Ciorba de fasole (II)

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 23 Mai 2011 | 5120 vizualizari

 

Nu mai mancasem de mult ciorbita de fasole, fapt pentru care am profitat de prospetimea legumelor ,,, am savurat-o rece cu un fir de ceapa verde,,,

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg fasole boabe
  • 2 cepe albe
  • o ceapa verde
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia,
  • 2 morcovi
  • 2 rosii decojite
  • 1 l bors
  • 3 linguri ulei
  • cimbru
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 legatura de loboda
  • 2-3 frunze de stevie verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole (II):

Punem fasolea la fiert, avand grija ca dupa 20 de minute de clocotit sa inlocuim apa in care fierbe cu apa proaspata (fierbinte). Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt.

Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam legumele, bulionul si delikatul, iar spre sfarsit, adaugam si borsul. Este gata si il putem servi dupa ce a dat in clocot, cand presaram deasupra cimbrul, loboda, patrunjelul si leusteanul tocate marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se pot adauga si cateva fire de tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole (II)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de legume