Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala

de Bucataras in Somon, 22 Dec 2013 | 5328 vizualizari

 

O reteta de Somon la cuptor pregatita usor

 

INGREDIENTE

 

  • 4 fileuri de somon
  • 1 portocala taiata bucati
  • coaja rasa de la o portocala
  • coaja rasa de la o lamaie
  • cateva picaturi ulei de masline
  • sare
Pentru sos:
  • 25 gr de unt
  • 3-4 linguri de faina
  • 250 ml vin spumant Rhein Extra Brut Imperial
  • zeama de la o portocala
  • portocala
  • sare
  • piper alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala:

 Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.Se presara pe deasupra coaja rasa de portocala si lamaie. Se dau la cuptor  intr-un vas in care s-au adaugat felii de portocala si putina apa.Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa. Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.

Separat se prepara sosul. Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase. Se stinge cu Rhein Extra Brut Imperial , turnand putin cate putin.Se adauga apoi zeama si portocala taia in cubulete si se amesteca.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper alb. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu sos de spumant Rhein si portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartar cu somon afumat