Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi

de stratulatgeorgiana in Mancaruri cu carne, 5 Noi 2013 | 6943 vizualizari

 

Asa pentru musafiri...duminica in familie

 

INGREDIENTE

  • 1 iepure
  • condimente de friptura
  • sos soia
  • sos worcester
  • 300 ml vin alb
  • 2-4 linguri ulei de masline
  • zeama de la jumatate lamaie
  • foi dafin
  • piper
  • usturoi
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi:

Se pune iepurele in oala sub presiune si se fierbe 30 minute. Dupa aceea se pune iepurele intr-un castron si se marineaza cu condimente, usturoi, ulei de masline, zeama de lamaie si se poate adauga si zeama in care a fiert carnea, vinul si se lasa cam 12-24 h. Apoi se baga la cuptor pt 15-20 min max pana are o culoare usor aramie.

Separat eu am facut cartofii itr-un vas yena, i-am acoperit cu supa de legume si le-am pus si usturoi, condiment pt cartofi, piper, sare si putin unt. Se lasa la cuptor pana s-au fiert si devin moi.

Se serveste cu sos tzatzichi care se face astfel: un iaurt mare, 6 catei usturoi, sare si jumatate castravete razuit. Se amesteca bine si e gata.

Pofta buna!!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iepure marinat si cartofi la cuptor asezonat cu sos tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure inabusit - Braised Rabbit