MotanLaOale

8

Bucataras
Minunat

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE990
PRIETENI418
Retete

Garnitura ciuperci umplute la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2015

Ciupercile se curata de pielita si se rup coditele. Se spala si se lasa la scurs si uscat. Coditele se toaca marunt. Baconul se taie bucati marunte. Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei si calim coditele si baconul 15 minute si le lasam sa se raceasca. Intr-un castron punem coditele si...

Negresa cu urda

In Prajituri la 6 Oct 2015

Se mixeaza urda cu ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga la final coaja rasa de lamaie si stafidele si se amesteca. Se lasa deoparte sa se mai topeasca zaharul. Se mixeaza albusurile  cu un praf de sare pana devine spuma. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste....

Ciorba manastireasca de legume

In Ciorbe la 6 Oct 2015

Se curata toate legumele, se spala si se toaca marunt. Radacinoasele se pot da pe razatoare, dar mie nu-mi plac asa. Se pune intr-o oala uleiul si se calesc in el ceapa, morcovii, pastarnacul, patrunjelul si telina la foc foarte mic 10 minute. Se adauga ardeiul, fasolea verde si galbena,...

Salata de piept de pui cu ciuperci si baby corn

In Salate la 5 Oct 2015

Pieptul de pui se fierbe in apa cu sare. Dupa racire se taie cubulete. Porumbul se fierbe, se scurge si se lasa la racit. Ciupercile se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs. Baby corn se clatesc cu apa si se lasa la scurs. Se pastreaza citiva pentru ornat iar restul se taie...

Omleta quarto formaggi

In Aperitive / Garnituri la 5 Oct 2015

Urda si casul se taie cuburi. Cascavalul se rade iar branza de burduf se marunteste. Ouale se bat bine cu piper si cu branza de burduf. Intr-o tigaie se topeste untul si se pun ouale batute. Se pune in tigaie urda si casul imprastiate pe toata suprafata. Dupa 3 minute se presara si...

Cartofi cu costita si cascaval

In Porc la 8 Aug 2015

Cartofii se curata se taie bucati mari si se pun la fiert 10-12 minute. Cand sunt aproape fierti se pun la scurs. Costita se taie fasii si se prajeste in ulei pana se rumeneste frumos. Se unge un vas termarezistent cu unt. Se pun in vas cartofii si se presara cu vegeta, piper, boia si...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 7 Aug 2015

Afinele se curata de impuritati (la mine nu a fost cazul) si se spala. Se pun intr-o cratita cu zaharul si se lasa de pe o zi pe alta in frigider. Eu le-am pus direct la fiert ca oricum nu lasa prea multa zeama. Se fierb la foc potrivit o ora, o ora si jumatate pana capata consistenta...

Gem de zmeura

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2015

Zmeura se alege, se spala si se pune la scurs. Se pune intr-o cratita zmeura si deasupra se pune gelifiantul si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la foc moderat si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba. Se mai tine 5 minute amestecand continuu si luand spuma. Se ia de pe...

Penne cu crenvusti

In Penne la 5 Aug 2015

Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Ardeiul se curata, se toaca si se pune peste ceapa si se caleste 3-4 minute. Se pune apa si se lasa la fiert io minute. Se pun rosiile taiate cubulete si se mai fierbe 10...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 5 Aug 2015

Cascavalul trebuie sa fie mai vartos, sa se topeasca mai greu la prajit. Se taie cascavalul in felii groase de un deget (1,5-2 cmm). Ouale se bat bine cu sare intr-o farfurie. Se pune faina si pesmetul in doua farfurii. Se ia o felie de cascaval, se trece prin faina, prin ou, prin...

Salata de fasole boabe cu maioneza

In Salate la 5 Aug 2015

Fasolea din conserva se trece pe sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se taie julien. Carnea afumata (de la scaricica afumata) se taie cuburi. Castravetii se taie patratele marunte si se pun la scurs. Se face maioneza dintr-un galbenus, o lingurita mustar, 100ml...

Crumble cu visine

In Prajituri la 4 Aug 2015

Visinele se lasa 15-20 minute acoperite de apa dupa care se scot samburii. Visinele se amesteca intr-un castron cu zaharul, zaharul vanilat si amidonul. Se ung formele cu unt (eu am folosit 4). Se imparte amestecul cu visine in cele patru forme uniform. Se amesteca intr-un bol untul...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 4 Aug 2015

Tiramisu reţetă originală Se face o cafea tare (daca nu aveti expresor) din 600ml apa si 10 lingurite de cafea. Se indulceste dupa dorinta, se pune esenta de rom si se lasa la racit. Cand s-a racit se strecoara prin sita intr-un castron. Smantana se bate cu doua linguri zahar, cu...

Salata de paste cu salam crud uscat

In Salate la 21 Iun 2015

Pastele se fierb dupa indicatiile de pe pachet, se trec pe sub un jet de apa rece si se scurg. Se lasa la racit. Legumele se spala si se toaca marunt. Costita si salamul se taie patratele. Brinza se taie patratele. Intr-un castron se pun toate ingredientele si se amesteca. Se...

Pizza cu carne de porc si ciolan

In Pizza la 18 Iun 2015

Aluatul se face ca in reteta postata de aluat de pizza. Se toaca ceapa si se caleste 3-4 minute in ulei. Se adauga si carnea si se mai caleste 5-6 minute si se pune la racit. Se unge tava de pizza cu ulei si se intinde aluatul pe toata suprafata uniform. Se inteapa cu furculita din...

Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana

In Pui la 18 Iun 2015

Preparare Reteta economica si delicioasa de Inimi si pipote de pui in sos de smantana Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Pipotele si inimile se curata, se spala, se scurg si se usuca cu un servet. Intr-o cratita se pune untul la topit, se adauga ceapa si se caleste 2-3...

Paste cu carne la cuptor

In Fusilli la 18 Iun 2015

Ceapa se curata, se spala si se toaca rondele. Morcovul se curata si se toaca rondele. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se caleste ceapa si morcovul 3-4 minute. Se adauga carnea tocata si se caleste in continuare pana isi schimba culoarea. Se adauga pasta de ardei, pulpa de...

Friptura de miel impanata

In Oaie la 17 Iun 2015

Carnea de miel se curata, se spala si se usuca. Usturoiul se curata si cateii mai dolofani se taie in doua. Cu un cutit cu varf ascutit facem buzunare (taieturi) in carne si introducem un catel de usturoi. Se impaneaza pe toate partile cat mai des. Se unge carnea cu ulei si se presara...

Desert prajitura cu mascarpone si visine

In Prajituri la 17 Iun 2015

Blat: Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi tripleaza volumul. Se pun faina amestecata cu praful de copt, treptat si se omogenizeaza usor. Se pune compozitia intr-o tava (30x24 cm) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptor 20-25 minute la 180 grade. Se lasa se se...

Pui pe sticla la cuptor

In Pui la 22 Mai 2015

Puiul se curata si se spala bine. Se amesteca toate ingredientele pana se face o pasta. Se unge bine puiul, exterior si interior, cu pasta obtinuta si se lasa la frigider 1 ora. Dupa marinare am umplut borcanul cu apa in care am pus zeama de lamaie si cimbru si am "tras" puiul...

Sufleu cu ficatei

In Aperitive / Garnituri la 21 Mai 2015

Intr-o tigaie punem uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se adauga si ficateii taiati bucatele si si se calesc pana se duce zeama lasata de ei. Se pun la racit. Intr-un castron punem ceapa cu ficateii raciti, galbenusul de ou, smantana, mararul tocat, sare, piper si se amesteca....

Desert cornulete cu rahat

In Prajituri la 20 Mai 2015

Se pun 450 g de faina intr-un vas de framantat. Se adauga oul batut, untura, laptele, drojdia, esenta de vanilie si se framanta. Se adauga faina in timpul framantarii pana se obtine un aluat elastic care nu se lipeste de mana. Se lasa la odihnit la rece 15-20 minute. Se taie rahatul...

Pate de casa

In Aperitive / Garnituri la 20 Mai 2015

Reteta originala este pentru cantitati duble si 5 borcane de 370g. Am spalat cele 4 borcane de 200ml si le-am uscat. Ficatul se curata, se spala si se pune la scurs. Ceapa se curata si se taie in bucati mari. Se pune in robot ficatul, ouale si ceapa si se mixeaza bine. Se adauga...

Mancare de naut cu carnati

In Mancaruri cu carne la 19 Mai 2015

Nautul se pune in multa apa rece de seara pana dimineata. A doua zi se spala in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 1,5-2 ore. Cand este fiert se pune la scurs. Se curata ceapa si se toaca marunt. Se curata ardeii si se taie fasii. Se curata morcovul si se taie...

Omleta cu tortelloni

In Tortellini la 19 Mai 2015

Tortelloni se fierb 10 minute in apa cu sare si se pun la scurs. Ceapa se curata si se toaca rondele. Intr-o tigaie se pune uleiul si se caleste ceapa 2-3 minute. Se pun si tortelloni si se mai calesc 4-5 minute. Se lasa la racit. Se amesteca ouale intr-un castron cu sare si piper....

Paste cu branza dulce

In Dulciuri la 18 Mai 2015

Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Se trec pe sub jet de apa rece si se pun la scurs. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, zaharul vanilat, smantana si coaja de lamaie. Se amesteca pastele cu branza bine, bine. Se tapeteaza o forma termorezistenta...

Naut crocant

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2015

Nautul se pune la hidratat in multa apa de seara pana dimineata. Se spala bine in mai multe ape si se pune la fiert in apa cu sare 2 ore, pana se inmoaie bine. Se scurge si se lasa la racit si uscat. Intr-un castron se amesteca nautul cu celelalte ingrediente, dupa gustul fiecaruia, pana...

Stufat cu carne de miel

In Oaie la 18 Mai 2015

Carnea se portioneaza si se spala bine. Se pune la fiert in apa cu sare si dupa 2-3 clocote se scoate, se clateste si se pune deoparte. Intr-o cratita se pune uleiul si se caleste ceapa veche tocata 3-4 minute. Se pune vegeta si piper. Se pune si carnea si se mai caleste inca 4-5...

Ciorba de miel reteta a la Radu Anton Roman

In Ciorbe la 18 Mai 2015

Carnea de miel se spala bine si se da un clocot in apa rece cu sare. Se scoate, se clateste si se pune deoparte. Zarzavaturile se curata si se toaca. Intr-o oala se pune uleiul, ceapa si zarzavatul si se caleste 3-4 minute. Se pune vegeta, piper si carnea, se pune si apa si se lasa sa...

Farfalle cu macrou afumat

In Farfalle la 30 Apr 2015

Pastele se fierb in apa cu sare dupa indicatiile de pe pachet. Se trec pe sub apa rece si se lasa la scurs. Macroul afumat se curata de piele si oase si se rupe bucati. Branzeturile, fara cascaval, se dau prin razatoarea cu ochiuri mari si se amesteca cu ouale, smantana si piperul. Sare...

Afisate 421 - 450 din 990 retete    

Postari recente

publicat la 09.02.2024

Fantezie de purcel

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]