Mancare de fasole boabe

de MotanLaOale in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2011 | 36624 vizualizari

 

Fasolea uscata este buna sub orice forma si la orice masa.

 

INGREDIENTE

  • 500g fasole boabe
  • 300g carne de pe ciolan afumat
  • 4 cepe
  • 2 ardei
  • 2 morcovi
  • 4 rosii
  • 2 linguri pasta tomate
  • 50ml ulei
  • 1 legatura marar
  • 2 foi dafin
  • 1 lingurita vegeta
  • 1 lingurita boia de ardei
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole boabe:

Fasolea se pune la inmuiat de seara in apa rece.

dimineata se spala si se pune la fiert schimband primele 2 ape.

Se fierbe o ora o ora jumatate pana fasolea este aproape facuta.

Separat se pune la calit in ulei ceapa curatata si tocata marunt.

Se adauga vegeta, boiaua si piper.

Cand devine sticloasa se pune carnea de pe ciolan taiata bucati potrivite, ardeiul si morcovii curatati si taiati rondele.

Se pune putina apa si se fierbe pana sunt facute toate ingredientele.

Se adauga fasolea boabe aproape fiarta, rosiile, pasta de tomate, foile de dafin, se potriveste de zeama si se mai fierbe 15-20 minute.

Se potriveste de sare, se pune mararul tocat marunt, se mai fierbe 1-2 minute si este gata.

Se serveste cu ceapa rosie sau muraturi. Se poate pune in farfurie si putin ulei de masline deasupra pentru "luciu".

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci american (Brunswick stew)