Cozonac cu nuca

de T I M E A in Dulciuri, 9 Apr 2012 | 5407 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • - 1 kg faina
  • - 4 oua
  • - 200 gr zahar
  • - 150 ml ulei
  • - 500 ml lapte
  • - 2 pliculete drojdie uscata
  • - 1/4 lingurita sare
  • - coaja rasa de la o portocala
  • Pt umplutura:
  • - 1 albus ou
  • - 7 linguri zahar
  • - 300 gr nuca macinata
  • - 1 esenta rom
  • - 7-8 linguri lapte
  • Pt uns:
  • 1 galbenus de ou cu 2 lingurite lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.

Punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut si o lingurita de zahar. Cernem faina intr-un bol mare, adaugam sarea si cojile de portocala, apoi turnam drojdia dospita si amestecam cu faina adaugand pe rand ouale batute si laptele caldut amestecat cu zaharul. Framantam bine cu mana adaugand spre final si uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini. Toata operatiunea nu tine mai mult de 20 min. Acoperim si punem la cald pt aprox 1 ora.

In acest timp pregatim umplutura. Batem spuma albusul de ou, adaugam zaharul mixand inca 2-3 minute. Adaugam apoi treptat nuca macinata, esenta de rom si laptele.

Daca aluatul si-a dublat volumul, trecem la treaba. Intindem doua foi (se intinde foarte usor cu mana cu putin ulei), ungem cu umplutura de nuci si rulam. Ungem tavile cu ulei, punem aluatul rulat si mai lasam aprox 30-45 min la dospit. Ungem cu galbenusul de ou si dam la cuptor timp de 35-40 minute.

Scoatem din tava si lasam sa se raceasca, apoi servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

10.04.2012, 07:47

Iar miroase a sarbatoare aici la noi Ce-mi placeeeeee

elucubratiiculinare 1

10.04.2012, 09:29

Foarte bine rumeniti,
ce mult imi plac

T I M E A 1

10.04.2012, 13:33

multumesc! eu sarbatoresc de doua ori deci pregatiri duble .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza si caramel