Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare 30 minute.
Pulpele se curata se spala si se presara cu condiment pentru pui.
Intr-o tigae se pune uleiul, se pun cateii de usturoi si pulpele care se rumenesc pe ambele parti cateva minute. Cateii de usturoi se scot si se...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Carnea se portioneaza in bucati potrivite.
Castravetii se spala cu apa rece si se taie felii.
Intr-o cratita se pune uleiul in care se caleste ceapa 1-2 minute.
Se adauga carnea si se caleste pana se albeste.
Se adauga si castravetii se pune apa...
Se curata ceapa si ceapa verde, se toaca marunt si se pune la calit in ulei 2 minute.
Se adauga morcovul taiat rondele si ardeiul taiat marunt.
Se adauga apa si se lasa la fiert 10-15 minute.
Se taie slaninuta marunt si se rumeneste intr-o tigaie. Se scot fara grasime si se adauga in...
Ficatul se spala si se portioneaza felii potrivite. Un pic mai groase ca sa ramana suculente.
Gratarul se incinge si se unge cu ulei.
Se pune ficatul pe gratar si se intoarce de cateva ori pana este facut.
Se scoate de pe gratar se presara cu sare si piper si se serveste fierbinte.
Eu...
Pieptul de vitel se taie in bucati potrivite si se spala.
Ceapa veche se curata si se toaca marunt.
Intr-o cratita se pun 3-4 linguri ulei cu ceapa tocata si carnea si se lasa 2-3 minute pana se albeste carnea.
Se adauga apa si un pic de sare si se lasa la fiert 30-40 minute.
Intre...
Puiul se curata bine de tuleie, se parleste la flacara, se spala si se usuca.
Condimentele se amesteca cu uleiul.
Intr-un castron se unge puiul bine cu amestecul de condimente pe toate partile si in interior, se acopera cu folie si se pune in frigider pentru cateva ore.
Se pune pe...
Varza se pune la desarat de seara pana dimineata.
Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor.
Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade...
Se face o mamaliga mai moale din malai apa si sare.
Carnatzii se taie felii si costitza bucatzi si se prajesc intr-o lingura de ulei.
Intr-un vas termo-rezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga pe fund.
Se pun carnatzii cu costitza prajita si se presara branza sfaramata.
Se...
Pieptul de pui se portioneaza si se bate usor cu ciocanul de snitele.
Se pun pe o farfurie nesuprapuse se presara cu vegeta si piper si se stropesc cu zeama de lamaie.
Ouale se bat bine cu un praf de sare intr-un castron.
Pesmetul si faina se pun in doua farfurii.
Snitelele se trec...
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs.
Ouale se fierb tare, se trec prin apa rece si se curata.
Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prinde cu o scobitoare pentru siguranta.
Ouale se presara cu vegeta si piper,...
Feliile de pulpa se bat bine bine sa devina subtiri si cat mai mari si se presara cu sare si piper.
Oul se bate bine cu sare intr-o farfurie.
Faina si pesmetul se pun in doua farfurii intinse.
Se pune o felie de carne pe blatul de lucru, se pune peste o felie de pastrama si la final o...
Pulpa de vitel se taie bucati potrivite, se bat pentru fragezire si se presara sare si piper.
Se trec prin faina, prin ou, prin faina, prin ou si iar prin faina si se pun la prajit in ulei incins.
Se prajesc pe ambele parti pana sunt facute si capata o culoare aurie.
Se servesc cu orice...
Limba se pune la fiert in apa rece cu sare.
Cand este fiarta se curata si se taie felii.
Ceapa se curata si se toaca foarte marunt la robot pana se face ca o pasta sau se da pe razatoarea fina.
Se pune uleiul in cratita cu ceapa si se caleste 4-5 minute.
Maslinele (eu am pus fara...
Intr-o tigaie non-aderenta se pun la prajit intai feliile de fleica ca sa-si lase untura. Se pune sare si piper.
Cand sunt prajite si soriciul crocant se scot si se pun la prajit celalalte bucati.
Se condimenteaza cu sare si piper.
Se poate manca cu mamaliga si neaparat muraturi
Eu...
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin.
Carnea de pe ciolan se scoate si se da prin masina de tocat.
orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore
Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se...
Pieptul de pui se taie, se condimenteaza si se frige pe gratar. Cand este gata se taie bucatzele mici.
Cartofii se curatza, se taie pai (nu foarte subtziri) si se prajesc in acelasi timp cu gratarul de pui.
Ceapa se curatza si se taie rondele fine
Varza se toaca fin, se amesteca cu un...
Fasolea se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora.
Ceapa se taie marunt se pune in cratitza cu uleiul si se caleste 2-3 minute dupa care se pune putzina apa se adauga boiaua, foile de dafin si sare si se fierbe aprox 5 minute.
Se...
Pulpe de pui in crusta de cartofi
Cartofii se curata, se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare 30 minute. Pulpele se curata se spala si se presara cu condiment pentru pui. Intr-o tigae se pune uleiul, se pun cateii de usturoi si pulpele care se rumenesc pe ambele parti cateva minute. Cateii de usturoi se scot si se...
Mancare de castraveti murati
Ceapa se curata si se toaca marunt. Carnea se portioneaza in bucati potrivite. Castravetii se spala cu apa rece si se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul in care se caleste ceapa 1-2 minute. Se adauga carnea si se caleste pana se albeste. Se adauga si castravetii se pune apa...
