Desert tarta cu prune si lapte condensat

de Lau in Prajituri, 16 Noi 2018 | 3899 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150 g faina
  • 1 plic praf de budinca vanilie
  • 120 g unt
  • 1 ou
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri zahar
  • Umplutura
  • 500 g prune fara samburi
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 200 ml lapte condensat
  • 3 linguri dulceata de zmeura
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu prune si lapte condensat:

Prunele le taiem pe jumatate si le amestecam cu scortisoara.

Intr-un bol amestecam faina cu praful de budinca, praful de copt si zaharul.

Facem o adancitura in mijloc si adaugam untul rece taiat bucati, oul batut, esenta de rom si incepem sa framantam un aluat elastic, nelipicios, posibil sa mai fie nevoie de  faina.

Intindem aluatul pe masa infainata, adaugam in tava tapetata cu hartie de copt, taiem surplusul, intepam cu furculita.

Ungem baza cu dulceata, adaugam prunele si deasupra laptele condesat.

Din surplus facem un grilaj deasupra, eu am uns un pic cu laptele condesat, dam la cuptorul incalzit cca 30 -35 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu prune si lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu dulceata de visine