Astăzi avem în plan un desert simplu, rapid și delicios cu aluat foitaj, prune și scorțișoară.
Pentru Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios, sunt necesare câteva ingrediente: aluat foitaj, prune, scorțișoară, zahăr și fulgi de migdale.
Cum se prepara Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios:
Tapetează o tavă rotundă cu hârtie de copt.
Amestecă zahărul tos cu zahărul vanilat și scorțișoara.
Întinde aluatul foitaj și taie-l în 8 părți egale. Pune câte o linguriță de pesmet pe fiecare dreptunghi.
Taie prunele în jumătăți și îndepărtează sâmburii.
Pe fiecare parte de aluat, așază peste pesmet o jumătate de prună cu partea tăiată în sus, adaugă o linguriță din amestecul de zahăr cu scorțișoară și așază deasupra cealaltă jumătate de prună. Strânge marginile aluatului sub formă de coșuleț. Procedează la fel cu celalalte.
Așază coșulețele obținute în tava de copt. Unge-le cu ou bătut, presară puțin zahăr și fulgi de migdale.
Coace coșulețele cu prune în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până se rumenesc frumos.
După coacere, scoate tava din cuptor și lasă la temperat. Pudrează cu scorțișoară și zahăr și savurează cu poftă.