Tocanita de pui(de primavara)

de mikidaniro in Pui, 30 Apr 2012 | 6686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui mare dezosat
  • 2 ardei grasi mari(1 rosu,1 verde)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 cutie rosii cubulete(400g) sau 6-7 rosii potrivite(oparite si curatate de coaja)
  • sare,piper,boia dulce
  • 1/2 legatura marar
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 3-4 linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui(de primavara):


Pieptul il taiem cuburi mari si il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul.Adaugam sare,piper,boia dulce si il lasam pana se rumeneste pe toate partile,apoi il scoatem intr-o farfurie si adaugam ardeii taiati fasii si rosiile.Le calim 4-5 min,apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba 10-15 min acoperite.Intre timp tocam ceapa si usturoiul bucati mai mari (cca 2cm).Cand s-au inmuiat ardeii adaugam ceapa,usturoiul si puiul,acoperim si lasam 20 de min sa fiarba,adaugand apa daca este necesar si amestecand din cand in cand.
 Cand toate ingredientele sunt gatite potrivim de sare si adaugam mararul si patrunjelul tocat marunt.
Noi am servit cu mamaliga si mujdei de usturoi.

TIPS-URI

1

se poate prepara cu orice tip de carne

2

ceapa verde si usturoiul pot fi inlocuite cu ceapa uscata si usturoi uscat

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui(de primavara)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui