Paste negre cu somon si sos pesto

de cristeena20 in Paste, 15 Sep 2020 | 3478 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet spaghete negre
  • 2 felii somon
  • busuioc verde
  • ulei de masline
  • 1 ceapa mica
  • 4 catei usturoi
  • parmezan ras
  • 2 rosii
  • sare, piper
  • vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste negre cu somon si sos pesto:

Punem pastele la fiert in apa cu sare. Eu am ales spaghete negre (cu cerneala de sepie), dar exista si linguine negre. 

Feliile de somon se condimenteaza doar cu sare si piper, apoi se prajesc in tigaia gratar (fara ulei). Cand sunt gata, se faramiteaza in bucati potrivite.

Intr-o tigaie tocam ceapa marunt si o calim in ulei de masline pana devine aurie, apoi adaugam usturoiul si continuam pana devine si el prajit; Adaugam rosiile tocate in cubulete si apoi stingem cu putin vin alb. Cand acesta scade, adaugam pastele scurse, apoi amestecam.

Adaugam somonul si sosul pesto facut din ulei de masline, busuioc proaspat,sare, piper, putin usturoi  si parmezan ras (toate facute in blender).

Servim cu parmezan ras si frunze proaspete de busuioc tocate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste negre cu somon si sos pesto" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste "scoici" umplute cu carne si sos de rosii