Fasole prajita cu carnati

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 24 Mai 2011 | 24785 vizualizari

 

Atat de buna!

 

INGREDIENTE

  • Pentru Fasolea prajita cu carnati avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 250 gr de fasole
  • carnati
  • 750 ml apa,
  • ceapa,
  •  un morcov, suc de rosii/pasta de tomate
  • ulei, piper, sare,
  • patrunjel verde
  • Pentru prajeala avem nevoie de:
  • 4-5 cepe potrivite ca marime
  • 3-4 linguri cu sos de rosii/bulion
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole prajita cu carnati:

Se alege fasolea , se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte, fiind astfel mai usor de pregatit. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa (dupa ce apa din oala a scazut, o schimbam,  avand grija ca cea adaugata sa fie calda/fierbinte). Intre timp  prajim carnatii si pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Adaugam, in prajeala,  legumele tocate marunt (morcovul si ardeiul gras) si tinem pe foc pentru 2-3 minute, amestecand din cand in cand. Punem apoi condimentele (sarea, piperul, foile de dafin) si lasam sa fiarba pentru 5 minute, la foc mediu, cu un capac deasupra. Cand boabele de fasole au fiert adaugam prajeala si  carnatii,  lasand totul pe foc pana cand scade si are aspect "legat". Cand am luat mancarea de pe foc adaugam patrunjelul si mararul.

Se serveste cu muraturi. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole prajita cu carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole prajite