Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 29 Noi 2015 | 3216 vizualizari

 

  Tam -tam. Va servesc cu un ied  copt de toata frumusetea. Dau si vin la el. Poftiti la masa! Tort  eu nu fac ca nu prea avem voie-nevoie de dulce. Poate colo pe la 1000-a reteta voi incerca si eu ceva. Pentru copt am folosit vasul de ceramica traditional grecesc gastra.
 

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpa ied
  • 2 portocale - zeama
  • 1 lamaie
  • 6 catei usturoi
  • 100 g slaninuta afumata
  • 250 ml vin roze
  • 100 ml ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita rozmarin tocat
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!:

  1. Usturoiul se curata si slaninuta se taie feliute.
  2. Pulpa de ied se curata si se spala bine.
  3. Se freaca cu sare si se impaneaza cu usturoi si bucatele de slaninuta. Se inteapa carnea cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit si se introduce in aceste taieturi usturoi si slanina.
  4. Se pune pulpa de ied in vasul de ceramica. Se condimenteaza cu rozmarin, oregano si fulgi de ardei iute.
  5. Adugati vinul, mierea si uleiul. Se pune capacul si se introduce la cuptor [care nu trebuie preincalzit ].
  6. Dupa o ora se ia capacul si se mai lasa sa se rumeneasca inca 30-40 minute.
  7. Din cand in cand pulpa se intoarce de pe o parte pe alta.
  8. Daca este nevoie mai adugati putina apa .sa nu se arda.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ied glazurat cu miere si portocale - Reteta cu numarul 900 !!!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

RuxyRux 1

01.12.2015, 20:07

Nota 100000000000! Felicitari doamna minunata!

Catalina L 1

02.12.2015, 14:39

ce reteta frumoasa Miha...felicitari si la cat mai multe, te pup

Gicuta 1

03.12.2015, 08:57

Felicitari ,Mihaela!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare traditionala de fasole scazuta cu carnati