Rata pe varza

de Julie in Rata, 18 Mai 2010 | 27467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o varza potrivita
  • o ceapa
  • 2 buc. morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 3 rosii sau 3-4 linguri bulion
  • marar, patrunjel, condimente
  • carne de ratza                                    
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza:

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare, sa se inmoaie putin si sa ne incapa in oala. Ceapa se toaca  si se inabusa in putin ulei si 2 linguri cu apa. Se adauga un morcov ras si se continua inabusirea. Morcovul astfel gatit va da o culoare frumoasa mancarii noastre. 
Se adauga apoi varza si se amesteca bine. Se toarna apa fierbinte atat cat sa se acopere varza.  Se lasa sa fiarba la foc mic. Intre timp taiem si ardeii grasi , morcovul, patrunjelul, mararul si le "aruncam" si pe ele in oala.

Carnea de ratza se portioneaza si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce se fierbe pe jumatate se prajeste in putin ulei pana se rumeneste pe toate partile.

Ne intoarcem la oala noastra cu varza.... unde apa a scazut si varza e aproape fiarta. Oprim focul si adaugam rosiile tocate sau bulionul ,vegeta, sare, piper macinat,cateva boabe de piper, boia dulce, boia iute, cimbru, o foaie de dafin. Toate astea in functie de gustul fiecaruia!

In continuare eu fac asa:  rastorn varza din oala intr-un vas de yena, asez deasupra carnea si pun capacul.

Bunatatea de mancare merge apoi la cuptor, 30 min. cu capac si inca putin fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 220 lei
1099.99 lei
879.99 lei

COMENTARII (9)

Rocsi 1

18.05.2010, 10:49

in ce hal de bine arata

Bucataras Medi 1

18.05.2010, 10:52

ha,ha,ha ..........si chiar rad...............parca stam la panda, ne tinem una dupa alta

Julie 1

18.05.2010, 10:55

Stati la rand...stati la rand....
e destul pentru toata lumea!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]