Cozonac cu fanta si rahat

de nadina73 in Mancaruri de post, 11 Aug 2010 | 9793 vizualizari

 

Este un cozonac de post grozav,nici nu realizezi ca e fara ou si lapte.................

 

INGREDIENTE

  • 900 faina alba
  • 50 g drojdie
  • 375 ml suc de fanta
  • 120 ml ulei
  • 4 vanilii
  • 2 esente de vanilie sticlute mici
  • 700 g rahat
  • putin sare
  • 8 linguri de zahar
  • coaja rasa de lamaie 2 linguri pline
  • miere de albina -uns deasupra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fanta si rahat:

Se pun in masina de `paine faina ,putina sare,zaharul ,coaja de lamaie,uleiul,vaniliile,sucul de fanta amestecat cu drojdia...........toate ingredientele in afra de mierea de albina si se lasa la programul de framantat dospit.Sau le fel de bine se face si fara masina de paine si se lasa acoperit ferit de curent.

Cand aluatul e dospit se scoate din masina si se imparte in doua .

Rahatul trebuie taiat bucatele mici.

Se ia o bucata din aluat si se intinde putin cu sucitorul apoi se pune jumatate din rahatul taiat dupa care se ruleaza stans cat de cat si se pune intr-o tava care in prealabil a fost unsa putin cu ulei si tapetata, sau eu pun folie de aluminiu.

Se lasa la caldura sa mai creasca 20 minute apoi se unge cu miere de albine si se pune la cuptor pentru aproximativ 45-50 minute la foc potrivit 160 grade.

Cand s-au copt se scot tavile din cuptor si se ia folia de aluminu jos apoi se unge din nou cu miere de albine.

Se lasa la racit dupa care se taie .

La noi nu a ajuns sa se raceasca bine dupa ce miros era in bucatarie....................sincer nu rezistai sa astepti sa se raceasca complet.

Si binenteles ca am facut si doi cozonacei mici pt pitici

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fanta si rahat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scovergi cu cartofi