Gogosi innodate

de Miha in Dulciuri, 17 Iun 2010 | 8818 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 180 g iaurt
  • 7 g drojdie uscata
  • 450 g faina
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi innodate:

Mai intai facem o maia din 100 g faina, drojdia, 1 lingura de zahar si lapte cat sa iasa o compozitie omogena si moale. Se lasa la crescut la loc caldut, pana incepe sa faca basicute deasupra.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, apoi adaugam oul, restul de zahar, untul topit, vanilia,laptele ramas si faina cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat omogen si elastic. Se lasa la crescut 1 ora.

Rasturnam aluatul pe masa unsa cu ulei si-l impartim in bilute. Fiecare biluta o intindem apoi sub forma de snur, de grosimea unui deget. Capetele snurului le innodam ( ca si cum am face un nod la o funda pentru o cutie de cadouri :)) ) , iar capetele le aducem dedesupt.

Lasam pe masa "noduletele" pana isi dubleaza volumul, apoi le prajim pe ambele parti, intr-un ceaun in ulei foarte bine incins.

Se scot pe un prosop absorbant si se pudreaza cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi innodate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Sylvia 1

18.06.2010, 11:19

Foarte frumos le-ati innodat oferiti si la public ?

Miha 1

18.06.2010, 13:23

Oferim...oferim...

monak 1

24.11.2010, 18:06

arata foarte bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de caise cu pepene si iaurt