Dya Daniela Andrei

5

Bucataras
senzational

Galati

Bucataras din 25.10.2010

RETETE650
PRIETENI172
Retete

Salata orientala (de post)

In Salate la 3 Mai 2013

Cartofii si morcovii ii punem la fiert, dupa care ii taiem in cuburi mici sau felii, impreuna cu ceapa. Adaugam maslinele si potrivim de gust cu otet si ulei, sare si piper/chili, tarhon. Sa aveti pofta!

Noire (Reteta cu numarul 200!)

In Prajituri la 3 Mai 2013

Dam biscuitii pe razatoare (sau ii zdrobim) si ii amestecam cu jumatate din cantitatea de unt. Omogenizam compozitia obtinuta, o punem intr-o tava (unsa cu foarte putin ulei sau acoperita cu o folie alimentara) formand un blat uniform. Tinem tava la rece. Intre timp, topim ciocolata, adaugam...

Bruschette cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2013

Prajim feliile de paine in cuptor, atat cat sa devina aurii. Le frecam cu un catel de usturoi zdrobit, pentru o aroma mai puternica, iar apoi le ungem cu ulei de masline. Vinetele tocate le amestecam impreuna cu condimentele, ceapa tocata si patrunjelul maruntit, usturoiul tocat bine, sucul de...

Pizza cu tofu Inedit

In Pizza la 2 Mai 2013

Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea si uleiul, drojdia dospita (amestecata cu zaharul) si framantam un aluat potrivit, pe care il  invelim in folie alimentara si il tinem pentru cateva ore la rece. Pentru sos: punem sucul de rosii la fiert, adaugam rosiile si usturioul taiate fin,...

Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca

In Mancaruri de post la 30 Apr 2013

Cum se prepara reteta de Fasole prajita, mancarea traditional romaneasca  Se alege fasolea, se spala si se lasa intr-un vas cu apa rece peste noapte. A doua zi scurgem fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. Tocam ceapa, morcovul si ardeiul gras si le punem la calit in ulei...

Ciuperci prajite

In Mancaruri de post la 30 Apr 2013

Curatam ciupercile si le punem intregi la prajit. Cand s-au rumenit frumos, adaugam usturoiul feliat, rosiile si ceapa verde. Le lasam sa se caleasca usor, cat sa devina aurii, condimentam dupa gust si presaram mararul proaspat tocat! Sa aveti pofta!

Caviar de vinete

In Salate la 30 Apr 2013

Coacem vinetele si le tocam fin (In mod normal, pentru aceasta reteta se foloseste doar miezul vinetelor, semintele, eu am folosit insa vinetele in intregime,). Amestecam condimentele, patrunjelul maruntit, sucul de lamaie si uleiul de masline, omogenizam pasta obtinuta si o adaugam vinetelor...

Salata de ton cu miez de lapte

In Salate la 30 Apr 2013

Legumele le taiem in felii subtiri, salata o rupem in bucati mici si le adaugam intr-un bol, rand pe rand, impreuna cu maslinele, miezul de lapte, porumbul, tonul si ouale fierte tare (aveti grija sa fie racite in totalitate, altfel galbenusul se va sfarama, asa ca la mine :) ).  Potrivim de...

Tochitura de porc cu piure de cartofi si sos picant de rosii

In Porc la 28 Apr 2013

Bucatile de fleica taiate in cuburi se sareaza dupa gust si se pun la prajit (pentru a fi carnea frageda si a nu se usca prea mult adaugati un pahar cu apa) pana se rumenesc frumos! Cartofii, se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se paseaza apoi impreuna cu untul, cu...

Ficatei de pui cu mamaliguta si usturoi

In Ficat la 28 Apr 2013

 Prajim ficateii in baie de ulei si ii saram cu 5 minute inainte de a ii scoate din tigaie pentru a nu se usca. In paralel pregatim mamaliguta si mujdeiul de usturoi. Pisam usturoiul impreuna cu sarea si cu putin ulei de masline. Restul de ulei se adauga putin cate putin (ca la maioneza)...

