O tarta rustica preparata cu bucurie pentru intampinarea unor prieteni dragi si pretiosi!
Inventata, aromata, parfumata si tare delicioasa.......:)
Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu zaharul, coaja de portocala, esentele, oul, si 300 gr faina, se framanta usor, se adauga laptele, se framanta din nou si la sfarsit cele 50 gr faina ramasa. Aluatul se infaineaza cu o lingura de faina si se infoliaza, se da la rece 30 de minute.
Scoatem aluatul de la rece si il vom imparti in doua. Cantitatile sunt pentru doua tarte.
Intindem pe o hartie de copt blatul si-l asezam in forma de tarta.
Punem deasupra blatului de tarta gemul( un borcan), apoi prunele curatate de samburi si feliate, intoarcem marginile blatului spre inauntru, cu o furculita le presam usor, stropim cu esenta de rom, apoi presaram zahar vanilat si coacem tarta la 200 de grade pentru 25 sau 30 de minute.