Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit.
Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare.
Cernem faina cu cacaua, praful de copt, sarea, adaugam coaja de portocala si 50 g ciocolata taiata grosier.
Amestecam cu o...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce...
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Mixam albusurile cu zaharul pana ce devine o bezea ferma, incorporam peste amestecul de faina cu miscari usoare.
Punem cate...
Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi.
Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca....
Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi.
Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente...
Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.
Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.
Dupa ce nu mai putem...
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu...
Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia).
Adaugam fructele uscate, migdalele, biscuiti si amestecam, adaugand treptat laptele.
Amestecam pana ce devine o compozitie omogena....
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie...
Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste...
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta.
Cernem faina cu...
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa.
Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu...
Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza.
Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste...
Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie...
Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela.
Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin, adaugam nutella si cate o aluna in mijloc, adaugam cealalta jumatate si le unim.
Cu mainele umede...
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam la viteza mica.
Cernem faina cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste...
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine pana ce se omogenizeaza.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana...
Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional.
Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit, adaugam branza de...
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire,
Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si...
Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc.
Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura.
Incepem sa framantam un aluat...
Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o...
Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza.
Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2...
Intr-un bol mai mare adaugam vinul,drojdia,untura si borsul,se amesteca dupa care adaugam,esenta si cojile date prin razatorea mica.
Adaugam zaharul,sarea,si treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios.
Rahatul il taiem cubulete.
Tapetam tava cu hartie de copt si cu...
Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime.
Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam.
In tava unsa cu unt adaugam...
Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1 ora.
Umplutura
Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, laptele condensat din care am oprit 2...
Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).
Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se...
Merele spalate le taiem in cubulete.
Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam.
La final adaugam sampania si punem la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce se leaga si scade zeama lasata; cand este...
Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.
Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.
Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil...
Merele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul.
Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust, adaugam miezul de la mere dat prin razatoare.
Amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care umplem...
Desert briose cu ciocolata neagra
Mixam ouale cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam laptele, uleiul, esenta, amestecam pana ce se omogenizeaza cu miscari usoare. Cernem faina cu cacaua, praful de copt, sarea, adaugam coaja de portocala si 50 g ciocolata taiata grosier. Amestecam cu o...
Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana...
Desert tort cu mousse de cafea si napolitane
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare,adaugam uleiul amestecat cu apa,faina cernuta cu praf de copt,coaja si esenta,amestecam cu miscari usoare pana ce...
Desert briose cu ciocolata si migdale
Intr-un bol amestecam faina cu praful de copt, un praf de sare, fulgi de migdale; adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa, amestecam pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile cu zaharul pana ce devine o bezea ferma, incorporam peste amestecul de faina cu miscari usoare. Punem cate...
Desert placinta rulata cu mere
Umplutura -merele le putem da prin razatoare, eu am optat sa le tai cubulete mici. Le punem intr-o oala cu zaharul si punem pe foc sa se caleasca cat sa isi lase siropul si devin moi. Adaugam scortisoara, zaharul vanilat si grisul, amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Lasam sa se raceasca....
Desert tarta cu dovleac si lapte condesat
Umplutura-dovleacul curata si taiat cubulete il punem intr-o oala cu apa cat sa acopere si punem la fiert impreuna cu zaharul; dupa ce este fiert, il scurgem bine de apa si il pisam cu pisatorul de cartofi. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care amestecam cu laptele condensat si condimente...
Desert rulouri cu dovleac si dulceata
Aluat -cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust. Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine. Dupa ce nu mai putem...
Desert tort cu jeleu de portocale
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de la lamaie si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Intr-un vas amestecam iaurtul cu uleiul, praful si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, adaugam faina si migdalele macinate, esenta de vanilie, amestecam cu...
Desert salam de biscuiti cu napolitane
Cu ajutorul blenderului macinam alunele si nuca (oprim cateva alune), adaugam peste napolitanele si prajiturile maruntite (nu prea tare ca se vor inmuia). Adaugam fructele uscate, migdalele, biscuiti si amestecam, adaugand treptat laptele. Amestecam pana ce devine o compozitie omogena....
Desert tort cu crema de sampanie si crema de lamaie
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si zeama de lamaie, mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, uleiul si apa in fir subtire, amestecam pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu praful de copt, adaugam coaja de lamaie...
Desert Tiramisu cu visine la pahar
Blat -se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbenusurile cu lapte si uleiul, adaugam peste albusuri in fir subtire; amestecam usor pana ce se omogenizeaza. Cernem faina cu cacaua si praful de copt, peste...
Desert tort cu crema de ciocolata alba si coacaze
Blat -Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zeama de lamaie si zaharul pudra. Mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Separat amestecam galbensurile cu uleiul, coaja de lamaie, esenta de vanilie, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam usor cu o paleta. Cernem faina cu...
Desert tort cu crema de afine si ciocolata
Blat -albusurile le mixam spuma cu un praf de sare si cu zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa. Galbenusurile le mixam cu uleiul, apa pana ce devin omogene, adaugam in fir subtire peste bezea, amestecam pana ce se omogenizeaza, adaugam faina cernuta cu...