Omleta cu Miez de Lapte la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 28 Apr 2013

Rosiile, ceapa, sunca, carnatii si ardeiul se taie dupa bunul plac si se pun la prajit in putin ulei pentru aproximativ 10 minute. Punem totul intr-un vas (forma) de ena, adaugam felii de miez de lapte si ouale batute spuma impreuna cu condimentele, si, dam tava la cuptor (la foc potrivit) pentru...

Pulpe de pui cu paste

In Spaghete la 26 Apr 2013

Pulpele le prajim in baie de ulei. Separat, fierbem 1-2 litri de apa impreuna cu putina sare. Cand apa da in clocot adaugam pastele si le lasam sa fiarba pentru aproximativ 20 de minute.  Le scurgem apoi de apa in care au fiert, le trecem printr-un jet de apa rece si dupa ce s-au scurs bine,...

Pandispan

In Prajituri la 26 Apr 2013

Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam impreuna cu zaharul (inclusiv zaharul vanilat) pana ce compozitia capata consistenta, apoi adaugam rand pe rand galbenusurile, amestecand usor. Punem faina (cernuta), esentele, sofranul si coaja de lamaie si omogenizam totul....

Gulas de Soia Inedit cu chimen

In Mancaruri de post la 25 Apr 2013

Incepem prin a fierbe cuburile de soia Inedit pentru 15-20 de minute. Le presam usor cu o paleta pentru a elimina surplusul de apa, dupa care le calim impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand acestea din urma devin translucide, adaugam ardeiul gras, morcovul si rosiile (feliate/cuburi)....

Ciuperci prajite cu piept de pui

In Pui la 24 Apr 2013

Prajim ciupercile, adaugam ceapa si morcovul tocate si le calim impreuna pentru 10-15 minute. Punem apoi pieptul de pui, taiat in cuburi mici, il lasam sa se rumeneasca usor si adaugam supa de pui si condimentele dupa gust. Cand carnea a fiert suficient, potrivim de gust cu suc de rosii, mai...

Ciorba de legume cu zdrente de ou

In Ciorbe la 23 Apr 2013

Legumele tocate sau feliate, dupa bunul plac, se pun la fiert in 2 litri de apa. Cand dau intr-un clocot, doua, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si se fierb aproximativ 15 - 20 de minute la foc potrivit, avand grija sa nu se sfarame.  Potrivim de gust cu sare, punem borsul,...

Pulpe cu legume

In Pui la 22 Apr 2013

Prajim pulpele, iar cand s-au rumenit usor, adaugam legumele taiate cuburi mici si le lasam la calit pentru 10-15 minute. Adaugam supa de pui si potrivim de gust cu sare si busuioc; punem si sucul de rosii, si, lasam la foc mic sa scada suficient. Se poate servi si cu mamaliguta. Pofta buna!

Supa de pui cu galuste

In Supe la 19 Apr 2013

Pieptul de pui taiat in bucati mici se pune la fiert in 2l de apa. Intre timp, tocam legumele, iar cartofii ii taiem in cuburi mici. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugam legumele si lasam pe foc cam 15 minute.  Punem uleiul, potrivim de gust cu sare, tarhon si adaugam galustele...

Ficatei de pui aromati

In Ficat la 18 Apr 2013

Calim ceapa si ardeiul, adaugam ficateii si ii lasam la foc mic sa se patrunda usor. Condimentam (o lingurita plina din fiecare condiment, desi, este indicat sa pastrati gustul ce vi-l doriti, ca sa nu cadeti in cealalta extrema). Punem vinul si usturoiul feliat si lasam la foc mic, sa scada...

Oua la cuptor, pe pat de spanac

In Mancaruri de legume la 18 Apr 2013

Spanacul curatat, spalat bine si scurs, se pune la fiert in apa cu sare pentru 10-15 minute (de preferat ca apa sa fie deja fierbinte). Intre timp, calim ceapa, morcovul si ardeiul, iar apoi adaugam spanacul (scurs de apa), amestecam si lasam sa se prajeasca impreuna cam 10 minute. Punem...

