MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI385
Retete

Ciorba de pui cu zeama de varza

In Ciorbe la 28 Ian 2016

Bucatile de spate se curata si se pun la fiert in apa. Dupa 2-3 clocote, cand se face spuma, se arunca apa, se clatesc bucatile de spate de spuma si se pun deoparte. Ceapa se curata si se toaca marunt. Zarzavatul se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie patratele....

Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele

In Prajituri la 27 Ian 2016

Cum se prepara Reteta gustoasa de Desert Prajitura cremsnit, prajitura copilariei mele: Crema: Ouale se amesteca cu zaharul. Se adauga amidonul si se mixeaza bine sa nu ramana cocoloase. Se pune laptele la fiert. Cand ajunge la fierbere se ia de pe foc si se toarna in el amestecul de oua si...

Friptura a la Motan

In Porc la 27 Ian 2016

Carnea se taie bucati potrivite. Carnatii se taie la 2 cm. Costita se taie cuburi mai mari. Se pune uleiul intr-o cratita si se prajesc bucatile de carne 8-10 minute pana se albesc. Se adauga carnatii si costita si se mai prajesc cateva minute. Se presara cu vegeta, cimbru, piper,...

Salata cu tortelloni

In Salate la 27 Ian 2016

Tortelloni se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Se pune la scurs si racit. Carnatii se taie rondele si se prajesc in ulei, pe ambele parti si se scot pe hartie absorbanta. Baconul taiat se prajeste pe toate partile si se scoate pe hartie absorbanta. Ceapa se curata...

Prajitura insiropata cu mere la slow cooker Crock-Pot 3.5 L

In Slow Cooker la 27 Ian 2016

Merele se curata de coaja si se rad. Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga galbenusurile, nuca macinata si merele rase. Faina se amesteca cu praful de copt si scortisoara, se pune in castron si se omogenizeaza. Albusurile se...

Oua umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Ouale se fierb in apa cu sare 10 minute. Se pun sub jet de apa rece si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie in doua. Se scot galbenusurile si se pun intr-un castron cu ingredientele de la umplutura. Se amesteca bine sa devina o crema. Se pune crema intr-un posh si se...

Placinta cu branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Foile se decongeleaza. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul. Se unge o tava cu ulei si se pune prima foaie lasand-o si pe margini. Se unge cu ulei si se pune alta foaie si tot asa pana la 6 foi. Se...

Prajitura cu blat din albusuri cu crema de branza

In Prajituri la 20 Dec 2015

Pentru blat se bat albusurile spuma tare. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul si este tare. Se pune uleiul si se mixeaza. Se pune si faina, coaja de portocala si se omogenizeaza cu o spatula de sus in jos. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Eu...

Pulpe de pui cu ceapa si ardei la slow cooker Crock-Pot 3.5 L

In Slow Cooker la 19 Dec 2015

Se curata ceapa si se taie rondele. Se curata ardeiul si se taie patratele. Se curata rosiile si se taie bucati. Pulpele se curata, se spala, se usuca, se dau cu ulei si se presara cu sare, piper si boia. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si legumele taiate. Se...

Tocanita de pipote si inimi de pui la slow cooker Crock-Pot 3.5 L

In Slow Cooker la 19 Dec 2015

Pipotele si inimile se curata, se spala si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se toaca marunt. Morcovul se cutata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie patratele. Rosiile se curata si se taie bucati mici. In vasul slow cooker Crock-Pot 3.5 L se pune uleiul si toate...

Ciorba radauteana a la Motan

In Ciorbe la 18 Dec 2015

Se curata carnea de pui, se spala si se pune la fiert in apa cu sare, foile de dafin si piperul boabe. Se ia spuma formata sa ramana lichidul curat. Cand carnea este aproape facuta se pun in oala si legumele curatate, spalate si lasate intregi (mai putin 1 morcov). Cand sunt fierte...

Farfalle quatro formaggi

In Farfalle la 18 Dec 2015

Pastele se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj in apa cu sare. Se trec pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Branzeturile se rad. Intr-o cratita se pun 3 linguri de ulei si cand este incins se pun pastele. Se amesteca 2 minute pana se incing pastele si se pun branzeturile...

Salata de peste afumat

In Peste la 18 Dec 2015

Macroul se curata de piele si oase si se face bucati mai mici. Ceapa se curata si se taie julien. Dintr-un galbenus de ou, o lingurita mustar, 150ml ulei, zeama de lamaie se face o maioneza cu mixerul. Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se potriveste de sare si piper....

Pulpe de pui dulci-picante cu gnocchi la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

In Slow Cooker la 17 Dec 2015

Pulpele se curata, se spala si se usuca cu un servet. Se amesteca toate condimentele (fara uleiul de floarea soarelui) intr-un castron. Se ung bine pulpele pe ambele parti cu amestecul de condimente. Se pune uleiul de floarea soarelui in vasul crock-pot-ului si se pun pulpele in el....

Mini Calzone

In Pizza la 17 Dec 2015

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza" Aluatul se imparte in bucati mai mici cam cat de mari vreti sa iasa mini calzonele. Se intind cu mana pe blatul de lucru uns cu ulei sub forma de cerc. Se unge cu pulpa de rosii pe toata suprafata, mai putin un centimetru...

