Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta

de Lau in Torturi, 22 Apr 2019 | 3321 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 12 linguri faina
  • 8 zahar
  • 5 linguri ulei
  • 5 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • esenta de vanilie
  • Crema de capsuni
  • 500 g capuni
  • 5 linguri zahar
  • 100 ml lichior de cirese
  • 300 ml frisca
  • 200 m smantana pentru frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 ml frisca
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 200 g ciocolata cu menta
  • Decor
  • 200 ml frisca
  • 100 ml smantana
  • 100 g ciocolata amaruie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile amestecate cu ulei si mixam bine pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu praful de copt,adaugam zeama si coaja de lamaie,esenta,apa si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 4 feii.

Crema de capsuni-capsunele spalate si scurse de apa le taie felii si pe punem cu zaharul si ichiorul la fiert pana ce se ingroasa ca un sos.

Mixam smantana cu frisca,adaugam sosul de capsuni racit,omogenizam.

Crema de ciocolata-topim ciocolata cu 100 ml frisca,lasam sa se raceasca foarte bine.

Adaugam peste amestecul de frisca cu smantana ramasa,mixam pana ce devine o crema ferma

Anamblare-asezam prima foaie-insiropm-crema de capsuni-a 2 foaie -insiropam-crema de ciocolata-a 3 foaie -insiropam-1/3 crema de capsuni-a 4 foaie -insiropam-imbracam cu crema de capsuni ramasa si dam la rece 30 min.

Imbracam tortul cu  frisca mixata cu smantana si deasupra turnam ciocolata topita cu 50 ml frisca si 2 linguri lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mousse de capsuni si ganache de ciocolata cu menta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]