Vinete umplute/ İmam Bayıldı

de nilguin in Mancaruri de post, 14 Apr 2011 | 6492 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 vinete mijlocii
  • 3 cepe
  • o căpăţână de usturoi
  • 4 roşii cărnoase şi curăţate de coajă
  • 2 ardei
  • 2 morcovi de mărime medie
  • ulei de masline
  • jumătate legătură pătrunjel
  • condimente
  • ardei iute opţional
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute/ İmam Bayıldı:

Se curăţă vinetele de coajă pe fâşii în lungime după care se taie în două până la jumătate. Se desfac de-a lungul tăieturii, se sărează şi se lasă să se odihnească 30 min pe prosoape de hârtie. Se curăţă ceapa şi se taie în cubuleţe, se curăţă usturoiul şi se toacă mărunt. Roşiile şi ardeii sunt curăţaţi şi tăiaţi în cuburi mici. Morcovii sunt curăţaţi şi daţi prin răzătoare.

Într-o tigaie se încălzeşte ulei, se adaugă ceapa, se călesc puţin, apoi se adaugă pe rând morcovii, ardeii, roşiile şi jumătate din cantitatea de usturoi. Se adaugă sare, piper şi pentru a lua din aciditatea roşiilor se poate adăuga un praf de zahăr. Această compoziţie este lăsată la foc mic până îi scade zeama.

Separat vinetele sunt prăjite pe ambele părţi şi sunt scoase pe un prosop de  hârtie. Cuptorul se încălzeşte la 200 C, se ia un vas pentru cuptor şi se pun vinetele care se pune umplutura prin tăieturile făcute pe lungimea lor. Se adaugă încet foarte puţină apă. Se coace aproximativ 20-25 min

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute/ İmam Bayıldı" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita siciliana cu vinete