foile de dafin, zahar, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba 10-15 minute dupa...
Mancare de ceapa cu pui
Carnea de pui se curata si se spala bine. Legumele se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pune uleiul si se rumenesc bucatile de pui. Se scoate carnea si se pune ceapa la calit pana se inmoaie. Se adauga si ardeiul si se presara cu vegeta, piper. Se pune carnea si apa si...
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele se curata si se spala bine. Intr-o tava se pune ulei si se pun pulpele. Se presara cu vegeta, piper, boia si sare. Se pune apa si se introduce in cuptorul preancalzit. Se tin in cuptor 30-40 minute si se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand sunt...
Pulpe de pui cu dovlecei si cartofi noi
Ceapa se curata si se taie rondele. Cartofii se curata si se taie in doua. Dovlecelul se curata si se taie cuburi. Ardeiul se curata si se toaca. Pulpele se curata, se spala, se ung cu ulei si se presara cu sare si piper. Intr-o tava se pune uleiul, ceapa si cartofii, se pune...