Spaghetti aglio olio e peperoncino

de donpablo in Spaghete, 25 Oct 2013 | 5067 vizualizari

 

Spaghetele cu usturoi, ulei si ardei iute este cu siguranta cea mai simplă rețetă din bucătăria italiană.
Fără îndoială, aroma predominantă este aceea de ardei iute, care se potrivește perfect cu usturoi și uleiul de măsline.
Originile acestui fel de mancare sunt foarte vechi, chiar și astăzi nu se poate determina provenienta acestei retete, deși numeroase regiuni încerca să-l revendice.
Dintre toate acestea putem spune ca Lazio, Toscana și Sicilia au fost regiunile care au facut acest fel de mâncare simpla o delicatesa.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. spaghetti
  • 3 catei usturoi striviti
  • 1/2 ardei iute rosu taiat felii
  • 100 ml. ulei de masline extravirgin
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti aglio olio e peperoncino:

Se pun spaghetele la fiert cu putina sare.

Se toarna uleiul de masline intr-o tigaie incinsa.

Se adauga usturoiul si ardeiul iute si se calesc pana usturoiul devine auriu apoi se lasa focul cat mai mic.

Se scurg spaghetele intr-un ciur apoi se varsa in tigaie unde se amesteca cu sosul de ulei.

Gata!

Se servesc fierbinti.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti aglio olio e peperoncino" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]