Andra Mihail ne prezintă o rețetă simplă și delicioasă de ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon. Este perfectă pentru mesele de sărbători sau cinele festive.
Pentru această Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: cotlet de porc, felii de bacon, cașcaval afumat, muștar, condimente.
Cum se prepara Rulada de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată:
Crestează carnea până la margine, dar fără să o tai de tot, astfel încât să obții o foaie uniformă, potrivită pentru a fi rulată.
Condimenteaz-o cu sare, piper, praf de usturoi, boia de ardei. Masează bine carnea ca să între condimentele în fibre. Așază feliile de cașcaval afumat, lăsând o margine liberă. Rulează strâns carnea astfel încât să obții o ruladă. Condimentează cu sare, piper, praf de usturoi și boia.
Pregătește o hârtie de copt și așază feliie de bacon vertical și orizontal astfel încât să formezi un strat care să nu se desfacă la copt. Unge cu muștar baconul, apoi îmbracă rulada, având grijă să fie bine strânsă. Sigilează totul cu sfoară alimentară pentru a nu se desface la copt.
Așază rulada în tava tapetată de copt și acoper-o cu altă hârtie de copt și foaie de aluminiu, sigiland bine.
Coace rulada în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru o oră și jumătate. După acest timp, scoate tava și îndepărtează cu atenție folia și hârtia de copt.
Introdu din nou tava la cuptor la 200-220 grade C, pentru 20 minute sau până se rumenește frumos baconul.
Poți servi rulada caldă, ca fel principal, alături de garnitura preferată. Este la fel de bună și rece și poți pregăti sendvișuri gustoase pentru micul dejun.
Este o ruladă grozavă, suculentă la interior și crocantă la exterior, plină de arome și de gust.