Pilaf cu carnati
Se curata ceapa si ceapa verde, se toaca marunt si se pune la calit in ulei 2 minute. Se adauga morcovul taiat rondele si ardeiul taiat marunt. Se adauga apa si se lasa la fiert 10-15 minute. Se taie slaninuta marunt si se rumeneste intr-o tigaie. Se scot fara grasime si se adauga in...
Ficat de porc la gratar
Ficatul se spala si se portioneaza felii potrivite. Un pic mai groase ca sa ramana suculente. Gratarul se incinge si se unge cu ulei. Se pune ficatul pe gratar si se intoarce de cateva ori pana este facut. Se scoate de pe gratar se presara cu sare si piper si se serveste fierbinte. Eu...
Stufat cu carne de vitel
Pieptul de vitel se taie in bucati potrivite si se spala. Ceapa veche se curata si se toaca marunt. Intr-o cratita se pun 3-4 linguri ulei cu ceapa tocata si carnea si se lasa 2-3 minute pana se albeste carnea. Se adauga apa si un pic de sare si se lasa la fiert 30-40 minute. Intre...
Pui la rotisor
Puiul se curata bine de tuleie, se parleste la flacara, se spala si se usuca. Condimentele se amesteca cu uleiul. Intr-un castron se unge puiul bine cu amestecul de condimente pe toate partile si in interior, se acopera cu folie si se pune in frigider pentru cateva ore. Se pune pe...
Musaca de varza acra (Varza a la Cluj)
Varza se pune la desarat de seara pana dimineata. Se curata de cotoare, se taie fideluta si se pune la calit cu 3 linguri de ulei si o ceapa tocata morunt pentru 1ora-1 1/2ora. Sepoate pune si la cuptor. Carnea tocata se pune la calit in 2 linguri de ulei cu 2 cepe taiate marunt pana scade...
Mamaliga cu carnatzi si branza
Se face o mamaliga mai moale din malai apa si sare. Carnatzii se taie felii si costitza bucatzi si se prajesc intr-o lingura de ulei. Intr-un vas termo-rezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga pe fund. Se pun carnatzii cu costitza prajita si se presara branza sfaramata. Se...
Snitele din piept de pui
Pieptul de pui se portioneaza si se bate usor cu ciocanul de snitele. Se pun pe o farfurie nesuprapuse se presara cu vegeta si piper si se stropesc cu zeama de lamaie. Ouale se bat bine cu un praf de sare intr-un castron. Pesmetul si faina se pun in doua farfurii. Snitelele se trec...
Ficatei de pasare si oua invelite in bacon
Ficateii de pasare se curata, se spala si se pun la scurs. Ouale se fierb tare, se trec prin apa rece si se curata. Ficateii se usuca bine, se presara cu vegeta si piper si se ruleaza intr-o felie de bacon. Se prinde cu o scobitoare pentru siguranta. Ouale se presara cu vegeta si piper,...
Rulouri de vitel
Feliile de pulpa se bat bine bine sa devina subtiri si cat mai mari si se presara cu sare si piper. Oul se bate bine cu sare intr-o farfurie. Faina si pesmetul se pun in doua farfurii intinse. Se pune o felie de carne pe blatul de lucru, se pune peste o felie de pastrama si la final o...
Snitele de vitel
Pulpa de vitel se taie bucati potrivite, se bat pentru fragezire si se presara sare si piper. Se trec prin faina, prin ou, prin faina, prin ou si iar prin faina si se pun la prajit in ulei incins. Se prajesc pe ambele parti pana sunt facute si capata o culoare aurie. Se servesc cu orice...
Limba cu masline
Limba se pune la fiert in apa rece cu sare. Cand este fiarta se curata si se taie felii. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt la robot pana se face ca o pasta sau se da pe razatoarea fina. Se pune uleiul in cratita cu ceapa si se caleste 4-5 minute. Maslinele (eu am pus fara...
"Friptura" de porc
Intr-o tigaie non-aderenta se pun la prajit intai feliile de fleica ca sa-si lase untura. Se pune sare si piper. Cand sunt prajite si soriciul crocant se scot si se pun la prajit celalalte bucati. Se condimenteaza cu sare si piper. Se poate manca cu mamaliga si neaparat muraturi Eu...
Sarmalute moldovenesti
Varza se pune in apa rece cateva ore dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale iar ce ramane se toaca fin. Carnea de pe ciolan se scoate si se da prin masina de tocat. orezul se spala si se lasa in apa rece 1/2 ore Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit pana se...
Shaorma
Pieptul de pui se taie, se condimenteaza si se frige pe gratar. Cand este gata se taie bucatzele mici. Cartofii se curatza, se taie pai (nu foarte subtziri) si se prajesc in acelasi timp cu gratarul de pui. Ceapa se curatza si se taie rondele fine Varza se toaca fin, se amesteca cu un...
Iahnie de fasole cu carnatzi
Fasolea se pune in apa de seara pana dimineatza.A doua zi se spala se pune la fiert in oala sub presiune 1 ora. Ceapa se taie marunt se pune in cratitza cu uleiul si se caleste 2-3 minute dupa care se pune putzina apa se adauga boiaua, foile de dafin si sare si se fierbe aprox 5 minute. Se...