Salata calda de cartofi noi cu sunca si branza maturata

de Oana in Salate, 30 Apr 2009 | 8287 vizualizari

 

Salata a fost pregatita la Seminarul Lalla Cooking- aprilie 2009, de bucatarul restaurantului Sangria.
Chiar a fost delicioasa, am gustat din ea :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi noi, injumatatiti
  • 2 linguri ulei d emasline
  • 2 cepe rosii, taiate in 6
  • 4 felii de sunca afumata
  • 140 g ciuperci feliate
  • o linguta mustar boabe
  • o lingura otet din vin rosu
  • 100 g frunze de spanac
  • 85 g branza cremoasa cu mucegai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata calda de cartofi noi cu sunca si branza maturata:

Se incinge cuptorul la 220 grade. Se aseaza cartofii intr-o tava si se freaca cu o lingura de ulei si putina sare. Se coc 20 de minute, apoi se adauga bucatile de ceapa si se amesteca bine. Se mai lasa la cuptor 20 de minute, pana ce cartofii capata o culoare aurie, iar ceapa se inmoaie si se caramelizeaza. Se scot si se lasa sa se racoreasca.

Se incinge o tigaie si se soteaza sunca taiata fasii pana devine crocanta, apoi se adauga ciupercile si se lasa 5 minute sa se inmoaie.

Intre timp se prepara dressingul. Se amesteca un strop de apa cu mustarul, otetul si lingura de ulei ramasa. Se pun intr-un bol cartofii, ceapa, sunca, ciupercile si spanacul, se toarna sosul si se amesteca bine. Se imparte salata in patru farfurii si  se presara bucatelele de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata calda de cartofi noi cu sunca si branza maturata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata boeuf