Papricas de pui

de oanapl in Pui, 7 Aug 2017 | 10448 vizualizari

 

Am văzut această rețetă la Madi și la Merișor și am împrumutat de la fiecare câteva idei și a ieșit un papricaș delicios. Vă invit și pe voi la o porție! ;)

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept / pulpe de pui (dezosate)
  • 2 cepe uscate
  • 1 conservă de roşii
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 linguriță boia iute
  • 1 lingură boia dulce
  • 3 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml smântână de gătit
  • 1 lingură făină
  • pătrunjel proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Tai carnea cubuleţe și le călești în ulei, până se albesc, apoi le scoți într-un castron.
În uleiul rămas, călești ceapa tocată peștișor, apoi torni un pahar de apă şi lași să se înmoaie ceapa. Adaugi boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, ardeii copţi tăiați fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea. Torni compoziția într-un vas termorezistent și îl introduci în cuptorul preîncălzit la 170 de grade C, pentru 40-50 de minute.
Pentru găluşte, pui apă la fiert. Bați ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adaugi apa și pui făină până obţii o ciulama mai groasă.
Pui compoziția cu lingura (ca şi găluştele de griş) în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia. Le fierbi cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.
Amesteci smântâna cu o lingură de făină și apoi adaugi câteva linguri de sos fierbinte şi amesteci bine ca să aduci la aceeaşi temperatură, apoi torni peste compoziția din cuptor și omogenizezi. Adaugi şi găluştele scurse de apa în care au fiert. Amesteci şi potrivești de sare şi piper. Mai lași 5 minute la cuptor, apoi dai deoparte şi presari pătrunjelul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

11.08.2017, 17:07

Bun!

oanapl 1

11.08.2017, 17:39

Vă mulțumesc de aprecieri!
Te servesc cu drag Rocsi, când mai fac!

Sidy 1

18.09.2020, 13:03

Arata intr-un mare fel ! Multumesc pentru idee...stiu ce fac maine de mancare !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel de pui in pesmet cu garnitura de ciuperci si orez.