Tarta cu dulceata si piersici din compot

de RuxyRux in Dulciuri, 20 Feb 2017 | 2258 vizualizari

 

O minunatie, o tarta frageda, cu umplutura delicioasa de dulceata si piersici aromate din compot, va invit sa o probati!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 170 gr unt
  • 1 ou
  • 3 linguri apa
  • 30 gr zahar pudra
  • vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • amidon pentru infainat (sau faina)

Umplutura:

  • 400 gr dulceata de pierisici
  • 1 borcan de piersici din compot
  • frisca (optional)
  • zahar pudra vanilat decor
  • fructe de padure decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata si piersici din compot:

Aluatul se prepara simplu, untul rece taiat bucati se amesteca cu faina cernuta, oul, apa, praful de copt, vanilia, zaharul, se framanta pana se omogenizeaza aluatul, apoi se infoliaza si se pune la rece 30 de minute.

Se intinde aluatul pe suprafata infainata, se muta in forma de tarta unsa clasic cu unt si faina, se pune dulceata, apoi se asaza bucatile de piersici din compot, se intorc marginile blatului peste dulceata si pierisici si se coace tarta 35- 40 de minute, la 180 de grade C.

Se decoreaza dupa inspiratie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata si piersici din compot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta pufoasa cu caise