Tavalita roz

de LC in Dulciuri, 1 Ian 2013 | 4443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 g unt
  • 300 g zahar
  • 400 g faina
  • 5 oua
  • 3 linguri miere
  • un plic praf de copt stins in putin lapte
  • 200 ml lapte
  • Sirop:
  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 linguri cacao
  • 150- 200 ml lapte
  • esenta rom dupa gust
  • 400 g fulgi nuca de cocos roz
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tavalita roz:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu un praf de sare....si apoi turnam zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine pufoasa.

Separat amestecam galbenusurile cu praful de copt stins in lapte, margarina mierea si laptele.

Amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste albusuri si amestecam usor de jos in sus. Turnam si faina si amestecam.

Coacem la foc potrivit, nu inainte de pune o foaie de copt. ( cam 25-30 minute...dar cel mai sigur testam cu scobitoarea...eu am folosit un vas yena dreptunghiular mai inalt). Dupa ce s-a copt il scoatem si il lasam la racit.

Intre timp pregatim siropul: punem untul, zaharul, laptele, cacaoa, esenta pe foc si lasam pana da un clocot.

Blatul il taiem dupa ce s-a racit complet si fiecare bucatica o vom inmuia in siropul obtinut ( care trebuie sa fie rece) si vom tavali prin nuca de cocos roz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tavalita roz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
White Chocolate Lamington