Urzici cu usturoi si hrean

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 15 Apr 2013 | 5522 vizualizari

 

Am facut-o si pe asta! :)) Pana acum cateva zile ii spuneam sotului meu ca nu o sa ii gatesc, in veci!, urzici. Dar cum nu a fost zi din acest post in care sa nu vad macar o astfel de reteta, iar intamplarea a facut ca mama mea sa aibe prea multe,,,, am zis sa incerc. Si am purces la o reteta de urzici ca la mama lui acasa! Si sa zicem ca nu mi-au displacut :)

 

INGREDIENTE

  • hrean
  • 2-3 cepe
  • 1,5 kg urzici
  • ulei pentru calit ceapa
  • 1 lingura cu sare sau delikat
  • 1 lingura cu bulion sau sos de rosii
  • 4-5 catei de usturoi (sau dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici cu usturoi si hrean:

Ceapa tocata o punem la calit in cateva linguri de ulei. Cand devine aurie, adaugam urzicile, rand pe rand, avand grija ca oala/cratita sa fie acoperita cu un capac. Nu am fiert urzicile separat si nici nu am adaugat apa suplimentara, intrucat isi vor lasa suficienta cat sa fiarba foarte bine. Potrivim de gust cu sare/delikat, adaugam bulionul/sucul de rosii si lasam sa fiarba la foc potrivit pana cand au un aspect cremos si legat. Le lasam sa se raceasca (atat cat sa le putem manca) si adaugam usturoiul pisat. Le servim cu hrean proaspat (nu am amestecat hreanul cu urzicile, ca in cazul usturoiului, pentru ca altfel si-ar fi pierdut intreaga aroma). Au fost chiar gustoase!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici cu usturoi si hrean" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole pestrita