Gnocchi de cartofi

de Adele in Paste, 30 Mar 2015 | 4701 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma,pe cand lucram in restaurant am invata sa pregatesc gnocchi ,dar se pare ca azi am cam pierdut din practicitate ,oricum important este ca sunt gustosi.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi fierti in coaja.
  • 4-5 linguri cu faina.
  • 1 lingura cu ulei de masline.
  • 1 lingurita cu sare.
  • piper.
  • 3-4 linguri parmezan ras.
  • faina pentru modelat.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi de cartofi:

Cartofii fierti (calzi)se curata de coaja si se sdrobesc cu ajutorul ustensilei pentru pregatit pireu(eu am folosit un schiacciapatate,cu ajutorul caruia am zdrobit cartofii fara sa-i mai curat) se pun intr-un vas,dupa care se adauga sare,ulei.piper si parmezan,se amesteca cu un tel pana se omogenizeaza si se adauga faina,se framanta un aluat si se da la rece 20 de minute in frigider.

Se pot pregati in 2 variante :

Varianta 1 : printre care si varianta clasica,se prinde aluatul si se taie in fasii mici se rotolesc pana devin destul de subtiri,se taie de 1 maxim 2 cm si cu ajutorul unei furculite se trece deasupra fiecarei bucatele invartind,astfel in cat lasa urma dintilor .Se fierb la momentul folosirii.

Varianta 2: se pregatesc la momentul fierberii,incat trebuie sa aveti pe aragaz o oala cu apa sarata fierbinte,se prinde aluatul si se pune intr-un sacaposh ,se taie varful ,deasupra oalei taiem direct cate 1 cm din aluat cu ajutorul unui foarfec/cutit ,pana cand terminam aluatul din sacaposh.Cand plutesc ii scoatem cu o paleta si ii pune int-un vas.

Preferatii mei sunt cu sos de rosii si mozzarella gratinati cu parmezan ras la cuptor.

TIPS-URI

1

Se pot conserva fierti in frigider sau chiar se pot congela.

2

Se pot combina cu diferite topping-uri dupa gustul fiecaruia

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ardei copti, sos picant si ceapa verde