Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas

de Bucataras Diana in Rata, 26 Feb 2017 | 3526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 250 g cus-cus
  • 100 g arahide crude
  • 200 g ananas cubulete din compot
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 catei usturoi
  • curcuma
  • nucsoara
  • scortisoara
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas:

Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de usturoi, necuratati. Dam la cuptor pentru circa 2 ore - 2 ore si jumatate, pana devin fragede. Cand sunt fragede, le scoatem din punga si le mai dam la cuptor pentru circa 15 minute sa se rumeneasca. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata friptura, pregatim cus-cusul si sosul de ananas. Incingem putin ulei de masline si rumenim cus-cusul 1-2 minute, amestecand continuu, apoi adaugam circa 700 ml apa fierbinte si lasam sa dea 2-3 clocote, potivim gustul de sare si piper si adaugam curcuma pentru un plus de aroma si pentru culoare. Oprim focul si acoperim. Dupa ce se racoreste un pic, adaugam arahidele si amestecam. Intr-o oala mica, punem smantana la fiert, amestecand des. Cand incepe sa fiarba, adaugam ananasul cubulete, scurs in prealabil, si mai lasam pe foc circa 5 minute. Asezonam cu sare, piper, nucsoara si scortisoara. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Atentie! la manevrarea pungii cu friptura, frige rau :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

la 11:51

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de rata 'confiate' cu cartofi