Taietei de casa

de Dya Daniela Andrei in Paste, 17 Apr 2013 | 5046 vizualizari

 

Pentru carcotasi, sunt acceptate ambele variante in dictionarul limbii romane: atat taietei, cat si taitei. Astfel in dictionarul limbii romane exista urmatoarea definitie

TĂIEȚÉI s. m. pl. Aluat nedospit făcut din făină, apă, sare (și ouă) tăiat in șuvițe lungi si subțiri, care se fierb în supă sau se gătesc cu brânză, cu nuci etc. [Pr.: tă-i-. – Var.: tăițéi s. m. pl.] – Tăiați (pl. lui tăiat, part. lui tăia) + suf. -ei (după it. tagliatelli).

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taietei de casa:

Amestecam ingredientele cu o lingura pana se omogenizeaza (daca este necesar mai adaugam faina) . Presaram faina pe o suprafata plana, asezam aluatul si cu sucitorul il intindem intr-o foaie subtire (pe cat posibil).  Dupa ce am intins foaia, o tapetam cu faina pentru a ii grabi procesul de uscare. O lasam asa pentru 10-15 minute.  Se rasfira pe o suprafata plana si se lasa la uscat. Se pot pastra pentru o perioada mai lunga de timp intr-o punga de hartie, cu conditia de a ii usca foarte bine inainte, intrucat altfel vor mucegai.

Daca ti-a placut reteta noastra "Taietei de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (27)

deyutzky 1

17.04.2013, 19:42

Rocsi 1

17.04.2013, 20:46

Bravo harnicuto!

Dya Daniela Andrei 1

17.04.2013, 23:10

Va pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]