Rasol de pui (de tara)

In Pui la 17 Apr 2013

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii cand carnea este aproape fiarta. Potrivim de gust cu sare si lasam la foc mic inca 20-30 de minute,...

Taietei de casa

In Paste la 17 Apr 2013

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina) . Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil).  Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de...

Perisoare de pui cu smantana

In Pui la 16 Apr 2013

Tocam pieptul de pui (daca nu l-am cumparat deja tocat), adaugam cele doua oua si sarea si piperul dupa gust. Omogenizam compozitia si formam perisoarele pe care le vom pune impreuna cu supa de pui peste ceapa usor calita. Lasam sa fiarba pentru 20 de minute, potrivim de gust cu sare si piper,...

Dovleac copt

In Dulciuri la 16 Apr 2013

Spalam bine dovleacul, il taiem in cuburi sau felii, peste care adaugam zahar si scortisoara dupa gust. Il punem apoi in cuptorul incins pentru 50 de minute. Se serveste cald! Sa aveti pofta!  

Urzici cu usturoi si hrean

In Mancaruri de post la 15 Apr 2013

Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat si nici nu am adaugat apa suplimentara, intrucat isi vor lasa suficienta cat sa fiarba foarte bine....

Mazare cu legume

In Mancaruri de post la 12 Apr 2013

Legumele tocate le punem la calit, in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam supa de legume si cartofii, pana ce acestia din urma au fiert suficient. Punem mazarea, care nu are nevoie de un timp prea mare de fierbere, bulionul/sucul de rosii, potrivim de gust cu sare si lasam sa scada la foc...

Prajitura cu morcov (de post)

In Prajituri la 11 Apr 2013

Mixam zaharul cu uleiul pana obtinem o compozitie spumoasa, adaugam apoi apa minerala, esentele, coaja si respectiv sucul de lamaie si de portocala, scortisoara si morcovul ras. Omogenizam compozitia incorporand faina cernuta impreuna cu praful de copt. Ungem cu ulei si tapetam cu faina un vas...

Pulpe cu legume si coriandru

In Pui la 10 Apr 2013

Intr-un bol, condimentam bine pulpele cu sare si piper dupa gust, presaram un praf de chili si adaugam boabele de coriandru, le stropim cu cele doua linguri de ulei, cu sucul de lamaie si cu vinul alb si le lasam la rece pentru 30-40 de minute (ar fi ideal daca ar ramane la rece peste...

Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi

In Ciorbe la 9 Apr 2013

Legumele tocate le punem la fiert in 1.5 l apa pentru 20-30 de minute. Adaugam cartofii taiati cuburi si lasam la foc mic, pana cand acestia au fiert suficient. Saram dupa gust, adaugam borsul si sucul de rosii sau bulionul, lasam sa dea in clocot, dupa care adaugam si perisoarele pregatite in...

Supa crema de legume

In Supe la 6 Apr 2013

Cum am procedat: ceapa, ardeiul, dovlecelul si rosiile le-am calit in putin ulei, iar separat, am fiert restul legumelor. Le-am pasat impreuna la blender, adaugand putina supa (consistenta depinde de cat de cremoasa doriti sa fie supa). Crema obtinuta am pus-o pe foc, cat sa dea in clocot. Am...

Afisate 451 - 480 din 650 retete    

Postari recente

publicat la 27.08.2017

Desert kataif cu alune si fistic

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te simti foarte îndemânatic şi ai chef de meşterit diverse lucruri mici. Din păcate, nimeni nu va aprecia colierele tale din boabe de fasole, aşa că decizi să faci un vudu mic, de mână. Exact când eşti pe punctul de a intra în legătură cu Marele Spirit, un drac de copil îţi aruncă o piatră în casă. Ieşi nervos pe geam şi strigi “Vudu-vă mama voastră de ignoranţi!”.

 
 
 
Retete preferate
Ostropel de pui

Voturi:52

Pisicute

Voturi:27

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 23

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

pe 11.02 la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]