Pulpa de curcan cu mere

de La Ancuta in Curcan, 6 Feb 2011 | 4684 vizualizari

 

Inspiratia a fost Medi. Multumesc.

 

INGREDIENTE

  • 600 g pulpa de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 3 mere
  • curry
  • cimbru
  • sare, piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cana apa

Pentru garnitura:

  • 1 cana orez
  • 2 cani apa
  • 1 borcan ciuperci
  • 2 linguri sos de soia
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan cu mere:

Spalam carnea apoi o condimentam cu sare, piper, curry si cimbru.

Merele le taiem feliute. Desprindem pielea si umplem pulpa cu felii de mere. Tragem pielea la loc si [unem carnea in tava in care am pus ulei.

Taiem morcovul rondele si il punem peste curcan. Adaugam feliile de mere ramase si ardeiul taiat cubulete (eu am folosit ardei din congelator).

Stropim cu putin ulei, adaugam o cana de apa si dam la cuptor.

Stropim din cand in cand cu sosul din tava. Scoatem din cuptor dupa ce s-a rumenit frumos.

Pentru garnitura:

Spalam bine orezul si il punem intr-un vas adanc in care am pus uleiul la incins. Prajim putin orezul, pana devine translucid.

Adaugam ciupercile si sosul de soia.

Adaugam 2 cani de apa si lasam sa fiarba la foc mic. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda. Cand este aproape fiert adaugam cimbrul si stingem focul.

Acoperim si lasam sa stea 15 minute.

Servim cald alaturi de pulpa de curcan cu mere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmalute de primavara: in frunze de stevie, cu carne de curcan