Tiramisu reteta cu fructe de padure

de nadea68 in Dulciuri, 30 Ian 2017 | 3050 vizualizari

 

Un desert colorat si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 250 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g savoiardi
  • 200 g zahar vanilat
  • 3 albusuri de oua
  • 300 g fructe de padure (zmeura, mure, coacaze...)
  • lichior Alchermes sau orice lichior preferiti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reteta cu fructe de padure:

Tiramisu reţetă originală

Fructele de padure se spala si se lasa la scurs.

Intr-o craticioara, punem la fiert 100 ml apa cu 100 g zahar vanilat. Fierbem 10 minute.

Adaugam 50 g zmeura. Luam de pe foc si lasam la racit.

Intr-un bol, punem mascarpone si ricotta. Amestecam cu o furculita pana se omogenizeaza. Adaugam restul de zahar.

Albusurile le batem spuma. Adaugam la mascarpone.

Luam o forma de cozonac. Punem folie alimentara la baza si peretii formei, lasam sa iasa in afara.

La siropul obtinut din apa, zahar si zmeura, adaugam lichior.

Luam cate un piscot si-l trecem prin sirop. Procedam asa, pana facem un rand in tava.

Adaugam crema de mascarpone, un rand de fructe de padure, continuam cu alt rand de piscoturi, crema, fructe de padure, pana terminam ingredientele. Acoperim cu folie alimentara si lasam la frigider 4 ore.

Inainte de servire, ornam cu fructe de padure.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate face si varianta Tiramisu la pahar :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reteta cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu piscoturi