Pizza cu carne tocata

In Pizza la 17 Dec 2015

Aluatul se face ca in reteta mea "Aluat clasic de pizza". Ceapa se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in ulei 2-3 minute. Se adauga carnea tocata si se caleste 10-15 minute pana este facuta. Se adauga 50ml pulpa de rosii, sare, piper, se amesteca...

Turte la tigaie

In Piine la 16 Dec 2015

Este aluat de paine si se face ca la reteta mea "Paine de casa". Dupa ce creste aluatul se imparte in 4 parti si se fac bile. Se unge blatul cu ulei si se intinde prima bila cu mana unsa cu ulei. Se intinde tinand cont de marimea tigaii in care le vom coace. Se lasa se...

Paine de casa

In Piine la 16 Dec 2015

Se pune drojdia intr-un bol cu lingura de zahar si se amesteca pana devine lichida. Laptele se amesteca cu apa si se incalzeste maderat. Se toarna o cana din amestecul de lapte si apa calduta si trei linguri de faina. Se omogenizeaza si se pune la loc cald pentru 10 minute, acoperit cu...

Desert tort Maresal Joffre

In Torturi la 10 Noi 2015

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste amestecul de unt si se omogenizeaza. Compozitia se va subtia. Se pune compozitia intr-un posh cu cap...

Chec aperitiv a la Motan

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2015

Prima oara se taie marunt toate ingredientele. 200 g de cascaval se rade si 200 g se taie cubulete. Se mixeaza ouale pana isi maresc volumul. Se adauga smantana, laptele si uleiul si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt si se amesteca in compozitie. Se adauga cascavalul ras si...

Coronita aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 8 Noi 2015

Se unge o tava rotunda cu unt. Se pune in mijloc un pahar si de jur imprejur se aranjeaza feliile de paine. Dupa aranjarea feliilor se scoate usor paharul si se pune in locul lui o felie de paine rulata rotund. Toate ingredientele trebuie sa fie feliate si cascavalul (250g) ras. Se pune...

Omleta cu peste afumat

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2015

Macroul se curata de piele si oase si se rupe bucati. Ceapa rosie se curata si se taie julien. Ceapa verde se curata si se taie rondele. Ardeii se curata si se taie fasii subtiri. Maslinele se pun la scurs din conserva. Intr-o tigaie se pune uleiul si cand este incins se pune ceapa...

Prajitura cu prune si bezea by Gaby

In Prajituri la 5 Noi 2015

Se mixeaza untul cu zaharul pana se topeste. Se adauga galbenusurile pe rand, mixand dupa fiecare. Se amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare si se adauga peste compozitie. Se adauga si coaja de lamaie. Se omogenizeaza si se obtine un aluat ferm dar destul de moale pentru...

Cus-cus cu nuci si pesmet

In Paste la 11 Oct 2015

Cus-cus-ul se fierbe conform indicatiilor de pe ambalaj. Nucile se macina fin. Cus-cus-ul fiert se scurga bine de apa si se amesteca cu uleiul. Se incorporeaza nucile macinate. Se adauga si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Sunt foarte bune calde si reci. Pofta Buna!

Prajitura rasturnata cu prune

In Prajituri la 11 Oct 2015

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot fundul ei. Se aseaza prunele cu pielita in sus, una langa alta cu spatii cat mai mici intre ele....

Varza bicolora calita cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 11 Oct 2015

Varza alba si rosie se curata si se toaca fidea mai mare, se presara cu sare si se lasa sa se imoaie putin. (25-30 minute) Costita si scarita se taie fasii si se pun la prajit in ulei intr-o cratita mai mare. Cand au prins culoare se scot alaturi. Se pune ceapa curatata si tocata in...

Ciorba de ardei umpluti

In Ciorbe la 11 Oct 2015

Ardeii se spala, se scoate cotorul, se curata de seminte si nerviri si se cresteaza cu cutitul in cruce la fund (pentru a iesi aerul la fiert). Orezul se spala si se lasa in apa rece. Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o tigaie. Cand devine sticloasa se...

Pui cu smantana si castraveti murati

In Pui la 9 Oct 2015

Pulpitele de pui se curata, se spala si se usuca. Se presara cu sare, piper si boia pe toate partile. Ceapa se curata si se toaca marunt. Castravetii se taie rondele si se lasa la scurs. Ciupercile se trec sub jet de apa si se pun la scurs. Se pune uleiul intr-o cratita si se...

Mancare de gogonele murate si porc

In Porc la 9 Oct 2015

Gogonelele se taie in felii potrivite si se pun in apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se scurge bine de apa sarata in care a stat. Se pune la fiert in apa pentru 30-40 minute. Carnea care trebuie sa aiba si putina grasime, se taie cubulete si se caleste in ulei pana isi schimba...

Chiftele de ton

In Ton la 8 Oct 2015

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita. Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata. Verdeata se toaca marunt. Lamaia se rade si se scoate zeama. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper. Pesmetul se pune treptat amestecand pana...

Afisate 391 - 420 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]