Desert tort cu cirese si ciocolata
Blat -untul il mixam spuma cu un praf de sare, 50 g zahar pudra, vanilia, adaugam galbenusurile pe rand mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu praful de copt si amestecam pana ce se omogenizeaza. Separat am mixat albusurile cu zaharul ramas pana ce au devenit o bezea lucioasa, adaugam peste...
Desert tort cu crema de sampanie
Blat -cernem faina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea, zaharul pudra. Facem o adancitura, adaugam uleiul si untul si incepem sa mixam la viteza mica pana ce se omogenizeaza, adaugam sampania care am fierto pana ce a scazut la jumatate si am lasat-o sa se raceasca, iaurtul, esenta de vanilie...
Desert bomboane ferrero rocher
Macinam napolitanele, adaugam restul de ingrediente si amestecam bine. Trebuie sa rezulte un aluat moale cat sa putem modela. Cu mainele umede, formam bilute cat 1/2 nuca, le aplatizam putin, adaugam nutella si cate o aluna in mijloc, adaugam cealalta jumatate si le unim. Cu mainele umede...
Tort Ferrero Rocher (1300 de retete)
Blat -mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam la viteza mica. Cernem faina cu praful de copt, zaharul vanilat, adaugam peste...
Desert negresa cu mini marsmallows
Intr-un bol amestecam faina cu cacaua, nuca, facem o adancitura in mijloc adaugam bicarbonatul si praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie, cafeaua rece, uleiul si amestecam bine pana ce se omogenizeaza. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana...
Desert prajitura cu dovleac si branza
Curatam 2 felii mari de dovleac si le dam prin razatoare, adaugam intr-o cratita untul si cand s-a topit, adaugam dovleacul, zaharul si calim la foc mic, amestecand ocazional. Oprim focul si adaugam condimente dupa gust, amestecam si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit, adaugam branza de...
Desert tort cu mousse de mure
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si mixam bine dupa fiecare.Adaugam uleiul si iaurtul in fir subtire, Amestecam apa fierbinte cu cacao si ciocolata,lasam sa se raceasca,adaugam peste albusuri si...
Desert cornulete cu branza si nuca
Intr-un bol cernem 500 g faina, adaugam zaharul, sarea, nuca macinata, branza de vaci,amestecam si facem o adancitura in mijloc. Adaugam ouale, esenta de vaniliea, zaharul vanilat, amoniacul stins in zeama de lamaie si amestecam, adaugam untul si untura. Incepem sa framantam un aluat...
Desert faguri
Ouale le mixam cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam adaugand treptat uleiul si laptele, smantana, esenta, coaja de portocala dupa gust, praful de copt si bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Oprim mixerul si adaugam treptat faina amestecand cu telul pana ce rezulta o consistenta ca o...
Desert tort cu cappuccino si mascarpone
Blat -galbenusurile le mixam cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam uleiul si apa si mixam pana ce se omogenizeaza,adaugam faina cernuta cu praful de copt,cacao,amestecam cu paleta pana ce se omogenizeaza. Albusurile le mixam cu un praf de sare,pana ce isi dubleaza volumul,adaugam 2...
Desert fursecuri margarete
Intr-un bol mai mare adaugam vinul,drojdia,untura si borsul,se amesteca dupa care adaugam,esenta si cojile date prin razatorea mica. Adaugam zaharul,sarea,si treptat faina pana ce rezulta un aluat omogen si nelipicios. Rahatul il taiem cubulete. Tapetam tava cu hartie de copt si cu...
Desert baclava rulouri
Foile de placinta dezghetate, le taiem in 2 pe latime. Fiecare bucata de foaie se unge cu unt topit si se adaugam a 2 bucata de foaie, o ungem cu unt si adaugam nuca amestecata cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie si rulam pe latime, repetam pana ce terminam. In tava unsa cu unt adaugam...
Desert tarta cu branza si prune
Aluat: intr-un bol batem oul cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, scortisoara si untul, adaugam faina treptat. Framantam un aluat omogen si invelim in folie alimentara, il dam la rece 1 ora. Umplutura Batem ouale cu zaharul, adaugam smantana, laptele condensat din care am oprit 2...
Gem de struguri
Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte). Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se...
Dulceata de mere
Merele spalate le taiem in cubulete. Asezam in oala in care vom fierbe, un rand mere, un rand zahar, mere, zahar, felii de lamaie, mere, zahar, pana ce terminam. La final adaugam sampania si punem la foc potrivit, amestecand ocazional, pana ce se leaga si scade zeama lasata; cand este...
Desert tarta cu prune si lapte condensat
Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara. Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul. Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil...
Desert mere umplute cu branza
Merele le spalam, le stergem si cu ajutorul cutitului scobim miezul. Intr-un bol amestecam branza de vaci cu nuca, stafide, merisoare, zaharul, coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust, adaugam miezul de la mere dat prin razatoare. Amestecam pana ce se omogenizeaza dupa care umplem...